Pes ugriznil otroka
Jaz bi lastnika psa tožila,tožbo bi dobila ziher in potem bi itak on moral krit stroške sodišča itd.
Pa prijavila bi ga še na Društvo proti mučenju živali,če tako dela s psom kot praviš.Tak si ne zasluži živali.Društvo mu ga bo vzelo in poiskalo drugega dobrega lastnika,ki ga bo imel rad in ga bo kontroliral.
Upam,da bo s tvojim otročičkom vse uredu.Tudi mene je pred leti ugriznil pes,vendar jas se jih še vedno ne bojim.Še vedno v vsakega lezem in tudi sama imam psa,ki pa je vedno na vrvice,čeprav je prijazen kot mucek.
lp
Napačno razmišljanje – jasno, da te skrbi za otroka, ampak tisti, ki je nezgodo zakuhal, je tudi pomemben. Mi pa ni jasno: je to tipček, star 21 let, kot praviš zdaj, ali mularija stara od 16 do 20 let, je eden ali dvojčka? Pazi, ker ti bodo začeli pisati, da si si vse skupaj izmislila. Saj poznaš prakso na forumu.
Se bom oglasila in upam, da kot lastnica 2-eh psov ne bom napadena 🙁
Jazon, hvala za kopiranje na Domače živali, kjer se bomo sami lastniki psov poklali med seboj :-(((
Takole: samo povodec NE pomeni, da je pes pod dejansko kontrolo in tudi NE opravičuje ugriza / napada ipd. (btw na športni obrambi so psi na oprsnicah in povodcih!).
Imam hčerko in 2 psa, po izobrazbi sem vzgojiteljica predšolskih otrok (trenutno ne delam v tem poklicu). Moja hči se psov ne boji, ravno nasprotno, vendar pa popolnoma razumem, da je omenjeni otrok šel proti vhodu v blok, čeprav je bil pes “na poti”. Otroci reagirajo drugače kot odrasli! Jaz bi izbrala varnejšo pot, pa čeprav okoli bloka, otrok izbere najbližjo, tisto, ki vodi k osebi, ki ji zaupa.
Glede psov v urbanem okolju: če imam jaz lahko 2 močna psa privezana in pod kontrolo, ima lahko privezanega IN pod kontrolo 1-ega psa tudi mulc v najboljših letih! Pse imejte privezane in pika!
Glede draženja: tudi meni se je že zgodilo, da je kakšen otrok ali pa odrasel pse dražil. 2 psa ni lahko zadržati, ju pa moraš – za ravnanje svojih psov je odgovoren izključno lastnik! NIKOLI si ne bi dovolila, da bi moji psi ustrahovali okolico ali komurkoli omejevali svobodo gibanja. To je stvar osebnega prepričanja in morale, zame osebno je to NEDOPUSTNO!
Svoboda enega se konča točno tam, kjer se začne svoboda drugega!
Za jezno mamo: Svetujem ti prijavo – TAKOJ! Če poznaš koga, ki ima z dotičnim psom in lastnikom že slabe izkušnje (tudi če gre samo za “strašenje”, ga naprosi, naj podkrepi tvojo prijavo tudi s svojo izjavo). Lastnika lahko tudi tožite.
Kaj smatra sodišče kot učinkovito nadzorstvo nad psom, kdo je odgovoren za psa (ni nujno, da vedno njegov lastnik), kdaj je ogrizeni sam kriv, kolikšne odškodnine zahtevajo žrtve in kolikšne jim prisodi sodišče, kaj vse je potrebno plačati tistemu, ki ga pes poškoduje in še marsikaj drugega, si lahko preberete tule:
Najbolje, da si zadeve sprintate, čeprav je veliko in se s tem napotite k odvetniku!
Če smatrate, da se s psom ravna nepravilno, obvestite pristojno društvo za zaščito živali. Če je bil pes necepljen, dodatno podajte prijavo tudi na Veterinarsko inšpekcijo. Če je mulc mladoleten (ne vaš, lastnik psa), je to še bolj super, ker se bodo obesili na njegovo mamo (kolikor sem razbrala, je oče umrl).
Brez strahu, pamet v roke, ne dovolite, da kdorkoli ustrahuje vas ali vašega otroka!
Če boste imeli težave s strahom pred psi pri vašem otroku, me lahko kontaktirate na mail [email protected]
Lp, Yo
Doživela pred pol ure: grem s sinom v vozičku po Jesenicah in mi pride na proti mulc okoli 20 letih z rotvajlerjem na traku (tak, kot za pudlje). Pes se zakadi v voz, jaz lovim voziček, vrečke in hkrati skušam preprečit, da bi pes prišel do otroka. Mulc se reži na vsa usta in mi reče “to je pa zato, ker se mu ne umakneš s poti! On je car!” Redko mi zmanjka, ampak mi je v tistem trenutku. Ga prosim za ime in priimek, pa mi zagrozi da bo v momentu psa supstil nad otroka, če si ga slučajno drznem prijavit. Sem rekla, “Ok, te bom pa samo po opisu, te bodo že našli” Plohe psovk ne bom citirala. Seveda sem ga takoj prijavila, policija ima zoper nejga več prijav, mapka ker ni nič oprijemljivega, ne morejo ukrepat.
