Najdi forum

PES KI PRDI

Majcena, če bi michaela vse nas dobro prebrala, je dobila prave odgovore, vsaj od nekaterih!!. Lineks ni resitev, rešitev je v ugotovitvi vzroka, zakaj se to dogaja in ponavadi je to razlog hrana, ki psu, njenemu psu ne odgovarja…ali pa neprava prehrana…itak bi morala napisati kaj več..če bi res želela tukaj dobiti nasvet, njeno pismo pa je prej zvenelo drugače, kot pa iskanje pomoči tukaj za psa!

Če bi ona izpustila vse tisto nepotrebno in pisala direktno..pes nenehno prdi, hranijo ga s tem in tem..navade so take in take, kaj storiti, verjemi, da bi vsak napisal nazaj konkreten odgovor, ker pa je pisala kot je, so se, smo se razpisali kot smo se!

p.s. Kaj veš, mogoče ga hrani z ostanki človeške hrane in eto, to povzoča psu prebavne motnje…zdaj veš, kaj ti želim povedat..da bistvo ni napisala, zato ne mores zahtevat pravega odgovora.

Lineks je rešitev, ko ima nekdo ali človek ali žival le začasne prebavne motnje, diarejo-drisko…in Lineks ima v sebi vse elektrolite, ki jih človek potrebuje, da v času driske ne dehidrira…Torej Lineks res ni rešitev..se ti ne zdi?!

vprašala sem prijateljico kaj pes je…na predlog veterinarja mu dajejo je nekaj mesecev izključno samo brikete CANIDAE za občutljivo črevo.Psa je namreč peljala na pregled ker je tako prdel.No tudi lineks je baje že imel pred meseci.
Pregled psa je bil baje zelo obširen in zelo drag, ker so mu vzeli za analizo blato,kri,vodo.Kri tudi za analizo neke črevesne bolezni (men se zdi da IPD-tako mi je rekla prijateljica).No preiskava ni pokazala nič negativnega.Tudi ultrazvok so mu baje naredili-vseh trebušnih organov.

Mogoče je pa pes tak kot je, jaz bi vsekakor spet menjala hrano, kajti po parih mesecih in ni nič drugače, mu tudi ta hrana ne odgovarja. Veš, so psi, ki imajo bolj občutljive prebavne organe in lastniki dolgo časa iščejo pravo hrano, traja kar nekaj časa. Menjat hrano, bi dejala jaz. Po dobrem mesecu dni naj bi se že poznala razlika, v mesecu dni pa pes tudi poje 3kg vrečo briketov. Naj kupuje po 3kg briketov ne večjo pakungo.

Če ima pes težave s prebavo (in če je obstajal sum na IBD, ima poštene težave), potem je vzrok v hrani, ki je ne prenaša dobro – je tudi mogoče, da zanj sploh nobeni briketi niso primerni (pa čeprav je Canidae zelo dobra). Ali je tvoja prijateljica poskusila z izločevalno dieto (en vir OH in en vir beljakovin, potem dodajaš po eno stvar, da vidiš, kaj pes dobro prenaša)? Pa še to, nekateri psi nekaterih pasem z briketi niso na prav dobrih nogah, čeprav sicer prenašajo vsako posamezno sestavino, jim pa razmerje ne ustreza – tudi v tej smeri naj prijateljica malo premisli.
En tak nasvet, ki pa osnovne težave niti malo ne rešuje, je samo pomoč ob kakem nadvse intenzivnem onesnaževanju ozračja :))) – poskusi naj mu dati janežev čaj, pri moji se je odlično obnesel, če jo je kaj črvičilo.
Lp, Breda

Ker imam žal izkušnje z IBD-jem, bo edini pravi naslov v Sloveniji dr. Tozonova, ki dela na Kliniki za kirurgijo in male živali v Ljubljani. Naj se prijateljica obrne nanjo.

