Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina pes napade – kaj narediti

pes napade – kaj narediti

Kaj pa mehkodlaki pšenični terier? Poglej na http://www.mojpes.net/modules/pasme/index.php?id=49
LP

:)))))))))))

Sem že prebrala, pa …. nekako ne gre skupaj z nami ….. :((((

Dogo bi imela, pa bi morala hodit po stopnicah do stanovanja :((

> Dogo bi imela, pa bi morala hodit po stopnicah do stanovanja
> :((

Saj so stopnice problem za vsakega mladega psa, ne samo za dogo. Vsakega mladega psa bi bilo potrebno nositi po stopnicah čim dlje časa. Jaz našo 40-kilsko psico še vedno nesem po stopnicah (ampak mogoče 1x tedensko, ko gre v mojo sobo, ker drugače je zunaj), v avto jo pe vedno dvignem, iz avto jo jaz položim… Aja, stara je šele 6 mesecev.

Jaz po pravici povedano SOVRAŽIM sprehode s psi. Pa imam dva velika. Ampak hodim samo po znanih poteh ali pa ju naložim v avto in odpeljem na bližnje travnike. Ker naokoli nenadzorovano hodi toliko nevzgojenih psov. In nekateri so celo tako zmešani, da se zakadijo vame, čeprav imam dva psa. Zato ves čas samo oprezam naokoli in čakam, da bo od kod pridirjal pes. Ne vem, a si bom morala nabaviti kakšnega kavkaškega ovčarja ali kaj, da me ne bo skrbelo??? Potem pa spet ne bo v redu – sem ravno včeraj slišala primer, ko se je pudelj (spuščen) zakadil v šarplaninca (privezanega); šarplaninec je pudlja zagrabil in ga poškodoval. Potem pa je lastnik pudlja od lastnika šarplaninca zahteval (visoko!) odškodnino (in jo tudi dobil), ker da ni dovolj zavaroval svojega psa in bi pes moral imeti na ulici nagobčnik.

Saj smo res neumni ljudje. Obstaja lastnik čisto podivjanega nemškega ovčarja, ki že leta dolgo terorizira vse mimiodoče po ulici, ker je ves čas spuščen. Poškodoval je veliko psov in celo enega ubil. Lastnik pravi “postavi se pred svojega psa, pa mu nič ne bo” ???????? Ja, kaj pa jaz??? Kreten!!!Pa kako smo lahko tako neumni in to prenašamo?? Ja, je plačal 50 tisočakov mandatne kazni, kar ga očitno ni pretreslo. Ampak, ali veste, da gredo odškodninski zneski v milijone?? In ja – si bom vzela čas in brzdala živce in ga tožila ob prvem ponovnem napadu, ker imam tega dovolj. Pa da ne boste mislila, da bom šla zdaj izsiljevat nesrečo mimo njegove hiše – verjetno se bo to zgodilo kakšno ulico naprej, ker je psa povsod dovolj.

V glavnem – po novem bom na ta račun služila denar. Sem se že posvetovala na zavarovalnici in pri odvetniku. Dovolj je že, da te pes prestraši (npr. srečaš zvečer samega na ulici) ali napade drugega psa. Ga skoraj ni psa, ki mu ne bi mogli najti lastnika. Bomo pa lastnike udarili po žepu. Jaz imam tega sranja in neodgovornosti dovolj!!!!!!!!!!!

Tin-ca te popolnoma razumem. Na naši ulici ustrahujeta ljudi in pse 2 NO ki sta bila že prijavljena policiji. Nekaj pa ti lahko prišepnem; če bosta še kdaj poškodovala mojega psa bo sledil odvzem živali lastniku!

Tudi mi imamo takega psa pri sosedovih :((((((

A mora biti nujno večje pasme? Sosedovi imajo le koker španjela, ki pa je non-stop spuščen in napade vse, ki se mimo peljejo s kolesom ali motorjem, otroke, ki tečejo (pridirja izza vogala, da te skoraj kap, ker se tako ustrašiš)….

