Najdi forum

Pes ugriznil otroka

Jezno mamo upravičeno skrbi za otroka in seveda misli predvsem na to, kaj bo v prihodnje. Prosim, ne svetujte ji, naj se sodno, s palico, policijo in ne vem kako še “zaganja” v napridiprave, ker se ne bo dobro končalo. Eno je legalizem, pravica na papirju, drugo pa resnično življenje. Fanta sta že nasilneža in glede na to, v kakšnih razmerah živita, težko pričakujemo, da ju bo kaj spametovalo. Mama more predvsem obvarovati svojega otroka pred čem še hujšim!

In tako kot je napisala Marička lahko je dvigniti ramena meni in možu in še komu – samo za kakšno ceno – kaj bo sledilo – kdo bo to plačal če se mojemu še kaj zgodi. Kako pa naj potem sebi povem da sem ravnala prav ali ne in si očitam ali oprostim. Niso to normalni ljudje da sedež z njimi za mizo in se pogovoriš.

Pred nami je še cel mesec počitnic. Otroci z dvorišča se radi družijo. Moj otrok pa jih naj sedaj gleda iz balkona? In ko mi bo sedaj rekel da bi šel dol pa bom jaz dve uri sedela nepremično na balkonu in gledala dol ali kaj? Pa tudi včeraj sem bila na balkonu in nisem mogla nič. Videla sem kako se je zgodilo in nisem mogla nič narediti.

Hmmm…

Ne strinjam se povsem z vami – PES JE BIL NA VRVICI, kajne? Kako veste, da ga otrok ni izzival???

Sicer vam pa želim, da bo z vašim fantkom vse u redu.

Lp

Opazovalka jaz kot mama sem bila na balkonu in to videla. Bilo je v trenutku niti a nisem mogla reči ali zakričati. Pes ni pustil otroka naprej in mesto da lastnik psa z vrvico potegne stran ali ga pokliče ali kaj mu je vrvico pupustil da ga je pes vgriznil. Jaz si mislim da fan ni predvideval da bo pes ugriznil ampak ga je poskusil prestrašiti. Ampak zgodilo se je kar se je. Kaj naj moj otrok gre po zraku ali kaj. Vrvica je dolga sigurno 2 metra tako široka je tudi pot. Otrok ni mogel drugam. Pes je imel na razpolago vso pot po širini. Tudi jaz imam rada pse opazovalka in moj otrok tudi. Meni se v bistvu pes smili. Poskušaj razumeti mojo jezo in bes in poskušaj pomisliti da bi bil to tvoj otrok.

Jezna mama – evo še moje mišljenje!

Mislim, da bi morala v primeru, če bi fant izhajal iz “normalne” družine vsekakor v tožbo. Sedaj, ko si pa razložila kako stojijo razmere v njihovi družini, mislim, da tožba odpade. Mimogrede samo, če je vaš otrok kakorkoli drugače zavarovan, tak preveri, kako je z odškodnino glede takšnih primerov…

Da se vrnem k fantu…mislim, da bi tožbo razumel kot napad, nasilje…in bi to vrnil z nasiljem. Takoj ali kdaj kasneje, ko bi imel priložnost. Pa mogoče kadi tudi kakšno travo, uživa mamila, alkohol…pa bi mogoče takrat bil malo bolj pogumen…in tragedija je neizogibna. Sploh, če fant nima privzgojenih nobenih vrednost, če ne spoštuje niti svoje mame…potem se ga je za bati. Vem, da ni vedno rešitev, da takšne barabe pustimo, da zrastejo v še večje barabe…ampak ti sama ga ne boš spremenila…

Moj sklep: upam, da bo z vašim sinkotom vse OK, glede na to, da pes ni bil ceplejn. Z fantom pa…ne vem mogoče (sama moraš ocenit, ker jih bolje poznaš, mogoče pogovor, z mamo, z bratom in z njim…

