Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Pekoče uriniranje

Pekoče uriniranje

Pozdravljeni!

Imam sicer že dolgoletne težave in sicer sledeče: že par let imam skoz pekoč
občutek v nožnici, huje je še par dni pred menstruacijo in po njej. Ko grem na vodo
je skoz prisoten pekoč občutek, tud ko sedim dlje časa mi je neprijetno v nožnici.
Vem, da vse to mogoče hecno sliši a jst si enostavno ne znam več tega razložit, boli me tud
zelo pri spolnih odnosih in to zelo, včasih tud zakrvavim! Meša se mi že zarad vsega tega,
sploh ko grem splošni zdravnici pravi, da je to verjetno ginekološka problematika, ginekolog
me pa pošilja nazaj splošni, da mora to ona rešit. Mislim pošiljata me od vrat do vrat noben
pa ne ve vzroka. Ginekolog pravi, da glivic nimam, tud znakov nobenega vnetja nimam, zato
prav, da ni potrebe, da bi vzel bris, ker res kakšnih izcedkov ali pa neprijetnega vonja res
nimam.
Ko sem spet nazadnje dala urin so bli sledeči rezultati:

ERITROCITI: 5-7
LEVKOCITI: DO 10.
EPITEL: ŠTEV.
BAKTERIJE: ŠTEV.

Zanima me, kaj pomeni ta izvid in če je lahko kej povezano z mojimi problemi?

Hvala in lp

Spoštovani!

Napisali ste, da imate v urinu številne bakterije. Razen tega piše še, da so prisotne številne epitelne celice, to pomeni, da vzorca niste pravilno oddali – imeli poln mehur, umili spolovilo in nato polulali najprej mimo in nato direktno v lonček srednji curek.
Ali imate pekoče uriniranje, ali imate težave z vnetji sečil? Če da, je še en, ki vas bo lahko pošiljal od vrat do vrat urolog (in nefrolog). Zadeva uroinfekta – pekoče uriniranje – pač zahteva zdravljenje in nato brusnice in čaje in po potrebi dodatne preiskave pri nefrologu ali urologu.

Če pa pekoče uriniranje in glavni problem (upam, da ni), in je ključni problem v nožnici, pa bi svetoval, da se posvetite temu (po rešitvi problema uroinfekta in morebitni sanaciji kakšne klamidije…) – torej da najdete ginekologa/ginekologinjo, ki bo imel/a razumevanje in voljo za poskus reševanja vaših težav. Za nožnico obstajajo številni pripomočki (svečke, vaginalete…), ki spreminjajo njeno kislost, dodajajo “dobre bakterije” ali odstranjujejo slabe (lokalni in sistemski antibiotiki). Tu je vprašanje hormonskega stanja (ali imate hormonsko kontracepcijo – ta pri nekaterih ženskah povzroča težave v tem smislu in opravljene so bile raziskave, pri katerih so celo pri mladih uporabnicah hormonske kontracepcije uporabili – zelo omejeno sicer in za kratek čas – lokalno estrogensko kremo).
Ugodno je, da ste ugotovili, kdaj so težave večje – da so povezane s ciklusom – torej morate sedaj najti samo še pripomoček (od biojogurtov v vagino do vaginalnih svečk brez recepta, takšnih in drugačnih kapsul, ovul, gelov ali emulzij ali kaj podobnega), ki vam bo pomagal in ga boste pač v tistem času jemali. Internet ponuja ogromno tega, bodite previdni in izbirajte, predvsem pa najdite ginekologa (saj je ogromno privatnih ordinacij – pač poiščite drugo mnenje), ki vam bo v tej zvezi poskusil več svetovati.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni!

Najlepša hvala za tako izčrpen odgovor in seveda mi je tud jasno, da na podlagi tega, kar sem jaz napisala itak ne morate vedeti kaj točno mi je.
Glede ginekologov pa verjemite sem že obupala, ker sem že zaradi teh težav zamenjala tretjega ginekologa in noben se ne potrudi…..pa ko vse to omenim, tud glede bolečih spolnih odnosov mi vedno povejo vsi enako, da sem kao premalo sproščena in naj uporabljam kake gele! Verjemite, vse sem že probala in ja mi je jasno, da moram bit sproščena ampak, če mene peče pred in po menstruaciji in med samim uriniranjem, pol tud ne more bit vse povezano s sproščenostjo kaj ne?

Pa še neki bi vprašala par let sem jemala kt Yarino, sedaj jemljem Qlaira in me zanima kako naj vem oz. pogruntam, če so pri meni slučajno vzrok kt?

Drugače pa ja mislim, da je čas da si najdem enga privat ginekologa…..sej je res žalostno, da tok plačujemo za zdravstvo, delamo za minimalne plače potem pa sam denar dela svoje a žal je tako:-(

Hvala in lp

Spoštovani!

Teoretično bi lahko, če so težave z uriniranjem hude in dolgo prisotne, opravili pregled mehurja – cistoskopijo (preiskavo opravi urolog, pri mlajših navadno šele potem, ko je izčrpal druge možnosti in če meni, da je to res potrebno). Pri tem s tanko kovinsko cevko (kot s teleskopom) pogledamo v mehur (precej neprijetno, celo malo boleče) in na izhodu iz mehurja ocenjujemo tudi sluznico, ki se v primerih, ki jih povezujemo z lokalnim hormonskim ravnotežjem, tipično spremeni – izgled epitelija postane tak, da mu pravimo na primer “ploščatocelična metaplazija”.

Ste se v zvezi z vašimi težavami že obrnili na Med-over-net-ov forum Ginekologija?

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni!

Hvala še enkrat za odgovor in naj vam povem, da sem se že obrnita na omenjen forum in še na nekaj drugih, odgovori so pa podobni vašim samo manj izčrpni:-)…….razumljivo je, da se na podlagi opisanih problemov težko pove prava diagnoza, ker problem lahko tiči marsikje.

Odločila sem se, da najbolje da si poiščem privat ginekologa v upanju, da se bo vsaj ta zares potrudu!…….prosila pa bi vas še, če mogoče lahko namignete, kater privat ginekolog oz. ginekologinja je vredu v Lj?…..vem, da se ne sme delat reklame, sam res bi vsak namig bil dobrodošel:-)

Hvala in lp

Spoštovani!

Na temo ginekologije se žal res ne spoznam. Morda bi se bilo smiselno (zlasti v povezavi z vašo navedbo glede bolečin med spolnim odnosom) posvetovati z ginekologinjo iz Novega mesta dr. Gabrijelo Simetinger, ki je tudi članica slovenskega združenja za seksualno medicino.

Lepo pozdravljeni!

New Report

Close