Najdi forum

perzijske muce

heii mene sam zanima če pa kdo mačko sive barve za podarit :)) mi smo ga imeli ampak je nam poginil in ga zelimo spet imeti
lep pozdrav

Kaj se je zgodilo? Je bil star, bolan, ga je povozilo? Iščeš mladička, ali pride v poštev tudi odrasla, starejša mačka?

Zdravo, moja mama se je z rejo in raztavo perzijskih mačk ukvarjala dobrih 10 let in lahko vam povem, da je to samo molzenje denarja, se vi zavedate koliko denarja poberejo komisija in ostali? tudi vzreditelji masno služijo s tem, da prodajajo svoje mladiče po 500-600€. Moja mama jih je prodajala samo po toliko kot so jo stali stroški pregleda in cepljenja mačke in nič več!!! Potem pa govorite da želijo drugi zaslužiti, če si želijo z parjenjem nerodovniških mačk!!!! Se vsi zavedate koliko trpijo rodovniške mačke? Vlačenje po raztavah, čepenje v premalih kletkah, vsem na očeh!!! Lepo vas prosim, zaradi tistega rodovnika zaslužijo 4 ljudje, brez pa samo en človek, ki mačko proda za 50€.Pa še to zato, da si malo povrne stroške hrane in nege! Kdo je potem tukaj pijavka in kdo ljubitel???

Eh, če je provokacija je precej bedna – svetujem več izvirnosti, da se bo dalo vsaj smehljat ob branju
Če pa je posledica trenutnega stanja pa – psihiatrične ustanove imajo tudi dežurne oddelke in vedno na rapolago kako prosto mesto ter dovolj farmacevtskih izdelkov. Dost hitro primejo. .

Nekaterim pa res jajc in šunka škodita :-)

Njena mama je vzrejala iz ljubezni, kako ne razumete? Saj denar imamo pa ja vsi radi :p

Ne vzrejam, pri nas nameščamo zapuščene mačke do odhoda v nov dom.

In vam povem, da me oskrba posamičnega mačka stane mnogo več kot 50 evrov.
Maček je večkrat razglisten, razbolhan, če je bolan, je zdravljen, dobiva kvalitetno hrano, pri nas je povprečno 3+ mesece, čipiran je, cepljen, steriliziran / kastriran, potrebuje pesek, opremo …

Raje sploh ne seštejem, koliko to stane. Tako da ne trapati, kako je mogoče “iz ljubezni” mačke prodajati za 50 evrov (ko pa že dve cepljenji proti kužnim boleznim staneta več!). Ja, če jih prodajaš premlade, veterinarsko neoskrbljene in hranjene z najbolj poceni hrano, potem lahko – takrat lahko imaš še dobiček, če tvojo mačko preobremeniš z dovolj kotitvami.

Komu si to odgovarjala?

PePu, PePi … ki trdi, kako 50 evrov pokrije stroške kakovostne oskrbe mačke.

Aja, ja, to pa se strinjam. Sicer imam samo mešance, pobrane iz ceste, pa ne pridem s tem skozi niti pod razno.

Hej, upam da pišem pod pravo temo sicer pa rabim samo nasvet. Teta mi je dala najdeno mucko. Ima sicer dlako kot perzijska vendar je mešana. Ta muca je bil odvržena še z njenim mladičem v bližini njene hiše, nekaj časa so jo hodili tja hraniti potem pa se je sama pritepla do njene hiše. Sprva je bila zelo sitna, potem pa se je nekako navadila na red v hiši. Ta mačka je stara tri leta in je nabrž preživela že mnogo slabih stvari. Dobila je garije, ki so jih potem pozdravili, zanima me ali mislite da se bo navadila pri meni doma,kjer imamo kmetijo in mački ne opravljajo potrebe v hiši na svojem stranišču tako kot je to bilo pri teti? Sicer njeno stranišče imam v hiši, ga je že koristila, me pa skrbi ker jedla ni še nič, hodi po hiši in ne ve kam naj se postavi, kot da bi bila zmedena… Prosim za kakeršen koli nasvet. V kolikor se ne bo navadila in bo jokala jo bom pač odpeljala teti nazaj… Skrbi me samo to, ker je že toliko stara(tri leta) in po navadi se podari mladiče in ne že toliko stare muce, če jo ne bi dala meni bi jo dala na oglas.

Hvala

New Report

Close