Najdi forum

Pes ima rad mleko

Pozdravljeni,
imam 10 let staro psičko,ki ima zelo rada mleko.Dam ji ga zvećer preden gre spat.Nisem opazila,da bi ji kakorkoli škodilo,pa vseeno me zanima ali je za psa zdravo ali ne?
Pozdrav vsem ,ki ljubijo živalice.

Ce po njem nima tezav (pogosta reakcija je driska – ker starejsi psi nimajo encima laktaze, ki razgrajuje mlecni sladkor laktozo), ji ga brez tezav dajes. Boljse je polnomastno mleko – vsekakor ga ne redci z vodo, boljse kot kravje pa je kozje.
lp, m.

------- www.kosovir.si

Nic slabega, moja 13 letnica ga tudi pije. Lahko pa poskusis se s skuto, kefirjem, jogurtom….

Moj kuža ima 12 let in stalno pije mleko , redčim ga z vodo. Ne smem?????

Hvala vsem,ojoj kako se lepo sliši,da toliko ljudi ljubi in crklja svoje ljubljenčke.
Ne bi dala moje psičke za nič na svetu .
LP MRKA

tuti naša psica pije mleko, ki ga redčim z vodo.. zakaj ga pa ne bi??

ker:
A) razredceno mleko (pogosto) povzroca drisko
B) ker je tudi polnomastno mleko premalo hranljivo za pse (in macke) in od razredcenega mleka pes, razen malo bele barve in malcek okusa, nima kaj dosti …

------- www.kosovir.si

ha, in če pes nima driske in tako “nehranjljivo” mleko zeeeeeeeeeelo rad pije vsekakor ni ovire da mu ga dajemo…

Tudi moj pes pije mleko enkrat – dvakrat na teden pa mu ni nič.
Veterinar je rekel da je mleko za pse zdravo, saj imajo močne kosti.

Če psu mleko gotovo ne škodi (torej nima driske po njem), potem ga lahko tu in tam dobi kot posladek, resne hranilne vrednosti za psa pa kravje mleko nima.

Ne, če ima pes kljub temu, da pije mleko trden kakec in ga brez težav poberemo, potem mu mleko ne škodi in ni razloga zakaj ga ne bi smel piti.

Z vodo razredčeno mleko se velikokrat uporablja za izzvanje driske (ko ima pes zaprtje recimo), ampak če pri nekem psu to ne deluje tako in je kakec še vedno čvrst potem tudi razredčeno mleko ni problem.

Pač opazujete psa in takoj vidite, če mu škodi ali ne … stvar je tako preprosata, da bolj ne more biti

Je pa res, da kravje mleko nima pretirane hranljive vrednosti kar se tiče psov. Tole o močnih kosteh je malce “zastarela” fora, je pa res, da če prehrana sama ni bohvekaj, je tudi mleko dobrodošel dodatek (če seveda ne povzorči prebavnih motenj)

New Report

Close