Sem že spraševala tukaj na forumu, pa – poleg peščice kulturnih in pametnih predlogov – dobila le prostaške in res grde odgovore :((

Cefizelj, jaz bi na tvojem mestu poklicala policijo, bolj za opozorilo lastnikom. Pa naj plačujejo državi tisti denar s katerim bi naredili ograjo okoli svojega zemljišča. Mene prav nič ne briga kako velik je pes, dejstvo je da se bo moj branil in ne bi rada imeli na vesti kakšnega raztrganega kokeršpanjela in seveda ogorčenosti sosedov da imam agresivnega in podivjanega psa. Ravno zadnjič sem se pogovarjala z lastnikom yorkija, katerega je napadel rotvajler. Yorki mu je v sekundi razparal prednjo tačko, dobro pa je da je lastnik rota pravočasno prijel drugače vemo kaj bi se zgodilo.

Hop, Cefizelj – naredi tako, kot sem napisala. Kdo daje lastniku tega psa pravico ustrahovati mimoidoče??? Dovolj je, da se zažene vate ali tvojega otroka, pokliči policijo, da naredijo zapisnik, kakšna priča tudi dobro pride, poišči odvetnika in na sodišče. Lahko se zberete kar sosedi, ki se vam to dogaja. Ni nič tako groznega!! Lahko zahtevate visoko odškodnino. Ne morete izgubiti! Na zavarovalnici so mi rekli, da izplačujejo vrtoglavo visoke odškodnine za “pasje napade” (če imajo lastniki zavarovano odgovornost), drugače gre pa kar iz žepa lastnika.

Tin-ca, saj ni treba tožbe. Enostavno se prijavi policiji, naredijo zapisnik, opozorijo lastnika in predajo sodniku za prekrške. Ta jim naloži kazen, katero plačajo sami. Če se napadi ponavljajo in lastniki ne upoštevajo odloka sodišča se žival odvzame. Mislim da tožba v tem primeru res ni potrebna.

Tukaj ima kar nekaj ljudi super smisel za humor.

Očitno sploh ne veste kako v praksi delujejo sodišča. To kar preberete v ZAKONU je le črka papirja, ki pa jo žal le z muko udejanite v resničnem življenju. Samo kot primer, že sama vloga tožbe na sodišču vas bo stala, običajno nepovratnih 18 000 sit, ampak to je samo prvi strošek, če mislite imeti še odvetnika…..se bo cifra povzpela na 100 000 in več SIT. Tako da se tu postavi vprašanje “Ali vam je tega res treba, da se ubadate s sosedovim nevzgojenim psom?” ali pa obstajajo lažje in alternativne poti med drugim tudi …… (pa ne misliti, da to zagovarjam…zgolj razlagam zakaj se ljudje poslužujejo alternativnih metod in jih zaradi stanja v naši dragi državi niti obsojati ne morem)

Naši organi pregona ali policija pa tako ali tako ne jemljejo resno prijav zaradi pasjih lastnikov, ki ne vedo kaj se sme in kaj ne. V najboljšem primeru jo bodo odnesli z opominom, če bodo res imeli smolo pa z mandatno kaznijo. In po mojih izkušnjah bo naslednji dan guma na vašem avtu prazna-prerezana, zaradi maščevanja.

Ja, včasih je tožba potrebna – ravno zato, ker so kazni prenizke.
Če prijaviš policiji, izdajo mandatno kazen v višini 50.000 SIT. Nekaterim lastnikom to ne pomeni dosti. Tudi kazni pri sodniku za prekrške niso nič večje. V tožbi pa lahko zahtevaš zelo visoko odškodnino – recimo 1mio SIT, če se pes zakadi v kolesarja in ta pade, ali če skoči na otroka, ali če napade tujega psa itd.
Da bi pa komu psa odvzeli, pa še nisem slišala. In kam gre potem ta pes – v zavetišče, kot potencialno nevaren pes, po 30 dneh pa…. Pa revež koneckoncev čisto nič kriv, če ima neodgovornega lastnika!

Nop ni tako tin-ca. kazni pri sodniku za prekrške so veliko večje. Nekje sem že pisala od znesku katerega je plačal latnik nemških ovčarjev. Aha zdaj se ti pa žival smili, če bi pa tvojega psa poškodovala bi bila pa takoj zato da se odstrani in morda dobi boljšega lastnika. Ne vem kje si dobila informacijo 50.000 sit, katera ne drži.
XX, policija se je v mojem primeru kar zmigala in prišla. Pa ni ostalo pri opominu.

