pekoče grlo in ustna votlina
Že kakšen mesec do dva me draži v grlu, v predelu ščitnice (žlički),draženje in pekoč občutek se širi po grlu navzgor v ustno votlino (nebo, jezik), pa tudi v nosnice. Pred nekaj dnevi sem imela po plombah in protezi občutek, kot da je na njih kislina. Težave se stopnjujejo, danes me peče že v vršičkih pljuč. Nekateri mi pravijo, da je to od želodčne kisline.Bolečine so tudi v zatilju in zadnjem predelu glave, na splošno se zelo slabo počutim in imam vrtoglavice. Danes sem brala prispevke na vašem forumu, pa me zanima, če mi lahko vi kaj pametnega svetujete za izboljšanje stanja. Stara sem 46 let, pojavljajajo se že znaki mene.
Kam naj se obrnem, saj z našim zdravstvenim domom nisem preveč zadovoljna. Res vas prosim za nasvet. Lp
Že večkrat sem napisal, da ženske z izgubo menstruacije izgubijo tudi fantastičen ventil za razstrupljanje in razkisanje. Simptomi, ki jih opisujete, so tipični za zakisanost telesa. V telesu se je nabralo že preveč kislin presnovnih ostankov; telo mora kisline nevtralizirati in odločite v tkiva. Za to potrebuje minerale. Vi ste že izčrpali vso zalogo, zato imate preveč želodčne kisline.
Takoj morate začeti razkisati telo: bazična dieta, bazični minerali, bazične kopeli. Na začetku morate kombinirati sodo bikarbono z bazičnimi minerali, ker imate preveč želodčne kisline. Vsak večer, pred spanjem spijte čajno žlico sode bikarbone z 2-3 dl vode. Če boste imeli čez dan težave, isti recept. Med zajtrkom in kosilom pa spijte bazične minerale z vodo (po navodilih na etiketi). Po nekaj tednih, ko se bo količina kisline zmanjšala, pa lahko samo bazične minerale, ker bolje razkisajo (če so v obliki citratov).
Ne pozabite na bazične kopeli, ker odlično razskisajo.
LP
Na žalost niste napisali, ali že izgubljate menstruacijo oziroma, kako ste pekoče grlo povezali z meno. Predlagam vam, da si izmerite zakisanost telesa z indikatorjem za merjenje pH urina. Če ste zakisani, bodo vrednosti zelo nizke (pod pH 7) in boste morali razkisati, ne glede na meno.
LP
Pozdravljeni
Nisem prepričan da to spada sem ampak bom vseeno vprašal.
Zadnja 2 do 3 mesece mam tak čuden občutek v grlu, kot da bi pojedel faferon, ko nekaj pojem se umiri, čez kaki 2h pa se spet pojavi, pojavi se tudi ko sem lačen, nato spet pojem in se umiri.
Tale občutek traja približno 2 – 3 min. Pojavi pa se predvsem zvečer.
Zanima me ali je tukaj kaj resnega in ali se bi dalo to kako odpraviti.
Prej nisem omenil, star sem 19 let.
Tudi vi imate težave z zakisanostjo, kljub vašim mladim letom. To se vidi po tem, da vam je takoj po jedi (živila vsebujejo minerale) bolje, ko pa se porabijo minerali iz hrane, se stanje poslabša. Kriva za zakisanje je napačna hrana oziroma, porabite (potrebujete) več mineralov, kot jih pojeste. Če ste še malo fizično aktivni, so težave hitro tukaj.
Zakisanost ni nedolžna zadeva, veliko civilizacijskih bolezni je povezanih z njo.
LP