Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Pekoče spolovilo/odprtina sečnice v nosecnos ti

Pekoče spolovilo/odprtina sečnice v nosecnos ti

Spoštovani,

trenutno sem noseča 25 tednov in ima praktično že celo nosečnost težave s skelečim občutkom zunanjega dela spolovila (zdi se mi najbolj pri vhodu v sečnico). Skeleč občutek je skozi nosecnost prerastel v močno pekočino spolovila z rahlo rdečino sramnih ustnic, zdaj pa je na srečo en mesec spet malo bolj znosno, ampak še zdaleč ne tako kot bi moglo biti.

Ginekolog mi je vzel bris sečnice, preiskal urin na spolne bolezni, vzel bris nožnice pa niso odkrili nič (oz v enem brisu so bile bakterije, ki smo jih z atb pozdravili, ampak tudi po terapiji z atb pekočina ni izginila). Za več mesecev sem se odpovedala spolnim odnosom in vpeljala vse možne ukrepe za preprečevanje ginekološkega vnetja. Izcedek je normalen, skelenje in pekočima pa se še vedno pojavljata in mislim, da je to bolj locirano ob vhodu v sečnico. V urinu nimam bakterij, imam pa v krvi celo nosečnost nekoliko povišane levkocite.

Takšno občasno skelenje (veliko bolj vzdržno sem začutila že kdaj pred nosečnostjo) ampak je minilo v roku max 30min pa tudi ni bilo prisotno vsak dan. Sem oa imela občutek, da je potem ob povečanem vnosu vode ta občutek hitreje izzvenel. Zato sem sedaj v nosečnosti poskusila popiti tudi do 4L tekočine/dan ampak ni pomagalo…

Ginekološko nikoli nisem imela težav, sem pa bila pri urologu pred 5 leti zaradi ponavljajočih vnetij mehurja  s krvjo v urinu, po spolnih odnosih (približno 5-6 vnetij v 1,5leta). Sicer je to potem samo od sebe minilo (ko sem zacela urinirati po vsakem odnosu) in se je nehalo ponavljati, sem pa od takrat napren zacela čutiti občasno ta skeleč občutek (posebej ob dehidraciji), ki je sedaj v nosečnostj prerastel v močno pekočino, ki se pojavlja vsak dan in to res čisto naključno.

Prosim za mnenje, ali bi se dalo urološko še kaj pregledati (poleg osnovne urniske slike, brisa sečnicena SPB in prvega curka urina za bakterije)… Ginekolog pravi, da ne ve več kako mi pomagati… Meni pa ta pekoč res greni življenje in tudi v sami nosečnostj ne morem uživati zaradi skrbi…

 

iskreno se vam zahvaljujem za mnenje

New Report

Close