Jaz res ne vem, ali smo država živali ali ljudi in ali se mora res nekaj najprej tragično končat, da se ukrepa?!?!?! PA da ne bo pomote, pes ni kriv, kriv je gazda! Povem pa, da če bi imela v tistem momentu pri sebi pištolo, pospravim na licu mesta oba!
Vesna po moji oceni je vsa mladina in včeraj jih je na poti stalo s psom okrog 15. Prej sem se pozanimala za točno starost in ima 20 ali 21 let. Mame ni doma imam njeno številko se je umaknila za 14 dni. Kdo bi se hecal s takimi stvarmi in kako težko je bilo priti do podatkov in številk. In kdo se bo sedaj obesil na mojo oceno od oka koliko so stari. Pa cela sem v sveti jezi. In tudi fant je že bil v zaporu. Ne sedim križem rok in iščem in išečm informacije in sploh niso prijetne. Fant je res zavožen primer. Ko se bo vrnila mama bom stopila v kontakt z njo. In prosim razumite me samo s stališča obupane mame ki levje brani svojega otroka. Zdaj moram gledati zelo naprej. Ni se za hecat in zanemarit nekaterih stvari. Primer fanta je znan in policiji in CSD.
Točno to kar je napisala Skrbna v vsem boju si sam. Nihče ti ne stoji ob strani niti tiste ustanove ki bi morale po uradni dolžnosti in lahko ukrepajo samo ko se zgodi kaj hudega. Torej če imaš jajca pa sam seži v osje gnezdo. Jaz v tem okolišu živim in še bom otrok mora iz stanovanja in bo moral in v trgovino in v šolo. Vedno mene ne bo zraven. ????????????????????????????????????????????????????? EVO TO IMAM V GLAVI. V treh letih noben sosed ni mogel doseči nič ker ko kličejo policijo in pridejo naredijo zapis in to je vse. Se pač tam nekje polni fascikel dokler ne bo nekdo obležal v krvi – ko pa bo bodo pa ukrepali. ŽELIM SAMO VARNOST SVOJEGA OTROKA. In imam dva otroka. Mlajši se še ne podi po dvorišču pa bo se verjetno čez leto ali dve hotel. Kaj pa ????????????????
Razumem, da si jezna. V jezi pa storimo marsikaj, za kar nam je potem žal. Na tvojem mestu ne bi tožila. Sodišče bi ti ukradlo preveč časa in denarja. Če mladoletniki cele dneve posedajo na dvorišču to še ne pomeni, da so zanemarjeni s strani staršev. Najbrž je malo takih, ki so cele dneve preživeli v stanovanju in še to takrat, ko so bili starši doma? Se še spomnite občutkov do staršev v času odraščanja? Jaz se in priznam, da jim nisem bila preveč naklonjena. Tako tudi CSD odpade.
Vse, kar boš najbrž lahko dosegla je, da se znebijo psa (ali pa ga v najslabšem primeru cepijo in pes ostane).
Imaš na izbiro:
1. Čez nekaj let bo to le neprijeten spomin, čeprav verjamem, da bo znal otrok imet s tem težave.
ali
2. Čez nekaj let bo še bolj boleč spomin, ko boš plačevala takso oz. sodne oz. odvetniške stroške.
Brezplačna pravna pomoč pripada socialno ogroženim, če se ne motim.
Ne to pa ne vem. Tam kjer sem iskala kontakt z mamo so mi nehote vse to navrgli. Bojda je mama na morju sama v neki prikolici brez elektrike kjer si nabira moči. Ima GSM imam tudi številko samo si ga ne polni ker si nima kje. Domač telefon je dala izključit in ga več nimajo ker sta fanta delala take račune. Primer družine je znan tako soseščini kot policiji in centru. Mama jima ne more do živega. In zdaj sem se našla jaz da bom komu solila pamet. Pogovor s fantom odpade. Navezala bom samo stik z mamo ker jo želim seznaniti s situacijo in da bo vedela kaj sledi. Kuža pa se mi smili.
Aja še to ko sem poklicala enoto policije ki je včeraj prišla na kraj dogodka in prosila za podatke lastnika na iniciativo laboratorija kjer je bil danes otrok ker potem oni posredujejo te stvari dalje mi je policaj rekel da moram priti osebno tja. Ko sem šla osebno tja jih lahko dobim samo če pisno izjavim da ga bom tožila. No to pa plat uradne ustanove. So mi bili v pomoč? Pa nisem v nobeni fazi odločanja za tožbo. Torej če ne bom tožila niti ne morem priti do imena in priimka te osebe ki je kriva da je moj sin sedaj v takem stanju.