Pa še nekaj xx: povej mi samo eno alternativno metodo s katero odženem pobesnela nemca. Glede na to da se psa sprehajata svobodno po ulici, glede na to da je pri nas veliko otrok, ki sprehajajo svoje pse, da ne omenjam koliko mačk sta že pokončala. Ravno danes zjutraj sem hotela s svojim psom na sprehod, pa sem zagledala ovčarja kako leži pred našo hišo in čaka in čaka. Zato je moral moj pes čakati eno uro da se je pes spokal domov. Brin je dobil s tem napadom slabe izkušnje, glede na to da se je popolnoma podredil, celo polulal se jima je od strahu in se naredil mladička in da ga psa nista spustila, jaz resnično ne vidim nobene druge rešitve kot da je besede spremenijo v dejanja. Pa po pravici povedano me prav malo briga kaj se z njima zgodi ali če lastnik bankrotira na nulo.

> Ne vem kje si dobila informacijo 50.000 sit, katera ne drži.

Moja znanka je poleti plačala toliko, ko se je njena psička z vrta zagnala na cesto v mimoidočega psa.

> Aha zdaj se ti pa žival smili, če bi pa tvojega psa poškodovala bi bila pa takoj zato da se odstrani in morda dobi boljšega lastnika

Še enkrat – pes ni kriv, če ima slabega gospodarja. In ko je mojega psa napadel nemški ovčar, nisem niti pomislila na “odstranitev” psa, bi pa njegovemu lastniku “nekaj odstranila”. In ko je nekaj kasneje isti pes napadel 10-deklico, ki se je vračala iz šole in se je vmes postavil psiček, ki jo je vsak dan spremljal, ga je ovčar raztrgal do smrti pred očmi deklice. Po tem dogodku so dali psa usmrtiti (na vesti je imel kar nekaj deset šivov na različnih psih). In je bila zadeva za lastnika rešena. Nabavil si je pač drugega psa. ?????????????????
Se vam zdi to v redu?? Jaz sem si dolgo očitala, ker nisem nič storila že takrat, ko sem bila sama deležna napada. Mogoče bi preprečila najhujše.

Ljudje – lastniki morajo prevzeti odgovornost za svoje pse in pika!!!!!!! Če ne gre drugače, se jih pa prisili. In če ugotovijo, da niso sposobni skrbeti pa psa, si pač ne bodo nabavili drugega.

Vem in razumem, da je v nas zakoreninjena misel “saj ne morem nič narediti, država je itak nesposobna”. Ampak dejstvo je, da LAHKO spreminjamo stvari, ampak nekaj je treba NAREDITI za to. Samo od sebe se pač ne bo spremenilo.
Očitno prevladuje: “jaz ne morem nič narediti” in najlažje je nastaviti strup :-((((

“alternativne metode” so bile tukaj zapisane v skrajno ironičnem tonu in pomenijo vse tisto kar vrže tukajšnje forumaše pokonci; torej zastrupitev psa, nekateri takega motečega psa kar popokajo v avto in ga odpeljejo 50 km daleč

pa prosim še 1x ne skočit v zrak, ker je moj namen in omenjanje tega zgolj ironija na našo pravno državo, ki stori bolj nič

pa še to..v resnici poznam samo 2-3 take primere, ko je nekdo dobil tako visoko odškodnino, običajno jo ljudje odnesejo le z opominom sodišča ali minimalno odškodnino za čistilnico. To je najbolj verjeten razplet odškodninskih tožb, tiste milijonske odškodnine pa so le zelo, POUDARJAM zelo skrajen primer

No, pa sem našla nekaj primerov, ki so se znašli na sodišču. Priporočam v branje – zato, da boste vedeli, kaj lahko storite in kaj so kazniva dejanja:

prijavi

Lp, Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Aja, pa pozorno si preberite vse primere – kot lastniki psov tudi tiste ta banalne, ko nekdo pride na tvojo posest čez ograjo, pa te lahko toži, če ga tvoj pes ugrizne. Enako velja za vlomilce v stanovanje!

Lp, Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Zavarovalnica mojega sodelavca je morala plačati odškodnino 960.000 SIT ( psa je imel zavarovanega), ker je njegov pes na lastnem dvorišču ugriznil človeka, ki je prišel na dvorišče.

Ja, saj zato tudi nisem še nič naredila :(((((( Saj sem jezna sama nase zaradi tega, ampak tip je grozil tudi mojemu otroku (dve leti nazaj, pijan in ščuval svoja dva otroka na moje, takrat so imeli še rotvajlerja)…..

Priznam, sem reva in se ga bojim – kupila sem si pa sprejček :))
Danes bomo spet morali peš mimo njihove bajte, tako kot vsako sredo – moji trije mulčki in jaz :((

New Report

Close