Pekoco, ostro spikanje v spodnjem delu-nosecnost potrjena
Punce, brez panike. V nosečnosti se izcedki anormno povečajo, meni je dobesedno lilo. Kr naprej neki. Pa špikalo, trgalo, ko sem kihnila sem imela filing, da mi bo trebuh razparalo.
Pot do srečnega konca je še zelo dolga, zato vam svetujem da se prestavite iz tega foruma in pozabite na neplodnost. Zdaj ste noseče, pojdite na Nosečnost. Tam debatirajte s pozitivo in zanosom. Ne obremenjujte se stvarmi, na katere nimate vpliva. Pošlihtajte si v glavi, ker vas bo drugače nosečnost dobesedno izmozgala. Kje je še nuhalna, pa morfo, pa amnio in podobne zadeve, pa štetje gibov, kolcanje in tresenje trebuha pa še tisoč zadev.
Izklopite in se veselite novega življenja. Ne tako črno in z že vnaprejšno slabo voljo, strahom in paniko.
Srečno in uživajte v nosečnosti! Ko se dete rodi se bo šele začela žurka:)
“Brez panike no”, “se strinjam”, Tudi jaz se z obema vama strinjam, me ne motijo taksne in drugacne pripombe. AMPAK ce bi poznale mojo lansko “zgodovino”, BI VEDELE ZAKAJ TAKSNA PANIKA. Toliko, kot sem dala jaz skozi, tu gor marsikatera ni, sem prepricana. In ce bi bila res 100% zdrava, bi se ze zdavnaj preselila dol iz ega foruma in vas NE BI VEC GNJAVLA. Tako pa se se vedno pocutim “ujeto” v te tezave, ki jih opisujem, zato tu dol ne grem. Na tem forumu je odpirtih 1000 in 1000 ostalih tem, tako, da lahko vsaka prebere temo, ki jo zanima. Ce je moja ne, jo pac prosim preskocite. Ce ne bi imela pravice tu gor pisat, bi me moderatorka ze zbrisala, sem prepricana.
Hocem vam samo povedati, da rada berem ta forum, veliko ste mi ze pomagale, sem pa vam tudi jaz s kaksnim svojim nasvetom in znanjem, ki sem ga pridobila v vseh teh letih trpljenja, ki sem ga dala skozi, tako, da vas se enkrat prosim, malo se vzdrzite in me preskocite, ce vam ni nic do mene…..
Na forum nosecnost se zdalec ne grem, sploh ne vem, ce bom kdaj sla, ker sem to enkrat ze naredila in sem rekla nikoli vec….
Se enkrat, ta forum rada berem, svetujem, in tudi rada kaj vprasam…
Ce pa katero zanima, kaj vse sem ze dala skozi, pa tole:
http://med.over.net/forum5/read.php?19,5082666,5098149#msg-5098149
in tole:
http://med.over.net/forum5/read.php?19,5126259,5131159#msg-5131159
ampak to se dalec ni vse, kolikor sem pretrpela. Pa da ne bo katera mislila, da se sama sebi smilim, ker to pripenjam, sploh ne, HOCEM VAM SAMO POVEDATI, DA NISEM BREZ PROBLEMOV, in da me skrbi, da se ne bi to ponovilo.
Hvala, ker ste me brale. Se vedno ostajam tu gor, dokler me Kitty ne vrze dol.
LP, Ajda.
Ajda,
ne vem zakaj bi bile takšne zgodbe moteče. Meni je pa prav fino, ko si pišeta o teh izcedkih. Sama sem tudi gledala kaj sedaj to je. Če bi vidve že prej pisali, bi jaz točno vedela, da se to večim dogaja. Mislim, da to, ko nekdo zanosi ni konec in se mora preseliti na drugi forum. A ni fino, ko lahko spremljaš kaj te čaka, ko se zgodi. Saj počasi se vseeno bosta preselili. Že zaradi takšnih komentarjev.
Ajda, ne pusti se.
Če katera noče brati “tvojih” tem in prispevkov, naj jih pač preskoči.
Jaz tudi ne morem iz tega foruma in upam, da je kar napišem vsaj malo vzpodbudno za kakšno od vas.
