Najdi forum

PESEK ZA MUCE

Zanima me katerega uporabljate in koliko vas cenovno pride na mesec in da ne smrdi po treh dnevih ?

Namreč imam slabe izkušnje z njimi in zelo drago me pride ta hec na mesec.
Prosim nasvete in kje ga kupujete in koliko stane na mesec oziroma koliko ga porabite vreč?

Hvala in Lp

Lep pozdrav vsem.... Neli

Jaz ga kupim v specializirani trgovini, imenjuje se Pet PLUS (pesek) – je precej dražji kot tisti v marketih ampak ne smrdi in tudi porabimo ga mnogo manj. Je pa 8 kg peska 10 €, 15 kg pa 15 €. Se pa lepo grudice naredijo in samo pobereš ven, ravno tako kakce.

Zelo drago te pride??? Katerega pa kupuješ??
Jaz imam dva muca, kupujemo Bioplus (po vseh peskih nas je edino ta prepričal, pa ni najcenejši,), pesek oz. wc jima čistimo takorekoč za sproti (z lopatko poberemo ven le kakce in kepice, ki so nastale od lulanja), pa imamo 10 kg vrečo skoraj za cel mesec. To pa pride približno 3.000 bivših SIT, kar pa res ni drago za dva mačkona.

Jaz imam enaga mačka in uporablja catsan pesek porabim 20 kg na mesec,ker po 3 dnevih začne smrdet in moreš celega zamenjat-ker ne dela kepic je pa tako bel in res higiensko izgleda.
Pol mi je prijateljica svetovala da poskusim iz Mullerja Pet BISTRO ,dela kepice in je temno siv res ugoden ampak me ni prepričal.

Lenchi prosim ….koliko kg tega peska pa porabiš na mesec in ali je bele barve?
Ali je katera poskusla že tega z enimi kristali ali ne vem kako se že reče?

Prosim kateri pesek pa druge uporabljate in predvsem kje ga kupite in koliko vas pride na mesec in da ne smrdi?

Lp in hvala

Poskusi pesek, ki ga prodajajo v Eurospinu. Rece se mu Radames, stane 1 euro/5kg (ne, nisem se zmotla). Sem bila tudi jaz na zacetku skepticna, vendar se mi super obnese, je namrec veliko boljsi kot marsikateri ultra dragi pesek.

Na mesec porabimo vrečo peska (15 kg) ali pa mogoče malo več. Ni pa čisto bele barve, kot je catsan ampak za odtenek temnejše:) Je pa precej sipek – našemu se kdaj pa kdaj – če nerodno stopi na polulano prime na tace – ima precej dolge dlake tudi med blazinicami in ga malo raznosi naokrog.

Tistega iz Eurospina mi je nekoč priporočila prijateljica, ampak je meni po nekaj dneh začel obupno smrdeti:(

Catsan je tudi meni smrdel, pa še grudice se ne naredijo – mislim, da na vreči piše, da se naredijo grude:(

Preizkusili smo že veliko vrst peska in nam ta najbolj odgovarja (za mnenje pa nisem mačka vprašala:)).

Zdravo!
Jaz ti najbolj priporočam :

Posip Everclean 6kg
– je odišavljen higienski posip za mačje stranišče.

10,99 EUR

Imela sem že tiste kristalčke..meni je začelo po parih dneh obupno smrdeti- še muca je smrdela, ko je prišla z WC-ja 🙂
Potem sem našla ta EverClean in mi je best of the best. Vmes sem poskusila še enega EKO… ne spomnem ravno…. tudi drak ko šment, ampak me je totalno razočaral.
Tako da sem spet na EverCleanu in ga zlepa ne menjamo več.
Nam je ZAKON!

Seveda je dnebno treba odstranjevati kepice, ampak smrdi pa ničččččč

lp

hvala vam za nasvete …bom še počakala z mnenji od drugih…
Ko pa se bom peljala mimo Eurospina bom reskirala zagotovo 1 euro in poskusla brez dvoma tega!!
hvala za nasvet ,ki ste mi ga dali je res zeelooo poceni morda pa bom zadovoljna?