Iz vsega srca pa ti želim, da sin ne bi imel psihičnih posledic…

Mojega sinkota je “napadel” pes pred cca. 1 letom. Hec no, ni ga napadel, on je to razumel kot napad…bil je mladiček in je skakal po njem, se podil za njim, …našega pa je bilo tako strah, da se je tresel kot šiba…najprej je izgledalo kot igra (ker je sin tekel pred njim in sem mislila, da se lovita)…Šele ko je skoraj začel jokati, sem razumela, da ni igra…še danes se boji psov….To je sicer malenkost, ker ni bilo ugriza, ampak toliko samo o tej naši izkušnji…

lp

Točno to kar si napisala Skorpion takih njihovih slabih dni zdolgočasenih in mogoče pod vplivom kakšnih mamil ali alkohola se bojim. Že tako v normalenem stanju niso vredu kaj šele takrat. Velikokrat tako iz dolgega časa dražijo tega psa vsi in pes teka od enega do drugega se zaganja vanje grize in laja ker ga enostavno jezijo. Ali ga vrtijo okrog. On drži z zobmi povodec nekdo ga pa dvigne za pol metra in suče v krogu po zraku. In potem se vsi krohotajo in smejejo. In kaj naj počne mladina od jutra do poznega večera sedeč na stopnicah pred blokom. Še med seboj se ruvajo in tepejo tako za hec. In kurijo smeti ki jih delajo. Mene bolijo oči od tega ko jih gledam kako šele njim mora biti zdolgočaseno. Velikorat se sprašujem kje so njihovi starši in kako res ni nobenega problema če otroka ni cel dan in pozno v noč ali jutro doma. So med njimi stari tudi pod 15 let. Moj otrok ne bo poskusni zajček koliko oni zdržijo ali se jezijo ali kaj druga. Samo ne najdem izhoda kako naprej da bo najbolje za mojega otroka.

Kako lahko napišeš tako bedarijo?????????????????
Pa kaj, če je bil pes na vrvici? A potem pomeni, da se je otrok zapodil v psa in ga izzval? Malo se sprehodi po parku in mestu pa boš vidla koliko lastnikov ne obvlada svojih ljubljenčkov, čeprav so ti na vrvici!!!!!!!!!!! Mogoče je tvoj pes eden izmed njih!!!

Zanima me kako bi reagirala ti, če bi se to zgodilo tvojemu otroku?!

Pa lep dan – tebi in tvojim najbližjim!

Jazna mama:
Karkoli boš naredila ne bo prav.
Če ga tožiš, se bo verjetno spavil na tvojo lastnino ali celo otroka,..
Če pa ne ukrepaš, se bo pa fantu dvignila samozavest in bo isto počel še naprej.
Si v začaranem krogu, iz katerega jaz ne vidim izhoda. Sama se boš morala odločit.
Kar pa se tiče odvetnikov, se lahko dogovoriš tako, da namesto plačila obiskov in zastopanja daš delež izkupička, ki ga dobiš po koncu tožbe. Najbolje je da stopiš v brezplačno pravno posvetovalnico (na Miklošičevi če se ne motim) ali pa kar do odvetnika, kjer pol ure posveta stane približno 5000sit.
V vsakem primeru te čaka pa dolga in trnava pot.

Mogoče nebi bilo slabo obvestit kakšno društvo za zaščito živali in jim povedat kako ravnajo s psom. Mogoče bi pa dosegla, da mu odvzamejo psa. Premisli.

lp, Biba

Malček pa naj čimprej okreva!

Oprpsti, da rinem vate…a misliš, da pogovor odpade???

Saj učinek pogovora vem, da je vprašanje, ampak tako bi mogoče malo vedela, kako stvari stojijo v fantovi glavi…???

lp

Nat… vzami persen in bova lahko nadaljevala debata v mirnejšem in bolj normalnem civiliziranem tonu, prav?

Imam otroka, ne enega – celo dva in psa. Na žalost tudi vsi otroci niso najbolj mirni in izzivajo pse – jezna mama, ta stavek ne leti nate.

Pa ne skrbi za mojega psa, je veliko bolj civiliziran od tebe.

Pa lep pozdrav!

No, Marička – ko sem pisala sporočilo, še nisem mogla prebrati, da sta fanta takšna, kot je opisala jezna mama…To pa potem zahteva potem povsem drugačen pristop….Prej bi jezni mami svetovala prijavo na CSD (podatke so popisali verjetno policaji), kot pa policiji, sodstvu….. Glede na to, da se je, na žalost, dogodilo to, kar se je, bo CSD moral ukrepati……in to proti mami oz, mamam fantov, saj je to zanemarjanje mladoletnikov…..Otroci iz neurejenih družinskih razmer so sicer zelo ubogi, saj so prepuščeni življenju na ulici in vsemu, kar jih potegne medse, vendar razna ustrahovanja s psom, ki jim služijo kot “orožje”, so neutemeljena….Sama sem velika pasjeljubka, a tole nikakor ni za vzeti za vnemar…….In takih sožitij pes-gospodar ne zagovarjam!!!!

