PESJAK, NE PESJAK, PESJAK, NE PESJAK – vsi, ki imate psa
En nov!
Veš, kaj jaz počnem v službi, tebe popolnoma nič ne briga! Če si opazil/opazila, čez dan nisem nikoli priklopljena!
Veš zakaj? Ker sem s svojima psoma zunaj!!!
JA, KREGAM SE, KER MI LJUDJE TUMBAJO V GLAVO, DA PES UŽIVA, ČE JE CEL DAN SAM V PESJAKU!!!!
Tema je bila namenjena vsem, ki imajo psa – kar predvidevam, da zate ne velja!!!
ČAU!
en nov, v razmislek tebi in podobno mislečim:
Če bi se vsi s svojimi psi tako ukvarjali in se jim toliko posvečali, kot to počne linchaich, bi lahko pregovor “pes je človekov najboljši prijatelj” takoj in brezpogojno spremenili v “človek je pasji najboljši prijatelj”!
Yo
Andi&bini!
ODLIČNO!
No, pa primerjaj z mano in ostalimi, ki menimo, da je pes za v stanovanje:
14ur:2uri35min VAŠ PES JE SIGURNO VESEL, DA VAS IMA!
ha, ha, ha …
Mi smo 3 ure NAJMANJ na sprehodih, ostalih 11 ur, pa preživimo še bolj tesno skupaj (v postelji, na tleh, po naročjih, se mečkamo, …!)
Lp, Urša
No ja, moji psi so v stanovanju, spijo na moji postelji, vendar imam pač taka psa, ki ne potrebujeta tako tesnega stika z mano oz. sta oba zelo samostojna psa. Vesta da sem doma, da se lahko prideta počohat če jima paše cortanje. Brin je za malenkost bolj odvisen od mene, tamala je pa sploh najbolj vesela če je lahko cel dan na sončku, večinoma pride samo jest notri ali pa pogledat če je vse na svojem mestu.
Aha pa še nekaj, glede na to da sem študentka, ki ob študiju tudi delam, moram prišteti še čas za učenje. Bogi moji psi.
linchaich napisal:
> Andi&bini!
>
> ODLIČNO!
>
> No, pa primerjaj z mano in ostalimi, ki menimo, da je pes za v
> stanovanje:
>
> 14ur:2uri35min VAŠ PES JE SIGURNO VESEL, DA VAS IMA!
>
> ha, ha, ha …
>
> Mi smo 3 ure NAJMANJ na sprehodih, ostalih 11 ur, pa preživimo
> še bolj tesno skupaj (v postelji, na tleh, po naročjih, se
> mečkamo, …!)
>
> Lp, Urša
Urša te lahko vprašam od česa živiš, če imaš toliko časa za pse.
24 – 8 = 16
V službi naj bi bili 8 ur
16 – 8 = 8 ur
Tukaj je všteto spanje + kuhanje + lulanje + kakanje + trgovina + pot v službo in nazaj.
Torej ti ostane samo 8 ur.
Meni se računica ne izide
Razen če je fino živeti doma, kjer ti ni potrebno početi nič drugega kot viseti na netu in sprehajti pse ??????
Zdaj boš pa še ti kregana ker nisi vsega prebrala ; )
Kakorkoli že meni se zdi, da je odgovor sama linchaich napisala v tem stavku (odgovarja pa na sporočilo od “en nov”):
“Veš, kaj jaz počnem v službi, tebe popolnoma nič ne briga!”
Jaz si lahko predstavljam, da ljudje imajo pse cele dneve v pesjaku. Ker jih nekateri dejansko imajo. Svet ni idealen, ljudje so različni. Toliko grozot se zgodi vsak dan in toliko let sem stara, da si jih lahko vse predstavljam. Kaj mislim o tem? Moja stvar! Ne vidim razloga zakaj bi nekdo moral nekomu polagat račune zakaj ima psa in kako ravna z njim.
Ne vem kakšen namen ima linchaich. Če želi osveščati ljudi in pomagati revežem iz pesjaka, je ubrala napačno pot. Zmerjanjem, žaljenjem, kričanjem ne bo nič dosegla… Ampak linchaich je še rosno mlada in se bo že naučila komunikacije z ljudmi, ki ne mislijo in ne živijo tako kot ona.
Simi!
Spet ena, ki ni prebrala celotne teme! (Sem tudi napisala, da naj pišejo samo tisti, ki bodo prebrali celotno temo!)
Moji psi spijo z mano ali ob meni (+ 8 ur)! Se ti računica sedaj malo bolj izide?!
Sem pa napisala, da se oproščam, če sem se za kako uro zmotila.
PS: Jaz grem v trgovino za 10 minut, pa še to ne vsak dan. Po velikih nakupih pa grem v soboto ali nedeljo – 1x na mesec!
Če pa že grem v našo trgovino, peljem ob tem še psa na spehod!
PS: Pri kuhanju so pa tudi zraven, povsod, kar si napisala sta v bližini!
Mi je pa tako fino, da živim v najemnšikem stanovanju in delam zato, da se lahko preživljam sebe in psa) – sama sebe brez podpore staršev ali koga drugega.
Predvidevam pa, da je pri tebi drugače!
Miave!
Ja, moje upanje je, da bo marsikdo pred nakupom psa premisil, kje ga bo imel!
Pa če jih bo 5 v stanovanju in ne v pesjaku zaradi mojega sporočila, bo to velik dosežek!!!
Zame, za vas pa verjetno ne!
Lp, Urša
Naj dodam še svoje mnenje na temo tesnega sobivanja človeka in psa. Po mojih izkušnjah je res, da naši kužki rabijo našo družbo, res pa je tudi, da rabijo tudi svoj mir. Zdajle na primer jaz sedim za računalnikom v hiši, moja psička pa leži v senci pod smreko na vrtu in kljub temu, da so vrata na vrt že cel dan odprta, noče noter. Pa bi bilo meni ljubše, ker bi jo tu lažje nadzorovala, medtem ko kaj delam, ampak ko jo vidim, s kakšnim užitkom se rola po travi, žveči storže itd., jo pač pustim in samo vsake toliko pogledam nanjo z balkona. Zdi se mi, da ne potrebuje ves čas naše družbe, potrebuje bolj občutek, da smo tu, blizu, in da ni sama. Ko prideva s sprehoda, hoče vedno nekaj časa še ležati zunaj in jo pač pustim. Včasih traja deset minut, včasih pa tudi nekaj ur, preden pride popraskat na vrata, da bi šla noter. Tudi ko kdaj poleti zvečer sedimo v dnevni in imamo odprta vrata na teraso, raje leži zunaj pred vrati, vendar vedno tako blizu, da nas sliši. Da ne govorim o tem, kako jo podurha ven, ko samo zasliši likalnik na paro; in je potem še dolgo ni blizu 🙂 Rekla bi, da ji je všeč malo svobode, toliko, da je je ravno prav, da lahko sama kdaj izbere, kaj bi počela in kje ji je bolj všeč, da pa mora ves čas čutiti, da je naša in da smo nekje blizu. Naj dodam samo še to: kljub temu, da imam pse zelo rada, ne vem, če bi se odločila zanj, če bi živela v majhnem stanovanju, ravno zaradi tega koščka svobode, za katerega bi bil kuža tam prikrajšan. Res pa je tudi, da če bi se bila zdaj prisiljena preseliti v blok, bi šla moja psička zagotovo z mano.