Lp

Pri nas tudi redno uporabljamo pesek iz Eurospina. Imam 3 mačke in 3,5 WC-je (en je manjši). Uporabljajo večinoma enega, ostale škatle pa kakor kdaj. Pesek naredi kepe, ki jih odstranim vsak dan. V tisto najbolj uporabljano škatlo je treba po 3 dneh dosipati približno 1/2 vreče, po naslednjih 3 – 4 dneh (torej skupaj po enem tednu) pa vse skupaj zamenjam. Ostale škatle dosipavam oz. menjavam po potrebi. Porabim približno 2 – 3 vreče na teden.

Sem imela tudi Everclean. Res dober pesek, ampak pri 3 mačkah ni zdržal nič kaj dlje kot ta iz Eurospina. Samo veliko dražji je. Zelo mi je všeč tudi pesek od Vitacrafta. Tisti drobni, dobi se v 2 kg in 5 kg roza vrečah.

Mogoče samo še to: če mačka ni zadovoljna s peskom, se nima smisla pogajati. Boljše je takoj poskusiti z drugim, preden se mačka navadi opravljati potrebo nekje izven svojega WC-ja.

Hvala tudi vam za nasvet enanika…bom poskusla in bom vidla me res zanima?grem še danes mimo Eurospina in ga kupim in probam!

Seveda glede pogajanja pa se strinjam,ker ko 1x začne drugam hodit je pol verjetno večji problem!!

Lp

http://www.biosand.si/?ID=06000

tole je pa pesek, ki ga jaz ne menjam za noben denar! Po mojih izkušnjah zdrži do 50 dni (točno tolko kot piše na vreči), se grudi in takoooooooooo lepo diši po otroškem pudru.

Probaj pa boš videla!

se strinjam. zeleni Biosand je do zdaj pri nas najboljši, cena je ok, menjam ga na cca. 6 tednov (2 mucka), v tem času porabim 2-3 vreče po 7,5 kg.

hvala vam bom pol tud poskusla če tako lepo diška

ledenka probaj Biosand Super Bianca (oranžno – rdeča vrečka). Še boljši kot zelen! Sem tudi sama najprej uporabljala zelenga, tale je pa…..

lp vsem

ledenka probaj Biosand Super Bianca (oranžno – rdeča vrečka). Še boljši kot zelen! Sem tudi sama najprej uporabljala zelenga, tale je pa….. Cena je pa 8.15 € za 10 l.

lp vsem

No da se javim in povem.
Sem kupila pesek v EUROSPINU in sem zelo zadovoljna in po moje maček tudi ker ga veselo uporablja .
Res zelo lepo diši in kepice redno pobiram ven in če ga porabim 25 kg me bo stal samo 5 eurov….ne morem verjet?
Res hvala za nasvet ,da ste mi svetovali in pomagali najti vredu pesek in še cenovno ugoden!
HVALA!

LP

Midva z mucem sva vsa ta leta prisegala na Bio Plus. Saj sem kdaj morala vzeti tudi kakšnega drugega, ampak je bil muc vidno nezadovoljen. Pa četudi je bil tisti drugi veliko dražji in menda bolj imeniten, je imel moj muc najraje Bio Plus. In tudi jaz, ki sem pospravljala, sem bila z Bio Plusom najbolj zadovoljna.

Lupčka!

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Tudi jaz sem že imela pesek iz Eurospina, vendar je moj muc dobil alergijo in sedaj iščem pesek, ki se najmanj praši. Eurospinov je zelo prašen, ko ga vsuješ v wc se naredi kar oblaček dima okrog. Ali mi lahko kdo pove kateri se najmanj prašijo? Za Biosand sem slišala da bi naj bil kul?

Prej, ko še niso prodajali biološko razgradljivih peskov ( v obliki kristalov) smo imeli Catsan bel pesek- lahek, ki smo ga vrgli tudi v Wc brez problemov cca 19 let, ker ne dela grudic, da bi zabarikadiral wc školjko. Zdaj imamo biloško razgradljivega, krisalčki in traja nekaj tednov.

Oh ja, kaj bi jaz dala za biosand. V Sloveniji sem tega odkrila in od takrat naprej samo se tega kupovala. Dobro se je obnesel, ker so se res naredile kompaktne kepice in se je dalo wc dobro ocistiti posledicno pa je bilo treba kompleten pesek menjati bolj poredko. Odkar sem se preselila v Avstralijo pa se se vedno mucim najti ta prav pesek… kle prodajajo vse mozno, vsi po vrsti so dragi pa za en k****. Resnicno… se nobenega napol spodobnega peska nisem nasla. Kaj bi dala da bi zaceli biosand se v avstralijo uvazat.

New Report

Close