Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija pekoče žrelo

pekoče žrelo

Spoštovani,
Malo zmedeno bo vse skupaj slišati, za kar se opravičujem, ampak se bom potrudila nazorno razložiti in se Vam že v naprej zahvaljujem za odgovor.

Stara sem 25 let, leta 1993 so mi odstranili mandeljne in žrelnico zaradi ponavljajočih angin. Od takrat naprej me je dostikrat peklo v grlu oz. žrelu. Posebno pozimi, ko je bil v stanovanju suh zrak. Velikokrat je to tudi naznanjalo nek prehlad, ki je sledil, včasih je pa minilo samo od sebe, ponavadi s kakšnim mentolovim bonbonom.
Lansko leto pa sem opazila, da sta mandeljna pričela rasti nazaj in sta trenutno že kar velika in lahko rečem grša kot pred operacijo. Nista lepe oblike ampak polna brazd in nekih vozličkov.
Težava pa je nastopila, ko me je pred kakšnim mesecem začelo peči v žrelu, ustih in občasno tudi jezik. Od takrat ni minil dan, da to nebi bilo prisotno. Zjutraj malo manj, potem pa čedalje bolj. Žrelo in mandeljni so rdeči, da bo pa moja nesreča popolna so se pa pojavile še neke bunkice, ki so ob mandeljnih čisto majhne in drobne, na steni žrela (tisto kar še jaz vidim v ogledalu) pa že večje. Nimam občutka, da bi rasle te bunkice iz kože (kot bradavice) ampk izgleda kot bi bile pod kožo.
Zaradi teh težav mi je zdravnica predpisala tablete Nexium, ker jih povezuje s kislino. Meni pa to ni logično. Ne predstavljam si povezave med mandeljni in kislino. Meni je namreč logična relacija, želodec – kislina – pekoča zgaga in na drugi strani boleče žrelo – mandeljni- prehlad (angina, viroza). Iz tega razloga sem (pred obiskom zdravnice) poskušala zdraviti oboje simptome, na eni strani z Rupurutom in na drugi s Septoletami. Lahko povem, da nobeni niso pomagali :)) Na krvi pa tudi ni videti nekega vnetja, razen sluhovodi so malo pordeli ampak nisem dobila zdravil, ker je rekla da bi moralo samo miniti.

Zelo Vam bom hvaležna, če mi boste poskušali pomagati, vem, da mi v žrelo ne vidite ampak vsaj kakšen sklep, ki ga lahko potegnete iz napisanega, bo zelo dobrodošel in predvsem orientacija za naprej. In pa mogoče, če slučajno veste, v kolikih primerih zrastejo mandeljni nazaj in iz katerega razloga.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani!

O želodčno-žrelnem refluksu sem pred časom napisal obširen članek. Zagotovo boste v njem našli dosti odgovorov na vaša vprašanja. Članek boste našli na naslednjem linku: http://med.over.net/phorum/read.php?admview=1&f=158&i=120&t=120 .

V redkih primerih se lahko mandeljni povečajo nazaj iz njihovega ostanka. Če ponovno delajo težave, jih lahko še enkrat odstranimo.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close