Ko sem bila v postopku in čakala sem se vsakega plusa, vsakega srčka razveselila in nikoli nisem pomislila, da bi morale tiste, ki so zanosile iz Neplodnosti isti trenutek na Nosečnost. Saj je to vendar vzpodbuda za vse!
Res, ne pusti se. Vse kar lahko narediš je, da se veseliš te nosečnosti in da se trudiš optimistično gledati naprej, čeprav je zaradi grenkih izkušenj včasih zelo težko.
Drži se!
Lp
Naj še jaz pristavim nekaj na to temo….
“se strinjam”, če te takšne teme motijo, jih pač ne beri. Ko sem jaz zanosila, sem tudi postavila eno vprašanje na forum nosečnost in mi ni nihče odgovoril in sem dobila občutek, da je ta forum precej pasiven, oz. niti približno ne tako aktiven kot ta, kjer ne rabiš čakati dneve in dneve, če ti bo nekdo odgovoril na tvoje vprašanje. Poleg tega pa se tukaj že precej poznamo punce med sabo. Hkrati pa se še vse čutimo zelo povezane s temo neplodnosti in ne moremo kar tako presedlat na drugi forum. Če te moti, ne beri…..nič lažjega kot to.
No, jaz sem pa včeraj imela nuhalno in to je bil najlepši dan v moji nosečnosti do sedaj….videla sva najino bebo kako spančka, rokice, nogice, glavico, pa še kolcalo se mu/ji je, tak da je kar poskakoval/a, je bilo kar zabavno. Izvidi so OK, tako da se nič ne sekiram pa tudi prečudovite slikice in posnetek 3D nama je doktorica zapekla na CD. Tako, da v sebi nosim prečudovito malo bitjece in srček mu bije samo za naju z bodočim očkom, he, he, he
A se vam ne zdi, da se začne dni, pojavlja ene par punc tuki gor z razl. nick-i, pa potem te punce same povedo, da so že prej bile tukaj gor, pol pa se kako predstavijo s svojimi pravimi nicki. Ne vem no, jaz imam tak občutek.
Ker nikoli se nismo tuki gor prerekale če ima kdo neumna vprašanja, ali kaj podobnega. Smo skušale odgovriti na vse, smo morda kateri pomagale, s tem.
Meni je ta forum tudi zelo pomagal, glede vseh nasvetov, vsako toliko pokukam na forum Nosečnost, ma zaenkrat vztrajam kar tukaj. In tudi bom, še nekaj časa brala in pisala.
Draga Ajda,
ne vzemi mojega posta kot napad nate. Jaz ti samo svetujem, ti pa seveda naredi kar hočeš.
Pa da ne boš mislila, da pametujem. Verjetno, ste v primerjavi z mano, prave “vajenke”. kar sem sama doživela in preživela ne privoščim nikomur. Je ni operacije, ki jo ne bi imela v vezi neplodnosti, IVF-je sem nekje pri magični 10-ki prenehala šteti, v tej cifri sploh ni inesminacij in spontanih postopkov, za povrh vsega pa sem zanosila po 12-letih po naravni poti in v visok nosečnosti le-to prekinila. Bila je res tragedija, težki časi…a očitno mi je nekdo “tam gor” namenil postati mama in končno sem še enkrat zanosila (ne boš verjela da spet po naravni poti) in tudi donosila otroka.
Zato vem, kaj govorim, kako forum sčasoma postane obsesija in ko enkrat zanosiš je čas, da odideš. Je čas, da začneš razmišljati kot nosečnica in ne ženska, ki se bori z neplodnostjo.
Sama sicer večkrat zaidem sem iz razloga, da vidim, če je kateri izmed starih bork uspelo. Čeprav jih ni več veliko tu, ali pa so menjale nick.
Kakorkoli, če kdo, te jaz zelo dobro razumem, zato poslušaj moj dobronameren nasvet.
Srečno do konca!
Hvala (“brez panike”) za iskrene besede. In tudi tebi veliko srece za v naprej.
