pekoče oči
Zelo pogosto me zelo pečejo oči in tudi pod vekami,umetne solze mi nič ne pomagajo,bil sem operiran pred 2 mesecema za sivo mreno na obeh očeh,z presledkom operacij 2 meseca,prej teh težav nisem imel,probal pa sem kaplice ODM5 ki so mi ostale in te mi pomagajo .kakšno je vaše mnenje glede uporabe zeh kapljic-hvala!
Spoštovani, očesne kapljice ODM 5 so hipoozmolarna raztopina navadne soli in hialuronske kisline. Iz roženice odstranjujejo odvečno tekočino in s tem povečujejo prozornost in zavirajo okvare endotela roženice ( notranjo plast) in zmanjšujejo draženost roženice. Oko se umirja, neprijetni občutki draženja se zmanjšajo. Lep pozdrav, dr. Gorazd Kolar
Pozdravljeni,
včeraj sem bila pri nevrologu, kjer so mi postavili diagnozo Okvara desnega obraznega živca po perifernem tipu.
Dobila sem Medrol, Nolpazo in vitamin B1, za preprečevanje izsušitve zrkla pa tudi umetne solze (Tears naturale II) za 3x na dan po 1 kapljo, vitaminsko mazilo za zvečer ter zaščitno komoro.
Ker imam že na splošno zelo suhe oči (testirana nisem bila, so mi pa na pregledu za leče povedali, da bi lahko imela težave s suhostjo), me zanima, ali lahko kapljice uporabljam večkrat na dan, ne le trikrat. Oko me kar močno peče in draži, v navodilih pa kakšnih konkretnih odgovorov nisem našla.
Spoštovani, umetne solze lahko uporabljate večkrat na dan. Vendar če bi se pečenje povečevalo, je potreben ponovni pregled pri očesnem zdravniku, da ne bi prišlo do okvare roženice zaradi izsušitve. lep pozdrav, dr. Gorazd Kolar