Pes ugriznil otroka
Dragi medvedek Pu – drugič se raje takoj podpiši s pravim nickom, ker si si čisto sama kriva, da je prišlo do take zmede in nas je veliko mislilo, da gre za provokacijo. Žal je na tem forumu veliko provokacij in lahko bi se zgodilo, da si pač nekdo sposodi tvoje ime. Ti si pa pred kratkim jasno napisala, da odhajaš do septembra!!!
Sinku in tvoji družini pa želim hitro okrevanje!
pa lep pozdrav in brez zamere!!!
Tajči sploh ne gre za “pravi nick” – tudi Jezna mama je zelo potrebovala vašo podporo, tudi ona je trikrat bruhala od nervoze … to se pravi, da vso stvar spremeni, da je bil podpisan Medvedek Pu. Poanta sploh ni v nicku.
Res je splet okoliščin takšen, da še moram ta teden biti v službi. Mislite, da bi se mi včeraj še ljubilo razlagati zakaj sem še tu in podobne stvari, ki zadevajo Medvedka Puja. Samo bistvo posta mi je bilo važno in tako sem želela, da tudi vi vidite mojo težavo – samo bistvo spisanega brez Puja. Sem si s tem po vašem menju odrezala prevelik kos kruha? Si predstavljaš, da je bila za zapisanim samo Jezna mama, ki se ji resnično vse dogaja – mislim, da bi lahko šla še vsaj 1 x bruhat od pisanja o nategu dalje. In verjamem, da je kdo tudi že kdaj v startu dobil tako prho in se potem več ni nikoli oglasi. Pa mu je bila storjena krivica. To se mi ne zdi prav. Sem velik zagovornik pravice in dobrega. Forum je v prvi vrsti mišljen v smislu pomoči.
Pu
Medvedek Pu, šele danes sem se utegnila prebiti čez tole vašo nesrečno zgodbo. Upam, da bo vse OK.
Prav je, da ste obvestili policijo in verjamem, da bo imel ta problematičen mulc kar nekaj stroškov s tem. Prav je tako, saj nekaj ga more izučiti.
Razumem te, da te je strah, da se bo maščeval.
Menim, da prijazen pogovor z njegovo mamo ne bo hasnil. verjetno ima tudi sama kar precej problemov in če ni znala vzgajati otroke, ko so bili le ti še majhni, jih tudi sedaj ne bo mogla spraviti na pravo pot. Da bi se lepo pogovorili z mulci prav tako odpade. Sama si napisala, kakšni so, da se jih vsi bojijo in da jim nihče nič ne more.
Kako torej preprečiti, da bi se tvojim otrokom maščevali?
Jaz ti svetujem, da se spustite na njihov nivo in se začnete pogovarjati v njihovem jeziku, saj ti mulci lepe besede ne razumejo.
Torej, obrni se na redarsko službo in najami 3 “gorile”. Te tri “gorile” naj stopijo do omenjenega mulca (najbolje, da ga dobijo na samem) in mu povejo nekaj krepkih v tem stilu. Da, če se bo tem in tem otrokom v bodoče kaj zgodilo, se bo potem z njim zgodilo še kaj hujšega. dovolj bo samo par besed, brez udarcev in kakršnegakoli fizičnega nasilja. Mislim, da se bo mulc “usral” in bo dal v bodoče mir.
To so res skrajne rešitve, ampak, če praviš, da se jih tako bojiš, bi jaz storila tako. Tožila pa ne bi, ker bi enostavno hotela čim prej pozabiti na vse skupaj.
Srečno.
Foliraš se in to že celo leto! Vso tisto besedičenje o ptičkih, sončku in rožicah, predvsem pa o ljubezni, prijaznosti, sočutju, poštenosti ipd. je izgubilo ves čar ob tvojem izpadu! Stavek kot: “Mene briga samo moj otrok in ne neki 21 letni mulc…” niso besede Medvedka Puja. No, vsaj jaz mu jih ne bi pripisala. Medvedek Pu ljubi cel svet, pa naj je prijazen ali ne.
Tako vsaj vemo, da si tudi ti krvava pod kožo in kako zgleda ko pop…….
No, tudi kdo drug lahko spremeni nick!
Hm…ne vem kako se bodo odzvale ostale…na tvojo pisanje…
Meni je padlo na misel le eno: spet ena taka, ki si upa povedati, kar sresnično misli samo takrat, ko spremeni nick in se “skrije”.
