Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina PESJAK, NE PESJAK, PESJAK, NE PESJAK – vsi, ki imate psa

PESJAK, NE PESJAK, PESJAK, NE PESJAK – vsi, ki imate psa

andi, zanimivo, včeraj nisem imela občutka, da si pripravljena na kakršnokoli osebno debato ???

Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Hvala,še enkrat hvala,da zagovarjaš pasjo pasmo,saj imam tudi sama psičko bokserko,ki si ne znam predstavljati,da bi morla biti zaprta v pesjaku,saj ima to veeeeliko srečo,da je z menoj 24 ur na dan.Eedino,če grem po takih opravkih ,ki res ne more z menoj.Zaljubljena sem vanjo in mi to tudi ona vrača.Nimam popolnoma nobenih problemov z njo,saj se mi včasih zdi,da sploh ni pes.
Tisti,ki svoje pse zapirajo ob barake na njivah,tisti,ki jih ne pridejo niti pogledat,kaj šele,da bi si vzeli čas zanje…..niso vredni človeškega življenja.
LP Monja

Yo, nisem vedela da si jo želela. Komot lahko kaj dorečeva, mojo številko itak imaš a ne? Samo ni mi jasno kaj imaš ti veze v tej debati med mano in linchaich. Potem vsaj vem od kje si je ustvarila to mnenje 😉

andi, linchaich ni potrebno ustvarjati svojega mnenja na podlagi mojega.

Kar se tiče pa najine debate – ne, ne bom trošila impulzov, niti jih ni potrebno trošiti tebi. Bili sva na istem pikniku, poskušala sem govoriti s teboj (zaradi neke druge zadeve sicer), pa si jasno pokazala, da tega ne želiš, s svojim odhodom na sprehod izven prostora za piknik.

Sicer pa – nekateri si upamo pogovarjati tako, da sogovorniku med pogovorom gledamo v oči – drugi očitno ne?

Yo

Miave!

Linchaich napisala: POVZETKI – za tiste, ki berete samo kako sporočilo
>Jaz govorim o psih ki ŽIVIJO v pesjaku (v tej temi) …

>Jaz nič ne rečem, če dajo oziroma date psa v pesjak samo takrat, ko ste
>v službi, ostalo pa preživi z vami v stanovanju in na prostem.

>Se čisto strinjam s tabo! Ampak govorim o psih, ki ŽIVIJO v pesjakih!

>Zdej so oglašate vsi tisti, ki imate psa občasno v pesjakih!

>JA, KREGAM SE, KER MI LJUDJE TUMBAJO V GLAVO, DA PES UŽIVA, ČE JE CEL DAN SAM V PESJAKU!!!!

>…

Preberite CELO temo, pa boste vse to in še več našli v njej!!!

Yo napisala:
>linchaich, super izračun, samo pade v vodo, če se spomnim na včeraj
>(sicer pa velja isto zate, saj si bila zraven).
>Medtem, ko je kar nekaj psov na vrtovih in v svojih rezidencah od
>dolgočasja tulilo v luno, ker so lastniki gledali TV, smo se mi veselo podili
>naokoli do 24.00, torej smo spali mnogo manj kot 8 ur :-))))

Lahko še bolj nazorno napišem?!

Sicer pa sem za to, da je pes v večino časa v naši bližini!
Še enkrat – je bilo že napisano zgoraj:

PES SE UPIRA ODVZEMU »PRAVICE« BIVANJA V HIŠI

Erika iz Vranskega je spraševala, kako naj psa prepričajo, da bi spet bival zunaj in ne v hiši.

Odgovarjal je Martin Simončič:
PSI SO ZELO DRUŽABNE ŽIVALI in ker ste mu pozimi omogočili BIVANJE NA TOPLEM, kar se mi zdi POPOLNOMA PRAVILNO, se zdaj krčevito upira odvzemu te pravice. Ugotovil je, DA SE V HIŠI SKORAJ VEDNO NEKAJ DOGAJA, VEDNO JE NEKDO V BLIŽINI, NIKOLI NI OSAMLJEN, … Lahko sicer spregledate njegovo praskanje po vratih in cviljenje, kadar želi noter. … To izsiljevanje bi jaz bolj razumel kot PROŠNJO PO VAŠI BLIŽINI IN BLIŽINI OTROK. Pes je star 11 let – zakaj mu ne bi starosti naredili lepše? OMOGOČITE MU TISTO, KAR SI ŽELI, SAJ VAS NIČ NE STANE. Če je bil lahko pozimi v hiši, sem prepričan, da je lahko tudi sedaj. Naj ima na stara leta en privilegij, ki MU BO PRINESEL ZADOVOLJSTVO!

PS: Malo sem skrajšala, stavkov pa nisem spreminjala.

Bi še pisala, pa moram tudi kaj narediti. ha, ha,…

O mojem izražanju je bilo pa tudi že vse napisano – zgoraj!

Lp, Urša

Lp, U.

Pišem in pišem, med tem pa vse zamudim!

Andi&brini!

