Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Perikoronitis ??

Perikoronitis ??

Pozdravljeni!
Okrog kočnika ali modrostnega zoba imam že štiri dni vneto dlesen. Nad ko. ali mod. zobom imam celo nek mesnat izrastek. Zaenkrat je vse neboleče, vendar zatečeno, zunanja stran obraza je rahlo zatečena, bolečine ni, sem pa težje požirala slino prejšnje dni. Nisem dajala posebne pozornosti saj sem mislila, da je od prepiha, glede na to, da je bilo v prejšnjih dneh bolj vroče in sem res odpirala okna. Potem sem pa pogledala v ustno votlino in sem zagledala ta izrastek in otečeno dlesen na levi strani. Danes se mi zdi, da je malo bolj otečeno. Naj povem, da imam sicer zdrave zobe, iskreno povedano si jih žal, ne čistim trikrat na dan, samo dvakrat.. Od sedaj bom bolj obzirna do svojih zob. Prehranjujem se tudi dokaj zdravo, že nekaj časa se izogibam mesu. Malo sem brskala po spletu in glede na simptome sem zasledila, da bi lahko to bil perikoronitis.. Nisem prepričana, saj nisem zasledila nobene slike, da bi se lahko primerjala, zato bi vas lepo prosila za vaše mnenje. Če vam lahko še kako z opisom oz. besedami pomagam me prosim vprašajte. Problem je pa sedaj ta, da nimam urejenega zdravstvenega zavarovanja, sem brezposelna, žal. Zato me tudi zanima, koliko bi me stal pregled oz. zdravljenje oz. če sem pretiravala z ”diagnoza perikoronitis”, kaj se vam dozdeva, da bi lahko bilo in če se lahko z kakšno alternativo pozdravim.
Lepo bi vas prosila za vaše mnenje,

Pozdravljeni,

priporočam vam čimprejšnji obisk zobozdravnika. Vnetje dlesni okoli modrostnega zoba lahko vodi v absces.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close