To kar očitaš Pu-ju si pravkar naredila sama: v resnici verjetno na forumu pišeš vse lepo in ne uporabljaš kletvic, žaljivk, …ko pa sremeniš nick…pa na juriš…saj nihče ne ve kdo sem…
Pravilno…uživaj…ampak potem ne očitaj drugim nekaj, česar počneš sama!!!
Zdaj pa popljuvaj še mene, lahko, če ti bo kaj lažje…povem pa ti, da me to ne bo ganilo!!!
Pa brez zamere, to je moje mnenje!
Zdravo, ne objavljaj svojega službenega maila na forumih.
Raje si odpri enega nekje na internetu, npr. na http://www.email.si ali http://www.hotmail.com
pa še en kup takih zastonj accountov obstaja…
ime si izmisliš v stilu : [email protected]
ali [email protected]
ipd
Samo moj predlog, lp
Draga jezna mama ali pa Medvedek PU,
Redkokdaj se oglašam, tokrat pa se bom. Glede ugrizev imamo tudi mi kar nekaj izkušenj tako z našimi psi kot z drugimi.
Mi smi imeli (doma pri starših) psičko, ki je bila najboljša in najpridnejša na svetu. Pa jo je nekoč nek mulec izzival, ji metal kamenje. Bila je privezana in takrat se ni zgodilo nič. Po dveh – treh letih je šel ta mulec ponovno mimo naše hiše. Kala je bila takrat spuščena in kot blisk je švignila do njega in ga zgrabila za roko. Oče ji je komaj razklenil čeljust.
Nauk:
Imeli smo kopico “sranja” ker je psica ugriznila fanta. Morali smo na preglede z njo, pa fanta je oče vozil na ceplenje, pa odškodnina za pretrpljeni strah…
Skratka želim ti povedati koliko težav smo imeli kot lastniki, katerih pes je ugriznil človeka. Mislim, da če bo šlo po zakonu, jih bo veliko imel tudi mulec, ki je spustil psa na tvojega dečka. Najmanj stroški veterinarja, pa kazen če pes slučajno oz. ni bil cepljen, pa če se odločiš za tožbo jo boš zagotovo dobila. Mi smo se sicer dogovorili za poravnavo in starši fanta so morali podpisati, da ne bodo uveljavljali nobenih pravic več v tem primeru.
Pa še zgodba z druge strani:
Našo teto (mamicino teto), ki je živela pri nas je napadla sosedova lovska psička. Majhna neumna žverca, ki se je podila za tabo, če si šel mimo njihove hiše in si moral zelo paziti, da te ni obgrizla. Vsi sosedi so vedeli za to težavo, reagiral ni nikoli nihče, dokler ni, kot sem že dejala obgrizla naše tete. Lastnik je moral ravno tako kriti vse stroške glede veterinarja, teto smo trikrat peljali na cepljenje – dobila tri inekcije v zaporedju prva na dan ugriza, druga čez en mesec in potem tretja po treh letih. Lastnika smo obvestili, da mora po zakonu poskrbeti da je pes privezan ali pa mu mora natakniti nagobčnik. V primeru, da je bi bil pes prost in brez nagobčnika, ter ogrizel še koga, bi lahko zahtevali, da se lastniku psa odvzame oz. da ga da uspavati (to je bilo nekaj let nazaj, kako je sedaj s tem nevem). Reakcija lastnika na ugriz pa je bila, saj ni nikoli storil nikomur nič hudega in se je prav požvižgal na vse skupaj, po logiki me pa tožte če hočete. No vsaj nagobčnik je potem nabavil.
Kar pa se tiče mulcev je pa tako: sedaj živim v bloku, v mestu, in noč za nočjo prenašamo huronsko vpitje in veseljačenje mladih, opitih, pa se grem stavit da tudi omamljenih od trav’ce, mulcev, ki se zbirajo za našim blokom. Nažigajo muziko do treh zjutraj, kličemo policiste naj naredijo red, policistov nikjer, ker je ta problem že dolgo znan in jih raje pustijo pri miru in da so na enem kraju, kot pa jim po celem mestu delajo zgago. Če pa že pridejo, pa je potem vsakič huje. In očitno tudi vedo kdo je klical policaje, saj se nam zgodi, da se ob treh zjutraj obesijo na zvonec ali tulijo direktno pod našim blokom in s tem posledično tudi našim balkonom oz. spalnico, ta ista grupa (vsaj sumimo tako), nam je že tudi vlomila v kletne prostore, pa kašen avto je bil s ključem podrgnjem itd. itd.
