Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Pekoče oko

Pekoče oko

Pozdravljeni!

Tudi jaz imam težave z očmi. poleg tega, da imam slabo razvit globinski vid, se mi zdi, da vedno slabše vidim ponoči, posebo me pri vožnji motijo luči in predvsem dež. Nosim očala z dioptrijo -1,25. Se mogoče da kaj pomagati?
Druga stvar, ki pa se pojavlja v zadnjem času, pa je ta, da ko se zjutraj zbudim in odprem oči, me v enem očesu zelo zapeče, oko takoj zaprem saj ne morem več gledati, oko se mi solzi, potem si ga večkrat pomanem in počasi odprem, nato me še večji del dneva to oko peče in se mi solzi. Kakšnih sprememb na očesu ni videti. Kaj bi to lahko bilo?

Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni,
Petra

Glede nočnje vožnje imamo vsi enake težave. Seveda se te še povečajo pri nošenju očal, saj vsako steklo ima neko izgubo. Za zmanjšanje tega priporočam stekla z antirefleksnim premazom, še boljše pa je nošenje kontaktnih leč, saj leča direktno naleže na oko in s tem še izmanjša izgube.

Možno, da vam solznica ne deluje pravilno torej ob ne pravem času. Tudi ponoči oko potrebuje vlažnost. Ko odprete oko, veka drsi po suhem očesu, kar vzdraži oko.

Obiščite okulista, kateri vam bo pregledal oči in natančno odgovoril.

Lp.

PS: za leče pa obiščite:

New Report

Close