Najdi forum

Peresnica za 1.razred

Spodaj sem brala, da je ena mamica spraševala kakšno peresnico kupiti.

Naj povem, da so izredno kvalitetne Samsonite peresnice, ki so že napolnjene. In da ne bo pomote, v njej so najkvalitetnejše barvice. Peresnica (na eno zadrgo) vsebuje barvice Eberhard faber in sicer 12 tankih in 6 debelih barvic, ki jih prvošolčki ali drugošolčki z veseljem in zelo veliko uporabljajo. Ne vsebuje pa flomastrov, saj jih ne potrebujejo toliko (razen pri likovnem pouku).Peresnice so zelo lepih dizajnov, v notranjosti pa imajo prozoren žep, kjer je vstavljen urnik in kamor npr. naš fant vlaga razna obvestila. To se mi zdi zelo praktično. Uporablja pa jo že tretjo leto, tako da odtehta tisti izdatek. 2 leti nazaj je stala okoli takratnih 5000 sit.

Naj dodam da so za nas Eberhard faber barvice boljše kot Faber-Castell(bunkice), Carandache ali Jolly. Enkratno se šilijo, se ne lomijo in so intenzivnih barv.

In strinjam se s tisto, ki je napisala, da je pomembno, da ima otrok kvalitetne barvice, ker je delo veliko lažje in bolj prijetno.

Hvala Piki MIki za to informacijo. Mene pa zanima še, ali v prvem razredu že potrebujejo šolsko torbo?

Se ne strinjam s tem, da flomastre rabijo samo pri likovnem pouku. Vsaj pri nas ne. Imam dva otroka in oba sta letos porabila dva kompleta 12 flomastrov, pa še posamezne smo menjali dodatno. Tudi na seznamu potrebščin za prvi, drugi in tretji razred pri nas piše: 12 flomastrov in 12 barvic, 12 voščenk… Tako da je prav, da imajo peresnico za barvice in za flomastre. Verjamem pa, da so drugače te peresnice zelo kvalitetne in tudi v kvaliteto barvic ne dvomim.
Naši prvošolčki imajo plastičen kovček, v drugem razredu pa pravo šolsko torbico. Vsekakor bi vam predlagala, da počakate na roditeljski sestanek ali vsaj, da dobite seznam potrebščin. Tam bo sigurno pisalo, ali bodo vaši otroci potrebovali kovček ali šolsko torbo. Mi smo seznam potrebščin dobili že prejšnji teden skupaj s katalogom potrebščin in naročilnico Ajda.

Se strinjam s Piki Miki, da so te peresnice res zakon. Vendar pa smo mi izločili debelejše barvice (dobil jih je mlajši bratec) in vanjo dali flomastre, ki jih otroci rabijo tudi pri pouku sicer in ne le pri likovnem.

Čeprav gre naš v drugi razred, iščem kvalitetno peresnico, saj bo ta komaj preživela, cela zašita.Hvala za info, saj sem imela lani težko delo s takšno “malenkostjo” in sem ga udarila mimo.

Verjamem, da je od šole do šole različno, pa tudi od učiteljice do učiteljice.

Pri nas so flomastre rabili samo pri likovnem pouku in tako so bili flomastri spravljeni v “likovni škatli” poleg voščenk, lepila…., medtem ko so ogromno risali in barvali s suhimi barvicami in so se zelo pozitivno odrezale debele barvice za večje površine. Poleg tega se ne porabijo tako hitro kot tanke barvice. Še v 2.razredu jih je veliko uporabljal, zdaj v 3. pa ne več. No, za 2.razred sem pač dokupila nove. Še sama sem bila presenečena nad kvaliteto vsebine teh peresnic.

Kar pa se tiče šolskih torb, je res različno. Nekatere šole imajo vsi prvošolčki enake male torbice, pri nas je bila odločitev prosta in veliko jih je imelo prave šolske torbe, ki so med tednom “samevale” v učilnici, konkretno v naši družini pa smo se odločili da v 1.r ne investiramo ogromno v šol.torbo, ki bo uporabna samo nekajkrat na mesec (saj med tednom vse ostaja v učilnici) in smo kupili manjši ruzak, ki ga je uporabil tudi kdaj za kakšen izlet. V petek smo vse šol.stvari dali v ruzak in itak odpeljali z avtom, tako da se nismo preveč ubadali ali ima silno hrbtišče ali samo oblazinjen hrbtni del. Pač kakor komu paše. Naš pač ni imel neke fobije, da rabi PRAVO ŠOLSKO TORBO, kar verjamem da je marsikateremu prvošolčku sila pomembno.

New Report

Close