Izkušnje drugih (v drugih blokih v našem mestu ) so pa še hujše, njim tudi urinirajo po bloku, pa konkretno po vhodnih vratih, pa smeti jim nastavljajo ….
Skratka kako se zavarovati pred tem – ja nikakor! Nikakor ne moreš vedeti kakšno bo ukrepanje iz maščevalnosti, lahko bo še slabše, lahko pa boljše.
Zatorej ti sledi le eno: naj tvoj mož pošteno prestraši in zagrozi mulcu ali pa bodi tiho in miruj, ter samo opazuj kaj se dogaja. Tožbapa čeprav bi jo dobila, se ti dejansko ne splača – vsaj po naših izkušnjah.
Lahko pa se morda tudi preselite, čeprav bodo nekatere rekle zakaj bi se morala žrtev, nedolžna žrtev umakniti! Zato ker s tem lahko preprečiš še nadaljne težave svoji družini.
Sem veliko napisala konec pa naj bo tvoj. Odloči se po svoji vesti, na list si napiši prednosti in slabosti svojega ukrepanja in potem ….
Sineku pa hitro okrevanje in lep, pa čeprav premaknjen dopust, vsem skupaj.
Manca1
Energičen odziv.
Točno ob tem stavku sem pomislila isto. To ne piše naša Medvedek Pu. Ona je prijazna, dobra, sočutna, mila. Nekdo, ki nas eno leto spominja na dobre energije.
Nizati lepe pesmi in živeti resnično življenje je razlika. Tu je razlika že v odtenkih, ne samo v barvah.
Tema odpira tudi zanimiv pogled na to, kako nekoga favoriziramo in si gradimo o njem imaginarne predstave. Nekateri več, nekateri manj. Osebno mi je Medvedek Pu všeč ravno zaradi pesmi. In to je “samo” vse. Odvisno od trenutka, mojega razpoloženja… Včasih mi dobesedno sede prebrati kakšno misel, ki jo zapiše. Ne spomnim se, da bi jo kdaj brala v “konkretnejših, trših primerih”. Se že vnaprej opravičujem, če temu ni tako. Če se je zgodilo nisem prebrala ali je zbledelo. V teh primerih pa naravnost “obožujem” iskrivo, skoraj vedno razsodno:)) Ali. Naj mi oprosti, ker jo omenjam, toda ne mislim v slabem.
Res zanimivo je kako predalčkamo tudi ljudi iz navideznosti.
Po moje je hudo, ko si pustimo tako blizu, da si na koncu želimo anonimnosti. Tega se je treba ves čas zavedati. Za to je dobra opcija menjava nicka.
Lp
To si lepo povedala, Žoži. Sem včeraj samo videla, koliko je odgovorov, nato pa preletela prvi post, si sama pri sebi rekla, ah, spet se kregajo ljubitelji in neljubitelji psov in pustila zadevo ob strani.
Danes pa si seveda nisem mogla kaj, da ne bi šla “prečekirati”. In Pu, srčno upam, da bo z otročkom čim prej vse v redu. In da boste rešili zadevo tako, da bo najbolje. Ampak nikar ne bodi žalostna zaradi reakcij v drugem delu. Če natanko prebereš, boš videla, da je –
– zaradi velike količine in podrobnosti tvojih postov ena dejansko posumila, da gre za provokacijo – in potem se je nekaj punc na to “obesilo”. To se dogaja marsikje in marsikdaj, nič nenavadnega.
– dejanska “štala” pa je nastala potem, ko si se ti podpisala – preprosto zato, ker so punce vzele v bran “svojega Medvedka Puja”. Ker je nastal vtis – in RES je nastal tak vtis – da si te je nekdo grdo sposodil. In če je nekdo tako nesramen, da si sposodi tvoj nick, ki je vendar sinonim za dobroto in razumevanje, potem je jasno, da je vse izmišljeno, da se je nekdo lagal in da skuša to svoje laganje zdaj opravičevati na najbolj podel način. In zato je treba ostro reagirati! Saj razumeš, kajne?
Zato ne smeš biti jezna ob tem drugem delu reakcij, ampak vesela, da te punce “ne dajo kar tako”. Da pa s(m)o presenečene, da se v tebi skriva še kaj drugega kot dobrota in mirnost in potrpežljivost, pa tudi moraš razumeti – ampak si zato tudi nekako bolj “resnična”, pa čeprav je za to “resničnost” bila potrebna tako grozna in nedoumljiva izkušnja.
