Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Pešanje telesa

Pešanje telesa

Pozdravljeni,

pred približno 14 dnevi so se mi pojavile nevzdržne bolečine v ledvenem predelu, 2 dni driska in temperatura 38C in splošna oslabelost. Opazil sem tudi, da naenkrat zelo težko ležim na hrbtu (prav tako velikokrat pri sedenju) ker me prične tresti, dušiti in počutje se nenadoma poslabša. Obenem včasih skoraj ne čutim rok in predvsem spodnjega dela nog, pogosto dobim mravljince in zdi se mi da se prekrvavitev okončin naenkrat ZELO poslabša. Vseskozi čutim občutek žeje, čeprav pijem vsaj 2 litra vode na dan, imam suha usta, v zadnjem času pa sem opazil nasplošno zelo suho kožo ter pojav globokih brazd na prstih na rokah. Na INP-ju so zaključili da je ledvična funkcija ok. Pregledali so le kri, UZ, RTG oz. drugih testov niso opravili, pravega vzroka pa niso odkrili. Imel sem le prenizek Kalij in pa povišano Amilazo in zelo povišano Lipazo = 4.3.

Ker se mi težave le še stopnjujejo in tako ne morem več živeti vas prosim za vaše mnenje oz. kaj mi je za storiti. Star sem 27 let, telesno dokaj fit in razen razlitega slepiča 4 mesece nazaj večjih zdravstvenih težav do zdaj nisem imel. Vem da morda moje težave morda ne spadajo v to temo, vendar me zanima če bi lahko bile težave povezane z nadledvično žlezo oz. hormonskimi motnjami? Opazil sem tudi, da se mi zadnje čase brez vzroka nabira ogromno maščobe okoli trebuha, čeprav jem zdravo.

Prosil bi vsaj za okvirne smernice, če iz mojih simptomov uspete kaj razbrati oz. mi svetovati kako rešiti omenjene težave. Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani!

Glede na to, da so se težave začele pred 14 dnevi s povišano temperaturo, boečinami ledveno in drisko gre verjetno za okužbo. Glede na zvišano lipazo in amilazo pa je potrebno izključiti vnetje trebušne slinavke. Priporočam ponoven obisk pri izbranem zdravniku, morda pregled pri infektologu in UZ trebuha.
LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Pozdravljeni,

zgoraj omenjene težave so le zadnje v sklopu vseh težav, ki se mi pojavljajo skupaj približno že 2 meseca in zaradi njih sem v bistvu že tako psihično in telesno izčrpan in oslabel, da ne vem več kaj naj. Na urgenci in INP-ju sem bil že večkrat, vsakič so bila določena odstopanja v krvi in znaki nepravilnosti (kot recimo močno povišani encimi trebušne slinavke, vedno nizki kalij, povišani trombociti, itd.), vendar nihče, tudi verjetno zaradi moje starosti in predhodnega zdravja, ni naredil nič oz. se niti potrudil ugotoviti vzroka mojih težav. Vsakič so me odpustili domov brez pravega pregleda, samo s odvzemom krvi in EKG-jem. Že preprost UZ bi ob mojih bolečinah v območju operacije slepiča in hudih bolečinah v ledvenem predelu povedal in ovrgel marsikaj in ne razumem zakaj ga nisem bil deležen.

Zavedam se, da morda nisem v pravi temi, vendar bi vseeno vprašal še, če je možno, da sta bili Amilaza in Lipaza tako povišani zaradi česa drugega (CRP je bil vsakič <3) in ali bi vnetje trebušne slinavke lahko povzročalo takšne težave? Je kako možno, da se pojavi vnetje organa brez da je CRP povišan? Ob začetku vseh težav v zadnjem obdobju se zmeraj pojavi tudi povišana temperatura do 38, ki pa izgine po dnevu ali dveh. Naj povem še, da že od operacije pred 4 meseci suho kašljam.

Za morebiten odgovor in mnenje se še enkrat lepo zahvaljujem! Lep pozdrav

Spoštovani!

Zvišane vrednosti lipaze in amilaze so lahko prisotne pri vnetjih (tudi virusnih) in drugih boleznih pankreasa.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close