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Bradačka, tole o izločevalni dieti pa tudi mene zanima (moj tudi še kar prdi..;-))
a lahko prosim tole zelo podrobno razložiš, ker ne vem kako to misliš EN VIR OH-EN VIR BELJ….kaj konkretno naj mu dam za jest -podrobno lepo prosim in lepa hvala !

Ta izločevalna dieta je en zelo dober hec, da ugotoviš, česa pes ne prenaša. Moraš pa mu seveda ta čas hrano sam pripravljati. Običajno sicer svetujejo, naj pes najprej dobi tisto, česar še ni jedel (pa ni neizogibno nujno, jaz sem “lovila probleme” s hrano, ki jo je poznala) – npr. daš mu samo riž + piščanca (vedno brez kože) ali pire + osliča (z enim od tega velja začeti, če ima pes kar mimogrede drisko). Če je po tem s prebavo znatno boljše (se vidi v pribl. 1 tednu – psa ne napenja, iztrebki v redu) dodaš 1 novo sestavino (npr. dodaš korenček), če zadeve ne prenaša, je takoj spet rompompom (in to najnovejšo jed seveda daš na seznam prepovedanega), če je vse v redu, dodaš 1 novo, npr. dodaš makarone in tako naprej – pravzaprav tako “predelaš” cel pasji jedilnik in ugotoviš, po čem je prebava v redu, po čem pa ne. To je v osnovi pravzaprav izločevalna dieta za alergijo na hrano, se pa imenitno obnese tudi pri težavah s prebavo. Jaz sem svojo “pogruntala” v dobrem mesecu dni (pa je bilo bolj hudo kot samo pridelovanje smradu, sva se bojevali s krvavimi driskami in alergijo na gluten – sem bila pa vsega jaz kriva, ker sem jo hranila z briketi, ki jih ni prenašala, čeprav so bili kvalitetni). Kdor namerava psa hraniti z briketi, mora pa prebrati sestavo teh briketov in potem sestavine drugo za drugo preizkusiti. Da se pasji organizemček povsem stabilizira, traja pa precej dolgo in je lahko še 1-3 leta zelo občutljiv! Pri meni se je zelo dobro obneslo tudi dodajanje čajev – kamilice (ampak opozarjam, da ne reagira vsak pes dobro na njih in večkrat lahko povzročijo drisko – pa tudi pretiravati ne z njimi, ne vsak dan), janež, šipek, kopriva, pri driski suhe borovnice. Zelo je treba paziti, da je hrana čimbolj nemastna in maščobo (raje kako olje kot živalsko maščobo) dodajati zelo postopoma.
To je osnovna zadeva, je pa še ena možnost – pes prenaša vse posamezne sestavine hrane, vendar razmerje med njimi zanj ni ustrezno. Tu ne morem reči, kaj je za kakega psa prav, lahko samo povem, da je za marsikatero pastirsko pasmo v industrijsko pripravljeni hrani preveč “mesa”, za usmeritev lahko povem za mojo – bearded collie, v hrani dobi 20-22% mesa, pa še to pogosto (večinoma 2x na teden) nadomestim z mlečnimi izdelki (skuta, LCA jogurt, kefir, moja ima rada in dobro prenaša tudi mleko). Za druge pasme ne vem, se pa da najti na internetu cel kup podatkov, tako da informacije so in so lahko dosegljive.
Jaz svoji sicer sama kuham, so se mi briketi za zmeraj zamerili, je pa tako, da me je bilo grozljivo strah za psa, ko je bil star eno leto, zdaj jih bo pa šest, prideluje vzorne pasje kakce, alergija je izginila, je vse, je tudi ni prav nič konec, če mačkonom smukne kak briket, k veterinarju se greva enkrat na leto cepit, energije imava pa vsak dan tri žaklje viška :))). Je sicer malo več dela, je pa vredno, ker je pes zdrav in brez težav.
Lp, Breda

Bradačka hvala lepa za tvoj zares obširen TRUD !!!
Res si zlata !!

se zgodi

New Report

Close