Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina PESJAK, NE PESJAK, PESJAK, NE PESJAK – vsi, ki imate psa

PESJAK, NE PESJAK, PESJAK, NE PESJAK – vsi, ki imate psa

ne razumem, a ti si pa spet “simi” pod drugim nickom ali pa živa, ki podajka mnenje v sosednji temi in je to njen sploh prvi post na forumu?
Bedne ste, res, vsaj logirajte se pod istimi nicki kot vedno!

Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Me tri vemo,da nismo ene in iste (vsaj za dve sem sigurna),pa čeprav se ne poznamo.

Pozdrav

SIMI!

Če se prijaviš/registriraš, si ne bo mogel nihče sposoditi tvojega imena/nicka!!! Če pa si prijavljena se to ni moglo zgoditi!

Tako kot si mojega imena ne more nihče “sposoditi”!

Lp, Urša

PS: Lahko se je pod različnimi nicki javljati, ampak ne veste, da mi vidimo še kaj več kot le NICK!!! In potem pride na forum nov nick, pa točno ve, kaj se je 3 mesece nazaj dogajalo – PAMETNI STE, JA!!!

Lp, U.

Ti pametnjakovička…misliš da ni mogoče, da nekateri forum samo berejo in se ne oglašajo? Najbrž jih (nas) je sram se oglasiti, ker ne bi mogli parirati strokovnjakinji tvojega kova (veterinarka, behavioristka, sociologinja, psihologinja,…).

Najprej se na tvojem mestu ne bi hvalila, koliko si pametna!
Zato te prosim da nehaš s provokacijami na moj račun !!!

Zadnjic sem bila v parku s Timijem in sem poslusala 12letnice ( tam okol), ki so se kregale, kera ma lepso barbiko. Vam pravim, veliko bolj produktiven prepir.

Draga moja simi!

Da si tako neinovativen-a, da ne nadeš kakšnega trugega nicka, upam, da bo od sedaj naprej vse jasno!

Bodi zaradi mene simi, a vedi, da si močno zajebal-a sama sebe, ker ti ne uspe, da se uzražaš v mojem stilu.
Prvič, nisem nikoli tako kratka kot si ti v teh dveh postih.
Drugič, tudi če sem kratka, se vsaj enkrat zatipkam.
Tratjič, povem svoje in se neham kregat.

Ti pa podrkavaš in to celo niti ne pod svojim nickom.
Zelo zrelo, zelo odgovorno in zelo resno.

Upam, da bo sedaj konece vseh nesoglasij.
Od sedaj naprej bom še najbolj fer, ker bom simi – Alenka in ne bo nobene pomote, katera simi se oglaša.

Tebi simi pa želim, da boš užival-a med. overju in si sposojal-a nicke, daboš lahko tako podtalno mislil-a kakšen-na frajer-ka si in kako si pameten-na, da si se to psomnil-a.
Če misliš, da ti bo z goljufijo v življenju uspelo in da se boš lahko cel življenje za nekom skrival-a, naj ti Bok nakolni srečo – tak je tekst ene pesmi.

V glavnem simi dobrodošla na forumu in veliko užitka v eno stavčnih podjebavanjih,

Simi – Alenka

ej, linchyich, PRETIRAVAŠ!!! sem prišla do nekje polovice postov, ap aml pretoravaš. vsi, ki iamjo pse samo, kadar so v službi v pesjaku, si jih ti nadirala in se dobesedno zajebaval z njimi. in 100000000x si napisala, da misliš na tiste pse, ki so cel dan v pesjaku!!!
ni logike.
žabica

se popravljam-linchaich. pardon.
žabica

Žabica!

Linchaich napiala:
>Tisti, ki ne boste oziroma ne mislite prebrali vsega in celotne teme,
>prosim ne odgovarjajte!

Žabica napisala:
>sem prišla do nekje polovice postov …

Linchaich napisala:
>Ne velja za tiste, ki ga dajo v pesjak le za kratek čas – po možnosti v >času službe!!!

