Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija pekoča stopala

pekoča stopala

Spoštovani,

 

sprašujem za očeta, star je 69 let. Že več časa ga pečejo stopala. Včasih so ga pekla le zvečer, zdaj pravi, da to občuti čez cel dan. Zaradi tega tudi slabo spi, pravi, da ima občutek, kot da mu gorijo. Stopal sploh ne more imeti pokritih z rjuho. Naj povem, da ima zaradi narave dela (delo na kmetiji) večino časa obute škornje. Na vrhnjem predelu stopal, v predelu prstov, ima čudno kožo – kot bi bila vneta, včasih zelo izsušena. Rada bi pripela fotografijo, pa ne gre. Ali mi lahko po opisu kaj svetujete?

Hvala.

Pozdrav!

Več možnosti vidim: če je vnetje kože, potem so mehurčki, rdečina, potem je možnost npr glivic, seveda so še drugi razlogi za vnetje kože, alergija, ekcem… Če koža ni močno prizadeta pa so lahko vzroki ,ki izvirajo npr iz hrbtenice, okvara živcev…. ne nezadnje pa je včasih pekoča bolečina lahko znak okvare ožilja. Tako da bo treba opredeliti s pomočjo  osebnega zdravnika.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close