Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Pekoče oči

Pekoče oči

Pozdravljeni,

Torej sem od lani decembra sem uporabnik 14 dnevnih Johnson&Johnson mehkih leč. Dioptrija: levo oko 5.25, desno oko 5.50. Ob menjavi leč sem naročil tudi nova očala z (po besedah optika) zelo dobrimi Zeissovimi stekli. Očala nosim nekje 2 dni v tednu, da odpočijem oči, predvsem zato, ker delam cca 8-10 ur za računalnikom. Seveda upoštevam nasvete, da je treba od časa do časa pogledati tudi kam drugam, kot v monitor, a kljub temu imam določene težave:

Na vse zgodaj zjutraj, takoj ko ustanem me in v primeru, da kaj berem (včasih tudi to ni potrebno) me oči začnejo peči in se mi ulije iz njih. Potem obrišem z robčkom vso tekočino in čez kakšne 10 minut je vse v redu.

To pa se mi dogaja tudi zvečer, predno grem spat. Razmišljam sicer v smeri, da je to posledica računala in, da so pač oči utrujene.

Včeraj sem stestiral še visine za uporabnike leč. In sicer sem si oči nakapal takoj, ko so me začele peči, vendar je bilo še slabše.

Mogoče je težava tudi v neonski svetlobi v pisarni..?

Kakšna ideja kaj naj še poizkusim?

Niste mi napisali, koliko ste stari?

Se opravičujem

29, januarja bom 30.

Torej sum na starovidnost odpade, saj ste premladi. Sedaj je več možnosti, zakaj se to dogaja, vendar bi se to moralo ugotoviti pri pregledu in ne po internetu. Lahko vam dam nekaj napotkov in če ne bo boljše morate nazaj na pregled.

Težave pri delu za računalnikom se pojavijo zaradi zmanjšanega mežikanja z očmi, hitrejšega izhlapevanja solznega filma oz.
tanjšanja solznega filma in s tem nastajanja suhih točk na površini očesa. Eden od vzrokov za težave so tudi bolezni robov
vek ali razne alergije.
Ljudje, ki nosijo kontaktne leče in prejemajo določena zdravila, ki povzročijo da so oči bolj suhe, lahko imajo posledično
težave z očmi, zlasti ko delajo z računalnikom.
Da se jim izognejo, oftamologi svetujejo, naj med delom z računalnikom naredijo odmore in nekajkrat
pomežiknejo z očmi ter večkrat pogledajo oddaljene predmete ali se skozi okno zazrejo v naravo.

Hm.. glede alergij, do sedaj nisem imel nobenih. Razen, ce se je zacelo kaj v roku pol leta.

Zdravil tudi ne jemljem nobenih.

Ceprav sedaj [od kar sem prvic napisal post tukaj gor] je malo bolj vzdrzno, bo verjetno pa res najbolje, da obiscem okulista.

Ceprav.. ko okulist preverja dioptrijo, se pri tem postopku tudi lahko opazi kaksne bolezni oci, vek, ipd?

Pri samem pregledu dioptrije ne, vendar mora vsakič pregledati še zdravje oči, lahko pa ga še vi k temu spodbudite z opisom vaših težav.

Lp.

Pozdravljeni!

Sem mati 15 letne hčerke. Zadnje čase pravi, da jo med gledanjem TV, sedenjem pred računalnikom in branjem (pisanjem) bolijo oz. pečejo oči. Drugače težau z s slabovidnostjo nima.
Zanima me ali bi morala obiskati zdravnika in ali kaplice Visin pomagajo.

LP

Svetujem pregled oči, kapljice pa le ob nasvetu zdravnika.

Lp.

Pozdravljeni.Prosila bi Vas za nasvet,ker imam probleme z očmi.Dogaja se mi že kar nekaj dni,da imam pekoče oči.Sem namreč že starejša(70 let).Oči me pečejo že zjutraj ko se zbudim.Suhe niso,ker uporabljam kapljice za suhe oči,vendar le po potrebi.Imam očala za blizu in daleč,ki jih uporabljam redno.Med drugim imam tudi težke veke,zaradi česar bi imela kar zaprte oči.Na računalniku nisem ravno najbolj pogosto,mogoče eno do dve uri pa še to ne vsak dan in z očali.Ko sem bila pri očesnem na kontroli me je vprašal za krvni tlak.Zanima me če je mogoče tudi posledica za pekoče oči visok krvni tlak?Imam namreč tudi za to zdravila.Ali je mogoče povišan očesni pritisk?Če je,kam bi se morala obrniti oziroma kaj mi svetujete?Hvala za odgovor oziroma za nasvet in lep pozdrav.

Glede na vse podatke, ki ste jih napisali menim, da bi bilo smiselno preveriti dioptrijo na očalih, ki jih uporabljate pri računalniku (niste mi napisali, s katerimi očali gledate na računalnik ali s tistimi za blizu ali daleč). Visoki očesni pritisk je lahko vzrok za boleče oči in ne pekoče oči. V kolikor so problem bolj pekoče oči ali občutek peska v očeh je lahko vzrok za težave drugačen (torej to mi navajate, zato imam sum na dioptrijo). Ljudje, ki pa so dalekovidni, torej imajo + dioptrijo za daleč, so pa lahko bolj podvrženi temu, da bi imeli visok očesni tlak ali zeleno mreno. V vsakem primeru svetujem pregled oči.

Lp.

Še enkrat lepo pozdravljeni.Računalnik gledam z očali za blizu,kadar pa imam očala za na daleč pa dobim kar težke veke in imam občutek zaspanosti.Očala za na blizu sem dobila pred 4 meseci in imam kljub temu probleme kot sem jih že opisala.Kaj mi svetujete?Še enkrat hvala za odgovor in lep pozdrav.

Se mi je kar zdelo. Za računalnik je ponavadi druga dioptrija, saj je monitor na drugačnih razdaljah. Lahko je to eden od razlogov za vaše težave. torej še enkrat pregled in povejte za vaše težave…….

Lp.

New Report

Close