pes je drekce
Moj pes skoraj vedno na spehodu po divji naravi, popapca nekaj srninih drekcev.Bojim se, da bo fasal kakšne parazite.Itak da mu dam 6 krat na leto pratel (približno), ampak me seeno skrbi, saj je lahko že po parih dnevih ko je dobil pratel, zopet poln parazitov.
kaj svetujete, razen tega da kričim na njega -FUJ-FUJ TO-PACEK GRDI
Da kričiš nanj nebo nič pomagalo.Tvojemu kužu verjetno manjka nekih vitaminov.
Tudi jaz sem imela tak problem ko je bil še mali,pa sem mu začela vsak dan dajati za zajtrk skuto z medom,pa je pol čez čaz nehal.Tako da mu sedaj ne dajem nobenih kupljenih vitaminov,samo vsak dan dobi tako skuto zjutraj.
LP
ničhudegaslutečamimoidoča napisal:
> .Tvojemu kužu verjetno manjka nekih vitaminov.
Ne, to ni več res….
To je samo razvada, ki je pa povezana z vzgojo in ne zdravjem…
Psa imej pod nadzorom in ti ne bo več žrl. In ko ga vidiš, mu strogo reci NE (ampak za to pa moraš biti zraven psa) ter ga ZELO POHVALI, ko ne bo več jedel. Pozornost mu preusmeri drugam… Pa veliko vztrajnosti!
Zato pa se fino natreniraj, da hopneš pred njim:) Poskusi ga še dobro naučiti ukaza fuj in spusti. Vadi doma na igračkah in nato še na hrani, ki mu ni tako zelo všeč in nato še na dišečih klobasicah pa tudi na sprehodu, ko bo hotel pobrati karkoli. Seveda, ko te uboga hitro iz žepa slasten priboljšek, da bo vedel, da je pri tebi boljša postrežba. Je pa res, da je psa težko prepričati, da je hrenovka boljša od dreka…
Včasih so rekli, da manjka vitaminov, če je na uravnoteženi- ustrezni hrani, jim velikokrat manjka svinarije, ker je hrana danes baje preveč prečiščena, poiskusite mu dati vsak dan nekaj časa posušen vamp in druge stvari za pse, ki jih lahko kupite in čez čas boste videli, če bo še jedel, potem mu ponudite to občasno.