Tudi za mano so operacije, da ne govorim…..in tudi sedaj sem bila ze v 5-tem postopku (pet punkcij) ter da ne govorim koliko infuzij, tudi po punkciji (intenzivna nega) itd……
Ma, sploh nocem razmisljati vec o tem, kaj sele pisati…tisti priponki prej, ki sem jih pripela, sem jih s tezavo, ko sem mislila, da nikoli vec ne bom tega brala….
Ah, ze mora tako bit. Ampak vsaki, ki vstraja, enkrat rata, verjemite. Nikoli nic ne pride samo od sebe….Najbolj grdo pa je, ce je kdo uspehu nevoscljiv, sploh, ce je sam v tem zosu!!!
Je, pa res ja, da se ne bi smele obremenjevati z vsako malenkostjo, ampak kaj moremo, taksne smo….upam na najboljse!
LP, Ajda
Brez skrbi. Jaz samo občasno kakšna ušesa navijem, dol pa ne mečem 😉
Dekleta takšne zgodbe vzemite kot spodbudo. Na koncu vedno uspe! Pa še nekaj se je potrebno zavedat. Če bi vsaka, ko zagleda plusek zapustila forum kdo bi potem novim svetoval?
Ajda tebi čestitke. Pusti izcedke, te boš imela celo nosečnost in še po porodu. Enako velja za razna špikanja. In uživaj teh devet mesecev kolikor se le da.
Po moje, ko ugotovijo, da spadaš med neplodne pare, se domače počutiš samo na tem forumu. In tudi na forumu nosečnost marsikatera ne razume, da nas je vsako minuto dneva strah, da se ne bi kaj zalomilo in bi morale ponovno skozi vse postopke. Seveda se najde tudi kakšna kot me, a te prej “uniči” marsikatero drugo mnenje. Sej mogoče se ne bi smele tako obremenjevat, a smo pač ženske :-).
Sem po splavu od velikih slišala – no sej, tri mesece počakaš, pol pa spet lahko zanosiš…kot da dam samo noge narazen, pa je :-)). Kdor ne da vseh teh stvari skozi, čuti do svojega nerojenega otroka čisto drugače kot me. Sama sem imela šele en uspel postopek, na žalost s SS, pa se že čutim zaznamovano. Ko začneš o tem razlagat, se smiliš vsem, pa vsi ti kar nalepem govorijo, sej mogoče pa rata naravno (po čudežu…pa ja da, posebej s slabimi plavalci) in o novih nosečničah full težko govorijo pred tabo, novi noseči pari skušajo biti obzirni (sej bomo še skupej z vozički okol hodili). Brez veze, tu pa res dobiš nasvete od tistih, ki so stvari že dale skozi.
Sem ravno prejšnji teden govorila z eno prijateljico, ki ima že tri otroke, pa razmišlja a bi, še enega a ne bi…spet tisto vstajanje vsake tri ure, pa dojenje, pa čiščenje za njimi…kaj bi sama dala, da bi lahko to čimprej izkusila.
Tako, da je meni čist fajn, da ste nosečke še vedno tu, ker vem, da bom tudi jaz potem (upam, da) imela take in drugačne skrbi in vas bom z veseljem brala. Vas pa seveda rada preletim tudi sedaj, da “prečekiram”, da ste OK. Ker če se nekaj časa ne bi javljale tu gori, bi mislila, da je že kaj narobe. Tako da…dejmo nosečke. Do konca!!!
Srečno, pa lep zasnežen dan.
Tin,
se podpišem. Tudi sama sem rada spremljala zgodbe nosečk, četudi nisem bila sama noseča. Sem bila kar žalosta, ko so se premaknile na forum nosečnost. V glavnem boš videla, da boš kmalu noseča. Meni je rekel Reško, da ko je enkrat nosečnost, je samo vprašanje časa in bo spet. In je res bilo tako. Prva dva postopka sta bila neuspešna, tretjič sem zanosila-splav, potem izvenmaternična in naslednjič sem bila pravilno noseča. Nisem štela zamrznjenčkov. Je takrat bila tukaj ena punca, ki so ji na gk enako rekli in je res bila tretjič noseča-splav-prazna vrečka, četrtič je donosila. In kako smo nezavedno povezane. S tistimi puncami sem se enkrat na kavi dobila, nič nisva govorili o imenih. Sva dali enako ime malemu. In sedaj, če bo vse šlo lepo naprej, bom pa jaz dala ime punčki tako, kot je imela nick tadruga izmed njih.
