Najdi forum

PESEK ZA MAČJI WC

Dobili smo mlado mucko.Kupili smo zaprti mačji WC in pesek, ki se mu več ne spomnim imena, bil je droben in je rahlo dišal, cena pa je bila cca 1800, sit- 5kg. Ne spomnim pa se imena. Bil je v škatli gor pa narisana muca.V trgovini so rekli, da bo za dva meseca. Ampak po 14 dneh je peska začelo zmanjkovati in tudi vonj je postal.Pesek je delal grudice in kepe., kar je bilo dobro za čiščenje.
Sedaj smo kupili Catsan, me pa moti, da se mačji kakci vidijo, pri prejšnem pesku pa tega ni bilo.
Zanima me, ker imate več izkušenj s peskom, kateri je dober in cenovno ugoden.

meni je najboljši mačji pesek, ki se ga kupi v Hardiju od firme Mizar in je cena smešno nizka (300 sit za vrečo) Super se prime v grudice, tako da se lažje čisti. Kvaliteta je primerljiva z vsemi boljšimi posipi za mačje stranišče (Sivoton, Catsan…)

Ta pesek uporablja tudi mačkon moje tašče in v drugega sploh noče iti. Smrad iz WC preprečuje ogljeni filter na vrhu stranišča in redno (vsakodnevno) čiščenje WC ter občasna zamenjava celotne količine peska v WC ter pranje tega.

Jaz recimo prisegam na pesek, ki je drobnejši, rahlo odišavljen, zelo dobro absorbira vonjave (kar je pri 2 aktivnih samcih obveza) in dela močne, trd(n)e grude oz. le obloži kakec, ki jih tako kot kepe dajem, v plastično vrečko in hop v smeti. Z vsem otalim ne jaz, ne moji mački nismo zadovoljni.
Uporabljam oz. preskusila sem in sem z njimi zadovoljna (razen s ceno seveda ..:-)) ): Bio Plus, Vitacraft, Lindo, Ever Clean, Gimpet, tudi pesek iz DM ni slab.

Ker imam večje število mačk, je poraba peska seveda večja, kot le 1 škatla mesečno. Mačja stranišča so v stanovanju, zato si ne morem privoščiti poceni peska, ki ne grudi in ne vleče nase vonjav.
Mačje WC-je čistim redno, dnevno večkrat. Če sem doma takoj, ko zaslišim praskanje oz. mi mački pridejo ‘povedat’, da so svoje naredili in je vrsta na meni :-).
Ko pesek počasi kopni, ga presujem na časopis, pogledam če bo še v redu, z Domestosom in zelo vročo vodo umijem stranišča, vsujem nazaj pesek, ki je ostal ter dosujem škatlo, dve novega, svežega. To delam 1x tedensko.

Včasih je dobro preskusiti enega ali dva ali celo več, da najdeš takega ki ustreza gospodinjstvu in mačku …. Preskusi takega, ki dela grude in recimo takega, ki ne …
Hmm, če se prav spomnim, je nekaj tednov nazaj na tem forumu, že tekla debata o mačjih peskih … Poskusi z iskalnikom.

Simona

pesek ever clean fresh-6 ali 10 kg najboljši: tumpika, pa čisti večkrat na dan, kot ti je sporočila simona in brez vonjav boš tudi do meseca dni in veselo na delo!

Brez skrbi tumpek, sem čistila večkrat na dan , vonj pa je vseeno bil.

Načeloma je pri peskih nižjega cenovnega razreda vonj velik problem.
Pri takih peskih tudi filter ne pomaga.
Poskusite še z drugim peskom.

Simona

Pozdravljeni!

Mi smo poskusili že vse mogoče peske in prišli do spoznanja, da nam najbolj ustreza Vitacraft – kristali (beli kristalčki s par modrimi). Vreča je 2kg. Mi imamo eno vrečo cel mesec, ker odstranjuješ samo kakce, urin pa se absorbira in ni neprijetnega vonja. Kristali so na začetku beli, po mesecu pa rumeni. Zelo smo zadovoljni saj imamo mucin wc kar na našem wc in gredo kakci naravnost vanj.

