Perzistentni sinovitis
Spoštovani
Star sem 47 let in športno srednje aktiven (dvoranski nogomet-1x tedensko, kolesarjenje, hoja v hribe). Lansko leto mi je ortoped postavil diagnozo poškodbo meniskusa in septembra opravil artroskopijo oz. delno odstanitev medialnega meniskusa in istočasno ugotovil sinovitis v kolenu. Po treh mesecih se mi je pojavila podobna bolečina v istem predelu istega kolena. Največja bolečina se mi pojavi po intezivnejši rekreaciji in daljši vožnji z avtom.Po razgovoru z ortopedom, je izrazil mnenje, da gre verjetno za perzistentni sinovitis in da naj se za nekaj mesecev odpovem kontaktnih športov na trdi poglagi, predlaga veliko kolesarjenja in plavanja.
Lepo vas prosim še za vas nasvet, terapije, zdravila… kajti te bolečine se se rad čimprej znebil.
Lepo vas pozdravljam
Gre za kronično vnetje v kolenskem sklepu, ki je ponavadi posledica poškodbe hrustanca in vsaka dodatna obremenitev povzroča izločitev večje količine slepne tekočine.
Možna je masaža za izboljšanje prekrvavitve v coni kolena, pri tem lahko uporabite mazilo za izboljšanje cirkulacije ali kako protibvnetno mazilo.
pomagala bi morda fizioterapija – laser, magnet ali določena elektroterapija.
Kar se tiče obremenjevanja se popolnoma strinjam z mnenjem ortpeda.
Lep pozdrav,