Pekoco, ostro spikanje v spodnjem delu-nosecnost potrjena
Zakaj pa vzameš magnesol šele ko se umiri? Če imaš vsak dan krče, ga vzami preventivno že dopoldan po zajtrku npr. Krči v nosečnosti so normalni, vendar če se jih lahko izogneš je toliko bolje, močni krči, zelo boleči, pa niso tolk priporočljivi, zato ne čakaj da mine krč sam od sebe.
Ajda srečno še naprej
rožle, danes sem hotela v lekarni kupiti ta kalcij 1000 z vit. C, pa sem še vprašala, da če lahko pijem zdraven še Magnesol, pol pa je rekla, da če gre za nosečnost, in če ni prehlada, da raje ne. Potem mi ga ni dala tudi silila nisem. Da če ni prehlada, da za preventivo kak navaden limonček, če pa pride do prehlada, pa da lahko tudi ta kalcij.
Torej sem na Dabrostonu, Magnesolu in po potrebi Buscopanu, pa vitaminčkih.
rožle, danes sem hotela v lekarni kupiti ta kalcij 1000 z vit. C, pa sem še vprašala, da če lahko pijem zdraven še Magnesol, pol pa je rekla, da če gre za nosečnost, in če ni prehlada, da raje ne. Potem mi ga ni dala tudi silila nisem. Da če ni prehlada, da za preventivo kak navaden limonček, če pa pride do prehlada, pa da lahko tudi ta kalcij.
Torej sem na Dabrostonu, Magnesolu in po potrebi Buscopanu, pa vitaminčkih.[/quote]
Jaz sem oboje jedla v nosečnosti, po posvetu z ginekologom in lekarnarjem. Z mano in otrokom je vse ok. Po drugem trimesečju sem prešaltala na fidi CA 600, saj sem takrat že začela občasno jest mlečne izdelke in nisem jedla več kortikosteroidov.
Kokr vem je rožle na medrolu, ki že tako ali tako zahteva vnos kalija in kalcija, poleg tega še znižuje imunost. C-vitamin tu nima veze, poleg tega se izloča iz telesa, se ni bat za predoziranje. Govora je o CA-D vitaminu, D vitamin tu pomaga vezat kalcij, ki ga že tako ali tako mora nosečnica povečat ( npr z mlečnimi izdelki), če pa je na medrolu, pa mora še več pojesti, da medrol lahko povzroča osteoporozo.
Včasih krče povzroča pomankanje magnezija, vendar tudi pomankanje kalcija lahko povzroči krče. To je sicer bolj značilno bolj za visoko nosečnost. Mogoče v znanje, če katera ne bo z magnesolom odpravila krče, da bo poskusila še kalcijem:-)
Evo me, sem koncno nazaj….
Gestacijska vrecka meri 18x8mm
RM (rumenjak) meri 3,3mm
PLOD je velik 4,5mm
UTRIP je +.
Dobila sem tudi slikico 🙂
UZ mi je naredila dr.Lea Mlakar. Rekla je, da je sicer zaenkrat vse v redu, ampak, da moram prit se enkrat, drug teden, v sredo. Ne vem, kaj je bila skepticna :-(((
Rekla je, da mora videt kako raste.
aja, se to;
G.A. 6w1d
EDD 31-08-2010
To je zaenkrat vse, jaz pa se vedno upam, da bo vse vredo s to nosecnostjo, res srcno upam …..
Zgleda, da se je plod res malo pozneje ugnezdil, ne vem…
LP, Ajda
Čestitke ajda501.
Pazi nase.
Bravo. Pa bomo konec avgusta obe mamici. Ti pa lahko da rodiš tudi na moj roj. dan v začetku septembra.
Če si bila ti točno po ET-ju in punkciji 14 dni za mano, sej torej jaz okoli 8 t in še malo, no, sej bo v petek bo 9 t od ZM, danes pa je točno 2 meseca od rdeče tečke.
Komaj čakam na mojo sredo, nasl. teden.
o,ajda super.Se sicer na te mm še ne zastopim,ma po tvojem pisanju sodeč,je vse v redu.
Sem vesela-zelo.
Eno vprašanje zate
pred časom si pisala,da si med jemanjem KT imela neko bliskanje pred očmi,če se prav spolnim.Ali je sedaj vse Ok?
Namreč kmalu začnem tudi sama pit KT in ker sem imela lani neko težavo z očesom,me malce skrbi.
Pa še nekaj,ali je bolje, da preden začnem pit KT,pokličem v MB in jih obvestim,ali ni potrebno.
Na rumenem listu namreč nič ne piše,pa se bojim,da ne bo kaj narobe.
hvala mila71
Ja, S U P E R, ČESTITKE OBEMA.
Mene je imela dr. Kovačeva. Madoniš si dobila podatkov, pa tudi fotko za atija:-).
Srček bije to je super, teh nekaj mm pa še bosta zrastla, sicer pa bodo različno dolgi ob porodu:-), nič se ne sekiraj, to da te pregledajo pa fajn, boš dodatno pomirjena, ko se spet vidite. Pa čim prej se pri G naroči, da ne boš tako kot jaz.
Dr. Pušenjak je 1x pisal o tem, da se lahko pojavi kratek moratorij,…., ne vem natančno ponoviti, tako, da se veseli in se čuvaj, to plodu najbolj koristi.
Lepo, gremo naprej. Res bodimo vesele, da je tako. Če se spomniš ekipe iz čakalnice (krvni test), sotrpinka-bionda na moji levi s soprogom, ki je imela ET 2 zarodkov je oba izgubila. Vem, da se ne moremo primerjati, vsaka je drugačna.
Lep večer,
Bobika
Mila71 jaz sem imela moder list (ne vem kaj barve pomenijo),…., ko sem vzela prvo KT Femoden sem poklicala sestro Marijo na 02/321-2075 med 13. in 14.uro (tako mi je bilo tudi naročeno) in ji potrdila začetek jemanja terapije. Sestra me je vprašala če imam dodatna vprašanja, pa sem jo vprašala kaj pomeni ” tablete jemljite do 22.10…..”, pa mi je odgovorila da to pomeni vključno z 22.10…., po tem 5 dni pavziraš itd…
Lp
Bobika
Ajda, čestitke za srčka! 🙂
Vse je ok, nič se ne sekiraj. Dodatni UZ je le bonus, boš spet slikico dobila he he!
Tukaj imaš podatke za UZ:
http://www.baby2see.com/development/ultrasound_sonogram/first_trimester_scans.html#week4
Kak mm pri meritvi na ekranu lahko pri starosti datume premakne tudi za en teden. Vse je ok :-). Zdaj pa uživaj in pazi na vaju!
Ajda,
saj to je to. Ko zagledaš srček, te je spet naprej strah in tako dalje do konca. Boš videla, da bo vse ok. Jaz težko tebi to rečem, ko sama še sedaj s strahom hodim na stranišče pa je 18 teden. Pri prvem pa nisem verjela, dokler ga v rokah nisem držala. Po moje sem jaz slaba tolažba. Se bo katera bolj flegma oglasila.
Ja pridejo in gredo, en dan nič, ali par dni potem pa skoraj čutim kako se neki premika, da teče, če sedim dalj časa. Že leitm na wc, da ni kri.
Uf, se sploh ne upam reči te besede na k, ki ji sledi r …. ker nas je že prevečkrat obiskala, ko ni bilo treba.
Ajda501 upajmo na najbolje, obe gremo v sredo na UZ, da vidimo naše pikice.