Če ti kaj ni jasno, se lahko oglasiš z vprašanjem!

Lp, U.

Lp, U.

Spet sem se oglasila v tej temi!

Kaj pa pravite na to, da imajo avto v garaži psa pa v pesjaku?
Meni ne gre skupaj!!!

Lp, Urša

Lp, U.

Čist zgrešeno.

Moral bi biti Pes v Garaži in Avto v Pesjaku !!

MihaB

Ne bi bilo švoh!

Lp, U.

Lp, U.

Moja psica je v času službe v pesjaku, čez dan je spuščena , zvečer je malo pri nas v dnevni sobi, nato se sama postavi pred vrata, ker hoče iti v pesjak, kjer ima mir. SAMA gre v pesjak.

Da ne bo pomote!

Jaz tukaj (zopet) pišem o tistih, ki imajo psa cel can v pesjaku, avto pa takoj, ko pridejo domov pospravijo v garažo – bogi, bogi, avto, ga bo zunaj zeblo, ah pes bo pa že …

Lp, Urša

Lp, U.

Žal Urša boš težko kaj spremenila, kar se tega tiče.

Pozdravljeni!

No linchaich, da boste veseli. Oglašam se jaz, ki imam psa v pesjaku. Do dveh mesecev sem ga imela v stanovanju, sedaj pa je v pesjaku zunaj. Želim si ga imeti v stanovanju ampak ga žal ne morem imeti ker ne mislim ostati brez vsega. Ko sem odšla kam sem ga pustila v stanovanju in glejga zlomka. sem prišla nazaj je bilo celo stanovanje v razsulu. ali naj to trpim celo pasje življenje ali kaj? Ne. Jaz ne bom. In tisto kar ste napisali na začetku, zame sploh niti približno ne drži. zjutraj se zbudim ob 6-ih, da psa spustim iz pesjaka da opravi potrebo za 20 min, nato grem nazaj v stanovanje. ob 8ih zjutraj ga peljem na sprehod in naju ni do 10ih ali pol 11ih. grem mu skuhati za jest, ga nahranim… poje obrok, zaspi do 1ih popoldne… pridem ven, ga spustim na potrebo, se igrava z žogo in vsemi njegovimi igračami, in to traja do pol 3-eh… gre počivat, in nato ga peljem na sprehod ob pol 5ih pa vse do 7ih zvečer… ko se vrneva ga nahranim in že lepo spančka. in kaj manjka mojemu psu? pa je kljub temu v pesjaku. mojemu psu se zelo dobro godi. čez dan je toliko obremenjen in počne same takšne stvari kot bi jih počel če nebi imel pesjaka in bi omel celo dvorišče prosto. pa napišite ša kaj za pse na verigi. in tistim lastnikom povejte kaj o tem da ni fajn imeti psa na verigi. na verigi ima pes omejeno gibanje, medtem ko ga v pesjaku nima… v pesjaku se pes počuti bolje kot na ketni.. vam povem.. pes na verigi lahko postane zelo agresiven.. ko ga spustite po dolgem času ima toliko energije da nekaterim lestnikom celo uidejo ali celo napadejo ljudi in druge živali.. malo se zamislite.. in ne govorite tega po forumu vsem tistim ki imajo stalno psa v pesjaku.. KER ZAME TO KAR STE NAPISALI ABSOLUTNO NE VELJA.. in to da mi ostane časa za psa samo eno uro! ker to ni res. pri večih hišah oz. lastnikih je pes lahko v pesjaku.. in si mimojdoči ljudje mislijo: ‘joj tale pes je pa skos zaprt v tem malem pesjaku’… ni res. lahko je pes v pesjaku, a zanj poskrbljeno je lahko še več kot preveč dobro.. pa se zamislite malo. vsi psi pa res niso za v stanovanje.. bi vi rotwailerja ali pitbulla in te napadalne pse imeli v stanovanju? dvomim.. razen če so zdresirani pri profesionalcih da ne smejo grizti in razmetavati po hiši.. moj pes je zelo ubogljiv in ubuga na vsako besedo ki mu jo ukažem.. a kdo mu bo ukazal česa ne sme ko me ne bo doma? gdo? mi lahko poveste? pes ko je sam v stanovanju pogreša lastnika in postane nervozen tako.. zato začne premetavati stvari in po možnosti celo stanovanje… za vas sem mogoče res tratila čas.. ampak tistim ki pa se po možnosti strinjajo z menoj pa jim nisem vzela veliko časa.

