pet bistro muller
Pozdravljeni ljubitelji živali,
zanima me če kdo hrani mačko,mačka z to hrano, ki je cenovno ugodna? Maček je podnevi zunaj, verjetno tudi kaj ulovi, zvečer spi na toplem, hranli smo ga do sedaj z briketi iz dm ampak jih ne želi več jesti. Za brikete sem pripravljena dati do 3 eur na kg. Whiskas, Felix itd vsebuje premalo mesa. Na začetku je bil na whiskasu ampak smo ukinili.
Kaj pa iz mr pet, OK CAT 1,5KG je od 3,99 do 4,49 eur. Oz katera je najbolsa poceni hrana? Zakaj bi obstajale hrane lidl,evrospin,sbudget? ljudje jih kupujejo. Jaz gledam na mačka in mu dajem briketi ki vsebujejo nad 20 % mesa. Napišite tisti ki dajete enako izkušnje ker verjetno ne kupujete vsi najdražjih hran za živali.
pred časom je bila objavljena študija, ki sem jo prebral na fb da je v večini poceni in tudi dražjih hran notri najslabše meso, odpadki ki so čez rok, smrdljivi deli živali, kadavri, torej se splača kupovati edino preverjene in drage znamke pa še tam je vprašanje, če menite da vaš muc ni vreden dobre hrane, reaje mu kupujte sveže meso
poglejte si test, Pet bistro iz Müllerja je cenovno ugoden, pa dobro ocenjen na testu (kar nekaj mest pred cenjenim Royal Caninom npr.)
V kolikor boste “varcevali” in kupovali najcenejso in najslabso hrano, boste kasneje dali precej vec denarja, kot bi ga porabili za nakup kvalitetne macje hrane, za zdravljenje ali celo operativno odstranjevanje kamnov iz secil. Whiskas, Felix, Friskies, Dm, Budget, Muller in Lidl hrana za macke vsebuje ogromno soli, ki povzrocajo zgoraj omenjene tezave in odpoved ledvic. Glede na moje izkusnje se vecina tistih lastnikov, ki jim je skoda denarja za kvalitetno hrano, prav tako, raje kot za zdravljenje, sicer odloci za evtanazijo, vendar ce imate svojega macka radi, se boste taksnim situacijam elegantno izognili, ce boste poskrbeli za preventivo. Sama sem brezposelna, kljub temu svoji macki hranim s kvalitetno hrano (ne stane vsaka kvalitetna hrana 20€). Lep pozdrav
Sicer pišem za pse, a pri mačkah je enako.
STRANSKI PROIZVODI= perje/dlaka glave, kopita, rogovi in drobovine , ponekod sem zasledila, da celo evtanizirane živali?
Skratka v to kategorijo spada vse kar se NE je in je CENOVNO UGODNO
Zato so takšne hrane poceni.
V klavnicah poznamo 3. kategorije klavnih proizvodov.
In v 3. kategorijo spadajo produkti, ki se jih naj ne bi jedlo.
Niso nujno strupeni. A niso zdravi.
Nala je do tega meseca jedela ARDEN GRANGE
Pred tem ACANA PACIFICA.
Žito (riž 4%), meso in živalski stranski proizvodi
Dva dokaza, da je hrana na enaki ravni kot pedigree
PEDIGREE ( http://www.zoohit.si/shop/psi/suha_pasja_hrana/pedigree/puppy/245367)
Sestavine:
Žita (med ostalim 4% riža), meso in mesni stranski proizvodi (med ostalim 4% piščanca), olja in maščobe (med ostalim 0,25% ribjega olja, 0,2% sončničnega olja), izvlečki rastlinskih beljakovin, rastlinski stranski proizvodi (med ostalim 4% pulpe sladkorne pese), minerali.
Vstran od vseh hran kjer piše na 1. mestu ŽITA , sploh če ni točno napisano KATERA.
In proč od STRANSKIH proizvodov!