Lp,

Inge

Kolikor sem prebrala v prvem sporočilu je jezna mama lepo napisala, kako se je to zgodilo in da otrok ni izzival. In ti brez premisleka napišeš, kaj pa če ga je izzival – a ni mami že dovolj hudo, ti pa še dodajaš take komentarje. A ji hočeš napisati, da si je verjetno otrok sam kriv?!

Pa brez zamere in ne rabim Persena (mogoče pa ti rabiš eno lekcijo, da boš spoštovala druge!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Pa lep dan naprej!!! Jaz se več ne mislim kregat

Draga Inge, če bi te problem jezne mame v resnici zanimal, bi seveda LAHKO prebrala, za kakšna fanta gre, ker je o tem pisala pred tabo, ti pa si se samo takoj zagnala v moje razmišljanje, ki je bilo povsem drugačno od tvojega in od nekaterih drugih. Zdaj si se pa malo “nazaj potegnila”, ko vidiš, da mamo v resnici skrbi to, kar sem jaz napisala. Saj ni treba takoj v zrak skakat. Kaj bi šele bilo, če bi jaz že na začetku napisala, da absolutno nisem pasjeljubka! Sploh pa: dobro se moramo zavedati, da odnosi, ki nehote nastajo na dvoriščlih, pred bloki, v parkih, še zdaleč niso nedolžni, pa naj bodo zraven psi ali ne.

Nat potrebuješ oboje, persen in očala. Saj sem napisala da ne leti nanjo.

Smem zvedet kakšno lekcijo mi ti priporočaš? Menim, da ne morem dobiti nikakršne pametne lekcije od osebka nižje vrste – tebe.

Kopiram članek; komu je pa bil namenjen????????????????

(Avtor: Opazovalka
Datum: 04-08-04 09:30

Hmmm…

Ne strinjam se povsem z vami – PES JE BIL NA VRVICI, kajne? Kako veste, da ga otrok ni izzival???

Sicer vam pa želim, da bo z vašim fantkom vse u redu.

Lp)

Moj nasvet…odprita si svojo novo temo!!!

lp

In mirno kri!

Ej Opazovalka, mislim da ti imaš STEKLINO. Tvoj pes je ogrožen!!!
Pojdi se hitr cepit!!!

Tole ni enostavna situacija. Imam eno izkušnjo s takim mulcem in se raje ne spomnim dogodka. Drug teden bo minilo eno leto od kar se nam je zgodilo, pa še vedno ne morem pozabiti in hkrati verjeti, da na svetu obstajajo tako pokvarjeni ljudje. Midva z možem sva vsako misel opustila, ker se nama enostavno ne da ukvarjati se, s takimi izmečki. Naj povem, da je dogodek navrgel kar precejšnjo vsoto, ki sva jo poravnala sama, samo da se ne spominjava tega smrkavca. Glede tvoje situacije: jaz bi se verjetno pravno pozanimala kakšne imaš možnosti, zadevo zelo premislila glede tožbe. Res je, ti stanuješ v bližini in si v nevarnosti, kakor tudi tvoj otrok in vse kar je dostopno tej mulariji. Tvoj otrok bo šel v šolo, trgovino in res imaš upravičene strahove. Raje se posveti otročku v smislu, da ga ne bo strah psov, povej mu da kuža ni hudoben , da bo otrok nekako premagal strah tistim luzerjem pa se na daleč izogni, boš mirneje živela naprej.
Otroku želim čimprejšnje okrevanje, vam pa lep in brezkrben dopust.

Nat

Imam otroka, ne enega – celo dva in psa. Na žalost tudi vsi otroci niso najbolj mirni in izzivajo pse – jezna mama, ta stavek ne leti nate.

Nat – ta del si preberi… pusti zgornjega…

Jezna mama, veliko sreče pri zdravljenju vašega otroka.

Odhajam iz te teme, ker nima smisla nadaljevati debate v tako sovražnem okolju (Nat). Sicer je pa moje mnenje, da ima vsaka stran svojo zgodbo in vsaka medalja dve plati.

New Report

Close