Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija peroralni dermatitis

peroralni dermatitis

Lepo pozdravljeni!

Že pred leti so se mi na obrazu (najprej okrog nosa, potem še okrog oči) pojavili drobceni izpuščaji, ki izgledajo kot mozoljčki. Koža je tam suha in rdeča. Bilo je vedno slabše-dajali so mi razna mazila (kortikosteroidna, hladilna…), nič ni pomagalo. Na koncu je bilo že tako hudo, da so me poslali k dermatologu, ki pa je ugotovil le, da gre za alergijo neznanega izvora. Dal mi je neke antibiotike, ki sem jih jemala pribl. en mesec, ne spomnim se kateri so to bili. Ti antibiotiki so pomagali in dolgo je bilo vse vredu.
Pred pribl. tremi meseci pa se mi je začel pojavljati enak problem- zsčne se z eno samo drobno rdečo pikico in potem jih je vedno več. Tokrat se je začelo okrog oči.
Zanima me, če si lahko kako pomagam sama. Kaj lahko naredim, da se stvar ne bi še poslabšala? Je možno, da je to kakorkoli povezano z jemanjem kontracepcijskih tabletk (ravno, ko se mi je to zopet začelo pojavljati sem jih nehala jemat)?

Hvlala lepa za vaš odgovor!

Spoštovani,

po opisanem sodim, da je prišlo do ponovitve periokularnega dermaititsa.
Glede na razširjenost sprememb se odločimo za terapijo.
Za karkoli bi vam napisala , boste potrebovali recept.
Lahko poskusite s hladnimi kamiličnimi obkladki 3 krat 20 minut dnevno, ko se obkladki segrejejo, jih morate ponovno ohladiti oz. zamenjati-to pomeni v 20 minutah 3-4X zamenjava.

Kožo okoli oči čistite z olivnim oljem.

Pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

New Report

Close