Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Perioralni dermatitis – prva pomoč

Perioralni dermatitis – prva pomoč

Pozdravljeni, glede na težave, ki jih imam na svojem obrazu že nekaj let (najprej v bolj blagi obliki, zdaj je precej slabše in žal sem začela šele pri poslabšanju brskati po internetu), ugotavljam, da gre za perioralni dermatitis. Izpuščaj imam okrog ust, med obrvmi, danes sem opazila, da se širi na levo veko. Predvidevam, da je za poslabšanje kriva krema Beloderm, ki mi jo je zdravnica sicer predpisala za izpuščaj na roki, nekaj časa pa je čudežno delovala tudi na obrazu. Seveda ne deluje več, zateguje, peče, včasih je celo malo otečeno. Glede na predpisano kremo sem sklepala, da gre za alergijo tudi na obrazu (čeprav v resnici niti na roki ni bila potrjena s strani kakega specialista…). K dermatologu nisem bila nikoli napotena. Zdaj vem, da je to nujno, ker smo sredi epidemije, pa verjetno še lep čas ne bom prišla na vrsto. Zato vas lepo prosim za nasvet, za prvo pomoč – kako in s čim si lahko pomagam v tem obdobju? S čim naj namažem, kako negujem?
Že vnaprej najlepša hvala in lep pozdrav,
kanna

POzdrav!
Če gre res za perioralni dermatitis , potem pomagajo le terapije z antibiotiki, ki se jemljejo v obliki tablet. Seveda pa so lahko tudi druga obolenja, zato nikakor ne morem svetovati na podlagi zgolj opisa , da je to to.
Morda bi bilo lažje z nekaj slikami.
Vsekakor pa je glede na trenutno situacijo problem pregled pri dermatologu, ker so ambulante le za nujne primere, kar pa perioralni dermatitis ni.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni,
hvala za odgovor. Vam lahko pošljem slike prek zasebnega sporočila?
Lp, kanna

Da, lahko tudi na mail: [email protected]

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close