Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Perforacija maternice in donositev

Perforacija maternice in donositev

Pozdravljeni!

Letos v mesecu juniju se mi je pri posegu histeroskopije perforirala maternica. Meseca avgusta pa sem zanosila s pomočjo 3. ICSI-ja. Nosim dvojajčna dvojčka.

Zanima me, če lahko natrgana matrenica kakorkoli vpliva na donositev otroka oz če obrnem vprašanje, ali mi grozi kakšna komplikacija v času nosečnosti (kot je predčasni porod)?

Hvala vam in lep dan!

Spoštovani,

perforacija maternice se praviloma zgodi v svodu ali skozi sprednjo oziroma zadnjo steno, kar skorajda ne pušča posledic, v kolikor se pač takrat kaj ne zaplete, ko se to zgodi. Zato mislim, da bi lahko donosili. Seveda pa že sama dvo plodna nosečnost pomeni cca. 10% verjetnost, da rodite pred 34. tednom nosečnosti. Priporočam torej spremljanje dolžine MV z vaginalnim UZ od nekje 20. tedna dalje.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close