Starost mojih psov je tudi pomembna pri tem, s kolikimi in katerimi psi sva se srečali – če sploh s psi!

Lp, Urša

Lp, U.

Še nekaj:
Imam prijateljico,ki bo čež nekaj časa dobila veeeeeliko hišo vrnjeno od postopka denacionalizacije.Ker ima zelo rada pse(tudi sama ga je imela 15 let),razmišlja,da bi staro hišo preuredila v elitni pasji hotel,kjer bi vsak od psov(hiša ima 3.000 m2 prostornine) imel svojo sobo in vso komoditeto,ki jo pač pes rabi.Nora je na pse in pravi,da je to neizmerno ljubezen do živali
prinesla že na svet.Naj citiram”Ko vidim jahača na konju in ko ta pade,se mi bolj zasmili konj,kot človek,saj je v tem primeru konj bolj nemočno bitje,kot človek.”Tudi sama ji dam popolnoma prav,saj so ljudje tisti,ki mučijo,preganjajo,se okoriščajo in ubijajo živali.Za to bodo nekega dne morali plačati svoj ceh!!!
Pa še nekaj:

PSIČARJI,PAZITE IN ČUVAJTE SVOJE LJUBLJENČKE,SAJ TU NA OBALI PSI KAR IZGINJAJO,PA NE V NAMEN,DA BI NEKOMU DELALI DRUŽBO,PAČ PA NA KROŽNIKE KITAJSKIH RESTAVRACIJ,KI JIH JE PRI NAS ŽE KOT GOB PO DEŽJU!!!!!!
lp Monja

Prav zabavaš me danes Yo. Izven prostora za piknik? Draga Yo, sedela sem 5 m stran od tebe še približno 1 uro odkar si prišla na piknik. Moj odhod pa ni imel veze s tabo, žal mi je če si razlagaš da se vse vrti okoli tebe. Poleg tega sem te čakala da prideš ko je roti rekla da si namenjena k nam. No, jaz sem pripravljena trošit impulze, ne vem pa kaj vpletaš MOJO simi v celo debato. Se pravi, da impulze trošiš za to, da ji govoriš o meni, mene pa ne pokličeš. Hm, ampak če si si tako želela pogovora z menoj zakaj potem ne trošiš impulzov. Imam pa čas za kavo danes, pa še plačam ti jo.

Monja!

Se strinjam. Sem (oz. je pisala Mateja75) pa v drugi temi iskala bokserje od rejcev iz Krškega!
Res pa poznam (šele 3 mesece) 10 let staro bokserko zaprto v pesjaku – še dobro da ima tako dobrega soseda, da jo skoraj vsak dan pelje na sprehod!

Lp, Urša

Lp, U.

citiram: “Prav zabavaš me danes Yo. Izven prostora za piknik? Draga Yo, sedela sem 5 m stran od tebe še približno 1 uro odkar si prišla na piknik. Moj odhod pa ni imel veze s tabo, žal mi je če si razlagaš da se vse vrti okoli tebe.”

Ponavadi se kot prišlek sama ne povabim k mizi, kjer se debatira. Pozdravila pa sem te, mislim, da povsem normalno in tudi povprašala nekaj malega o Bejbi in Brinu. Oprosti, res, če sem bila 5 m stran od tebe s svojimi psi in družino. Če bi pokazala kakršenkoli interes za pogovor, ki sem ga želela načeti, bi se vama z Roti pridružila.

citiram: “Poleg tega sem te čakala da prideš ko je roti rekla da si namenjena k nam.”

???????

citiram: “No, jaz sem pripravljena trošit impulze, ne vem pa kaj vpletaš MOJO simi v celo debato. Se pravi, da impulze trošiš za to, da ji govoriš o meni, mene pa ne pokličeš.”

andi, glede na to, da omenjaš simi in trošenje mojih ??? impulzov – vprašaj jo, kdo je koga klical? Kolikor vem klicoči troši impulze in ne tisti, ki je klicani.

citiram: “Hm, ampak če si si tako želela pogovora z menoj zakaj potem ne trošiš impulzov. Imam pa čas za kavo danes, pa še plačam ti jo.”

Hvala sicer za povabilo, ampak čas sem imela včeraj. Po pravici povedano tudi več interesa za pogovor glede na ostale prisotne.

Lp, Yo

Pa še posebej zate, andi in za simi, citat mene same iz neke druge teme na drugem forumu:

“… zakaj imam pa jaz rada ta forum, če sploh?
Rada ga imam, ker sem prek njega spoznala nekaj čudovitih ljudi, se ogromno naučila, na drugi strani pa spoznala tudi to, kako lahko in tekoče nekaterim tečejo besede takrat, ko sedijo za ekranom in kako jim »muca popapa jezik«, ko bi lahko svoje obtožbe in kritike drugemu povedali v obraz.
Spoznala sem hinavščino ljudi, ki jim ni težko poklicati ob katerikoli uri dneva ali noči, kadar imajo probleme in tistih, ki bi iz dolgočasja šli na pivo, pa momentalno nimajo nikogar, ki bi mu delal družbo.
Najbolj zanimivi pa so tisti, ki mislijo, da besede »pa ne nobenemu povedat…« zdržijo dalj kot do konca GSM pogovora. Ti so sploh hecni, ko so tako zelo tolerantni in pošteni, ker pa je Slovenija majhna, prej ko slej polovica foruma ve, kaj se je dogajalo v njihovi »pasji« preteklosti nekaj let nazaj npr. Pa drugi, ki jim poveš izmišljeno zgodbo in meriš čas, kdaj bo, tako zelo zaupna, priletela nazaj v obliki SMS-a ali mail-a.
Skoraj bi pozabila na tiste, ki so jih polna usta, kako imajo tudi oni izkušnje, veliko izkušenj… pa bolj ko iščem, nikjer ne najdem nobene posredovane tistemu, ki pomoč potrebuje.
Ja, zanimivi so ljudje tukaj, najrajši imam vsakič znova tiste, ki se prijavijo samo za to, da nekoga popljuvajo, seveda vedoč vse, kar naj bi ta oseba pisala, pa čeprav ogromno »zgodovine« foruma niti na backup-u ni več. Ti so potem tisti, ki so morali trpeč zaradi moraliziranja oditi iz foruma. Ja, za te mi je iskreno žal, kajti imajo naravnost fotografski spomin, pa so, ubožčki, prizadeti tako hudo, da si morajo vsak teden izmisliti nov nick, da skrijejo svoja prepeličja jajčka globoko v anonimnost.

Yo

p.s. Blagor tistim, ki ste s pomočjo te teme sami sebi priznali, da so vam vaše živali breme, strašna žrtev… in hvala tistim, ki ste potrdili to, kar se itak sliši po vseh vogalih: »kinologija je k****«.

Uf, … je vroče!

… men pa zmerom bolj všeč! ha, ha, …

Lp, Urša

Lp, U.

Čudno, ker meni je simi malce drugače povedala.
Želiš da se najdem v tekstu ki je namenjen posebi zame? Ni me notri nažalost, škoda da me nisi imela v mislih ko si spesnila to.

Moj delavnik se je zaključil, tako da sprejemam vse pohvale in graje na e- mail ali pa seveda na telefon, ki se ga nekateri ne upajo uporabiti in razčistiti stvari kot odrasli. Počohajte svoje psičke dokler se ne vidimo spet.

Draga andi, del o tlf pogovorih velja kar za obedve. Upam, da ob vsem pregovarjanju simi premore toliko poštenosti, da ti bo razložila, kdo je koga poklical. A ne, simi?

Yo

Simi ima malo problemov z realnostjo in s tem kdaj laže in kdaj ne.
Jebat ga, sem pač razcepljena osebnost.

Tvoj post je bil objavljen ob odhodu iz neta. V veliko stavkih najdem obe.
Najlažje je drugim pisati tisto, kar ne priznaš sebi.

Škoda še ne dolgo nazaj ni bil problem kod troši impulze. Res je, da si jih večinoma ti. Sem ti kdaj odrekla svoje uho? Če se dobro spomnim le takrat, ko res nisem mogla, a sem te poklicala nazaj.
Ja zadnjih 8 tednov se mvčasih tudi pozabila, pa ne zaradi tebe, ampak zato, ker je kdo izmed 7-ih mladičkov kaj hotel.
Biti ali ne biti je sedaj vprašanje.

simi, sorry, a sem te jaz klicala?
Nisi klicala na mojo službeno številko ti zaradi privat mailov, ki si jih dobila?

Yo

Še bo dež babe he, he, he.

Yo napisal:

> simi, sorry, a sem te jaz klicala?
> Nisi klicala na mojo službeno številko ti zaradi privat mailov,
> ki si jih dobila?
>
> Yo
>

Točno tako!
In ko si začela debato o Andi sem ti rekla, da je brezveze, da se midve o tem pogovarjave, ker je brezveze, da se midve skregave zaradni nje!
Predlagala sem ti, da jo pokliči.

MihaB napisal:

> Še bo dež babe he, he, he.

O MihaB. Ti se pa že dolgo nisi oglasil na kak moj post. Sem pričakovala, da boš še kaj napisal čez moje mladiče ali pa da se bom vsaj oglasil kaj.
Ven si padel s forme.
Začni trenirat :-))))))

Debata o andi – rekla sem ti, da sem jo videla na pikniku in se nisem uspela pogovorit z njo. Zakaj in o čem, pa ravno ti prekleto dobro veš.

Sicer pa – enako kot si bila “naprošena” že od nekaterih drugih forumovcev ali (bivših) tečajnikov, zdaj še iz moje strani: o mojih psih nimaš nobene kompetence in pravice izjavljati česarkoli, ker imaš absolutno premalo znanja.
Kar se tiče pa konkretno šolanja mojega pokojnega Thora, ti kot tvoja bivša tečajnica priporočam branje določil v dokumentu STROKOVNA NAČELA ŠOLANJA PSOV IN ETIČNI KODEKS.

Lp, Yo

New Report

Close