Na vsak način: vse dobro in najboljše, vsem tvojim.
Neštetokrat sem te brala, Yo, in vedno bi ti jih najraje napovedala.
To kar se dandanes počenja s psmi je nezaslišano.
Včasih je država držala roko nad lastniki psov in niti slučajno niso imeli ljudje toliko domačih živali v svoji lasti. Po enem mesecu, ko so klateškega psa ujeli in če se lastnik ni javil, ga je konjederec spravil s poti. In je bil red in mir.
Dandanes pa so ljudje vsega presiti, samo ljubezni jim manjka. Ljubezni do soljudi! Ne do živali. Svoje pomanjkanje ljubezni kompenzirajo z živalmi in to opravičujejo z lastništvom živali.
Večina ljudi ne razume demokracije. Demokracija je DOLŽNOST in ne PRAVICA! To pa pomeni, da si ljudje ne smejo vsega privoščiti vsepovprek. In na to naša domišljava vlada pozablja. Zato ne sprejme pametnih zakonov, ki bi omejevali lastništvo živali!
Jaz bi v skupščini predlagala: Vsak lastnik naj plača velik davek na lastništvo živali, da bo vsak pomislil, če se mu žival splača imeti (mučiti celo v bloku!! ali celi imeti eksotično žival sredi Slovenije, kjer je vsa nesrečna!! in bi za take določila tudi visoke kazni!) Držala bi roko nad razplodom raznih pasem živali. To, kar se zdaj dogaja v Sloveniji je čista stihija!!! Za tak izpad, ki ga je doživela Jezna mama bi pa določila veliko kazen dotičnemu lastniku oz. mučitelju psov.
Naj vas bo sram, zlasti vas, ki se greste ljubitelje živali, ki pod vašim nadzorom životarijo!! Vi pa imate status ljubiteljev živali, ko posedate v svojuih dobro plačanih službah!
Neštetokrat sem te brala, Yo, in vedno bi ti jih najraje napovedala.
To kar se dandanes počenja s psmi je nezaslišano.
Včasih je država držala roko nad lastniki psov in niti slučajno niso imeli ljudje toliko domačih živali v svoji lasti. Po enem mesecu, ko so klateškega psa ujeli in če se lastnik ni javil, ga je konjederec spravil s poti. In je bil red in mir.
Dandanes pa so ljudje vsega presiti, samo ljubezni jim manjka. Ljubezni do soljudi! Ne do živali. Svoje pomanjkanje ljubezni kompenzirajo z živalmi in to opravičujejo z lastništvom živali.
Večina ljudi ne razume demokracije. Demokracija je DOLŽNOST in ne PRAVICA! To pa pomeni, da si ljudje ne smejo vsega privoščiti vsepovprek. In na to naša domišljava vlada pozablja. Zato ne sprejme pametnih zakonov, ki bi omejevali lastništvo živali!
Jaz bi v skupščini predlagala: Vsak lastnik naj plača velik davek na lastništvo živali, da bo vsak pomislil, če se mu žival splača imeti (mučiti celo v bloku!! ali celi imeti eksotično žival sredi Slovenije, kjer je vsa nesrečna!! in bi za take določila tudi visoke kazni!) Držala bi roko nad razplodom raznih pasem živali. To, kar se zdaj dogaja v Sloveniji je čista stihija!!! Za tak izpad, ki ga je doživela Jezna mama bi pa določila veliko kazen dotičnemu lastniku oz. mučitelju psov.
Naj vas bo sram, zlasti vas, ki se greste ljubitelje živali, ki pod vašim nadzorom životarijo!! Vi pa imate status ljubiteljev živali, ko posedate vsvojih dobro plačanih službah!
Ma sem si rekla, da ne bom sodelovala v tej debati, ki je itak presegla že vse meje, ampak ko takole reč berem… Mihalea, pa ne vsega v en koš metati!! Seveda morajo biti živali pod kontrolo, seveda ima veliko ljudi žival iz “napačnih” razlogov itd. Ampak komentar o ljubiteljih živali je zelo nesramen. In mimogrede ljubitelj živali, je nima zato, ker bi se mu izplačalo, ampak zato, ker jo ima rad.
Sicer pa se mi zdi, da ste izrabili temo, za stresanje nekih drugih frustracij; nič zato, samo NE žaliti drugih!
lp,
Mija