Pesek v ledvicah
Spoštovani!
Nekajkrat sem kontrolirala vodo in kri in kaže, da so izvidi vsi v mejah normale. Tako so komentirali zdravniki.
Potem sem jaz malo bolje pogledala vse skupaj in ugotovila, da imam preveč hemoglobina in eritrocitov v urinu, kar so mi komentirali kot premalo pitje tekočine ali pa kakšen pesek v ledvicah, ki draži sluznico.
Pijem veliko in to ni problem. Tudi rada pijem navadno vodo, ker si jo prinesem iz planinskega izvira (preverjeno čisto).
Tako da mislim, da je problem samo kakšen pesek v ledvicah.
Kako naj ga spravim ven? Ali bi pitje olivnega olja zjutraj kaj pomagalo?
Hvala za odgovor!
Ne, olivno olje bo samo še bolj obremenilo ledvice, saj olje čisti jetra, tako se sprostijo strupi in dodatno obremenjujejo ledvice.
Vprašanje je, kakšen pesek imate. Najpogostejši so takšni, ki so kisli, zato bi bilo pametni razkisati. Če so pa bazični kamni, bi bilo razkisanje popolnoma napačna metoda.
Zato morate najprej meriti pH urina (tri dni od jutra do večera). Napišite vrednosti v forum (ura merjenja, vrednost), pa vam bom povedal, kaj je za narediti.
LP
Imate prav, tam ni ledvic, torej vas boli kaj drugega. Kaj natanko, pa vam ne morem odgovoriti. Napisali ste dosti premalo o vas, pa še takrat bi moral ugibati. Lahko je na primer vneto črevo.
Pojdite na UZ, pa naj pregledajo še druge organe.
LP