lp

Ester

Moja muca se je bala kristalov, jih je čisto odklonila. Svakinja je pa navdušena nad njimi. Prisegam na Ever Clean, res je drag na prvi pogled, vendar če gledam na porabo in prednosti (res nobenega vonja v stanovanju), se da preživeti. Seveda odstranim kepice zjutraj in zvečer obvezno, pa še vmes, če slišim kopanje in sem doma – kot že napisano. Če ne čistimo redno, najbrž noben pesek ni čudežen. Je pa res 2 minutki dela, nič več. Enkrat na mesec zamenjam kompletno, pomijem pa zabojček na 14 dni. Če se zdi potrebno (če muca slučajno izkoplje jamico do dna in je dna zabojčka in je to ponesnaženo), pa pač večkrat. To se redko zgodi, če je peska zadosti v zaboju. Lp

Jaz imam pesek od DM-a. Je poceni in dela super grudice, tudi vonja ni, sicer pa redno čistim wc.

Ja, od DM-a je zakon!

Saj mi je kar nerodno vprašati, ampak a vi stresete mucam v WC kar celo vrečo peska na mah? Jaz dam svojemu samo malo, tako rekoč “za veselje”, da lahko malo praska in svinja. Moje prejšnje muce so “uporabljale” toaletni papir (pa lističe, rolce niso bile dobre!) in sem kar ohranila navado, samo namesto papirja je pesek.
Lp, Breda

Mi lahko sporočiš kako se kliče ta pesek iz DM? HVALA

Dein bestes

Zakon je Vitakraft pesek Magic clean (kristali), ki je za obdobje 1 meseca. Po enem mesecu samo zamenjaš in to je to. Prej pa sem kupovala Vitakraftov Compact pesek.

Tudi jaz prisegam na Vitakraft Magic clean silikonske kristalčke – prej kroglice, ki so bežale po celem stanovanju.

Zdi se mi ++ higienski & nobenega vonja ni.

Lp, Saška.

Bradačka .. odvisno od tega kateri pesek uporabljaš.
Torej je odvisno od tega ali uporabljaš:
1. pesek ki se ne grudi (npr. CatSan)
2. pesek, ki se grudi (npr. EverClean, Pura, BioPlus, Vitacraft, DM ..)
3. kristalčke (npr. Vitacraft, .. )

Pri nas uporabljamo pesek, ki se grudi in tako, da sproti iz škatel odstranjujem sprijemke in kakce. S kristalčki so se pri nas samo igrali in potakali po sobi ..:-))))

Koliko ga nasujem?
Precej – tako do 3/4 višine škatle. Če se vidi dno, oz. je plast pretanka, se lužice (in kakec) primejo na dno, kepa se ne naredi in je vse spackano. Potem pa je potrebno preostali pesek stresti ven, doboro umiti in dezinficirati škatlo, jo osušiti in nasuti nov pesek.
Isto se dogaja, ko gre pesek proti koncu, ga je v posodi zelo malo in je že zelo uporabljan …
Več ga porabiš na tak način, kot pa da ga vsuješ celo škatlo.

Če je WC škatla manjša vsuješ recimo 1 škatla Ever Clean ali Bio Plus ali vrečoDM, v večje škatle gresta tudi dve škatli.

Simona

Simona, a potem vsak dan pretresaš pesek, ko umiješ WC? Hm, jaz sem pa pravzaprav prelena, mi je bolj komot, da je peska samo za “enkratno uporabo”.
Lp, Breda

Neeeee, jaz sem tudi bolj pri ta-lenih. Mi na kraj pameti ne pade da bi to delala vsak dan.

Glej – pri nas doma so fantje ločeni od deklet, torej imam 2 stranišča: eden za dekleta, drugi za fanta in sterilizirani mačji babici.
Akcijo pretresanja, čiščenja, pranja škatle delam enkrat na 7-10 dni. Vmes, pa samo sproti pobiram kepce in kakce.
Zato peska nasujem v posodo do 3/4 višine.

Simona

Jaz imam tudi že dolgo časa Magic Clean in pesek je res super, vpije ves vonj, nič ne smrdi, pobiram ven samo kakce.
Samo ta pesek pri mojem mačku niti enkrat še ni zdržal več kot 14 dni, kaj šele cel mesec. Zgleda da ful veliko lula, ker mu ga menjam skoraj vsak teden, na 10 dni pa sigurno, ker je spodaj vse mokro in pesek sploh več ne vpija lulanja, ampak se vse skupaj začne “lepiti” skupaj. Tako da na mesec porabim 3 vrečke. Ampak je to še vseeno edini pesek, ki res vpija vonjave in sem edino z njim zadovoljna.

New Report

Close