Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija perioralni dermatitis in krema

perioralni dermatitis in krema

Spoštovani,
dermatolog mi je postavil diagnozo perioralni dermatitis in mi priporočil mazanje z olivnim ali mandeljevim oljem. Olje sem nekaj časa uporabljala a ker sem bila od mazanja “mastna ” tudi po laseh (kar je zelo moteče) sem poskusila še z lekarniško nočno kremo (ki prav tako vsebuje olivno olje) in s katero sem sedaj zadovoljna. V lekarni pa so mi dali še dnevno kremo (prav tako izdelana v lekarni, ki ne vsebuje olja in tudi ni tako mastna) a sem po njej po tednu dni zopet dobila izpuščaje.
Zanima me kaj za vraga je v teh kremah (izpuščaje dobim tudi po uporabi kreme Vichy, nivea….) da vplivajo na nastanek izpuščajev? In to so vse kreme, ki naj bi skrbele za vlažnost kože?! Res ne razumem….
Ali so že opravljene kakšne raziskave (glede na to, da je tale perioralni dermatitis dokaj nova bolezen)???
Hvala za vaš odgovor!

Pozdrav!

Perioralni dermatitis je pogosto posledica obolenja prebavnega trakta, želodca, hormonskih motenj….
Največkrat samo z mazili terapija ni uspešna, zdravimo ga z antibiotiki določene vrste.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Naj dodam, da sem še vedno v postopku zdravljenja s Clinofug antibiotiki! Pa vendar se mi ob uporabi olja zadeva umiri in ob uporabi vlažnih krem takoj pojavi kakšen izpuščaj! Zato sem tako zmedena in se čudim katera sestavina v kremi tako razdraži kožo, da pozabi, da se zdravi z antibiotiki:-)
???? Saj kar ne morem verjeti, da gre res samo za notranje dejavnike, ker mi koža tako očitno vsakič odreagira na te vlažilne kreme z oljem pa je zadovoljna?!?

Pomembno je vedeti, da bolana koža, kakšna je pri perioralnem dermatitisu ne reagira enako kot zdrava!

Če pač kreme ne ustrzajo ne ustrezajo, mi v vsakem primeru svetujem čim manj mazanja v času ko je vnetje ob ustih.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close