Ne vem, mogoče se je zgoraj oglasila.
ko vse to berem, mi pride samo ena stvar na misel, in ta je, da forumu Neplodnost čimprej dodate podforum Uspeli smo zanositi.
Brez zamere. Sama forum spremljam že vrsto let. Poznam marsikatero zgodbo. Resnici na ljubo, večina jih po zanositvi bolj malo piše tu, zato pa jih imenujemo “stare borke” ali “veteranke”. Potem so tu še punce kot je npr Kitty (oprosti da te jemljem za primer), ki je pisala tu, pisala je na nosečnosti, pisala je na starševskem čveku. kolikor vem pa tukaj ni govorila o svojih strahovih in vsakem špikcu, posledici normalno razvijajoče se nosečnosti.
vsaka zdaj misli kaj bi dala da bom nekoč crkavala od nespanja in tečnarila, ker bom morala pucat in čistit za otroki, ko pa pridete do tega, pa čisto spontatno vsaka crkava od nespanja in je tečna, ker je umazano. neglede na to, kako jim je uspelo zanosit, ali v prvo ali v stoto ali nenačrtovano. taka je narava. so tudi take, ki so bile razočarane, ker se jim ni izpolnila želja po določenem spolu, čeprav so se z neplodnostjo borile dolga leta in šle skozi postopke, splave in težave. vem, da boste skočile z napisom “jaz nisem taka”, a to je v vaših mislih in tako tudi verjamete, kar je povsem prav, a leta izkušenj pravijo drugače.
če vam je do tega, kar pojdite, najdite kak prijavljen nick kake vaše stare borke in jo zasledujte potem ko je bila noseča, ravno tako je jamrala, čeprav je težko zanosila. ravno tako je jamrala kako nič ne spi, jamrala kako mož ne postori nič po hiši, čez leta jamra kako je otrok nič ne uboga in da se ji zaradi tega meša od skrbi.
drage moje, vsi si želimo priti do tega cilja – nosečnosti, donositve in rojstva zdravega otroka. ne me razumet narobe ampak nič več in nič manj pomembna ni nosečnost od zaželjene takojšnje kot od dolgo pričakovane. vsaki nosečnici in vsaki mamici se zdi lastna nosečnost in lasten otrok najdragocenejše na svetu. ne razumem kako laho napišete kaj takega, da kdo čuti do nerojenega otroka DRUGAČE kot ve?!?! Kaj pa ti veš kaj čuti???????? jaz ne vem zate, ti ne veš zame. kako si lahko jemlješ pravico da kaj takega sploh rečeš? to, draga moja, je prepotentnost. in ne, na forumu niso vse tako misleče, vas pa je enih par. Resnično si odprite podforum ali lepljivo temo, bo najbrž bolje za vse.
Na samo tej temi so nicki, ki pišejo, pol pa kar izginejo:
vprašaj jih
brez panike no
se strinjam
bolje bi bilo za vse
Morda ste ve zgoraj že kdaj pisale, samo zdi se mi, da se zdaj to, kot sem že 1x rekla, pojavlja res skoraj vsak dan. Vsak dan je kak tak nick, ki ”kao paše” za odgovor na vprašanje.
Me kot smo
Bata, mila71, nola1, Ajda501, Nejka, Kovanček, in še vse druge, ki se medsebojno vzpodbujamo se bomo še naprej.
Ve zgoraj navedene (vprašaj jih; brez panike no; se strinjam; bolje bi bilo za vse) in še druge, pa bi bilo bolj pametno, da si ne jemljete časa za spreminjanje vaših imen vsaj ne tem forumu, in če se že odločite da pišete pod imenom, npr. bolje bi bilo za vse, da se morda še kdaj oglasite, pa bomo kako rekli, samo potem bo moral vaš nick ustrezati pod vsako vprašanje, ne pa da ga boste spremenile, ko se bo pojavila druga tema.