LP

Urska
Re: PESJAK, NE PESJAK, PESJAK, NE PESJAK – vsi, ki imate psa
14.05.04 01:23
Zdaj vem, zakaj me v Merkurju gledajo kot idiota ali pa kot kuro, ki jim nese zlata jajca :-))) Linchaich, zadela si terno!

Kupujem material za pesjak, ki naj bi bil nekakšna dnevna soba za psa za čas, ko nas ne bo doma (drugače oba moja terorista spita v moji sobi, včasih se kakšen prešverca tudi na posteljo). Za material sem zmetala že čez 100 tisočakov. Idiot sem pa zato, ker bo ta pesjak velik 4 x 3 m in ne bo nek mali kurnik, kot jih ima večina psov, ampak prostor, kjer bo streha, zavetje, senca in sonce… Kakšnih pogledov sem bila deležna, ko sem povedala, za kaj rabim vse železo. Večina je namreč mislila, da delam garažo :-))))

Pozdravljeni!

Tole kar ste napisali da bo pesjak velik 4×3 m je absolutno preveliko za moje pojme. kakor is jaz predstavljam zakaj bo tako velik, sklepam da psov ne vodite na sprehode tako pogosto. moj pes ima 220×240 cm velik pesjak. ker ne rabi prevelikega saj v njem samo spi in je (hrano).. in me res zanima zakaj tako velik pesjak?

LP

1. Prvotni post se nanaša na pretežno večino ljudi, ki imajo pse v pesjakih. In lepo piše, da ne velja za tiste, ki zaprejo psa za krajši čas, npr. v času odsotnosti. Torej, kar se tega tiče, pri tebi ni razloga za paniko.

2. Veliko je odvisno od pasme. Nekateri psi so grajeni “za zunaj” in jim ni hudega, če preživijo nekaj ur na prostem, pa da to ni sprehod. Drugi pač niso. Konkreto bokserji celo iz treh razlogov: karakter, dlaka (ki je ni) in nagnjenost k sklepnim obolenjem. In takšnega psa si je bolje niti ne nabavit, če ne more biti znotraj.

3. Velikost pesjaka je predpisana. Je pa odvisna tudi od velikosti psa. Za eno čivavico je 2 x 2,5 m več kot dovolj za poletno “rezidenco”, kjer preživi nekaj ur v lepem vremenu. Moj, recimo, je pa že sam po sebi dolg en meter, plus rep. Se pravi, da bi se v tvojem pesjaku komaj obrnil ali pomahal z repom. Če bi bila v pesjaku še hišica primerne velikosti, pa niti za hodit ne bi ostalo.

enaNika, moj pes se lahko obrne čisto lepo in ima še preveč prostora, ki ga izkoristi za igranje z igračo in prestavljanja kosti ki jih dobi. moj pes je pasme: aljaški malamut in nemški ovčar. je že odrasel in se lahko premika zelo preprosto. poleg tega da je še uta zraven šteta vam lahko pripomnim da ute nima v pesjaku ampak je tako zunaj pesjaka, in ko gre iz ute je direktno v pesjaku. ima jo vezano na pesjak, ki pa je izven pesjaka. upam da ste me razumeli.

LP

New Report

Close