pekoča bolečina v vratnem delu hrbtenice
Spoštovani!
Že nekaj mesecev imam pekočo bolečino v vratnem delu hrbtenice. Je vztrajna. Ko ležim, preneha. Včasih jo težje (komaj še) prenašam. Zaenkrat še ne želim jemati protibolečinske terapije. Želim pa si, da bi, če je mogoče, lahko kakorkoli delovala proti tej bolečini. Prisilna drža ob pisalni mizi, še zlasti pa ob računalniku poslabšuje zadevo.
Je pa zanimivo, kako se je začelo. Sprva sem čutila, kot da imam odebeljen vratni del (na vrhu med lopaticama) hrbtenice, približno za pest veliko. Tak je bil občutek. Takrat še ni bilo pekoče bolečine. Potem pa sem naredila en nedolžen gib – z desno roko sem pobirala en predmet izpod omarice in sem ob tem začutila trenutno ostro bolečino v drugem in tretjem prstu D roke. Od takrat čutim posebno senzacijo na zunanjih straneh teh prstov. Razvila pa se je tudi vztrajna pekoča bolečina na tem delu hrbta. Poskusila sem z masažo, pa ni bilo posebnega učinka. Mi je pa rekel maser, ki je tudi fizioterapevt, da gre verjetno za degenerativno spremembo na hrbtenici.
Prosim za nasvet, kaj mi je storiti. Je to stanje, s katerim se je potrebno sprijazniti in spoprijateljiti?Stara bom 60 let.
Hvala za vaš odgovor
Pozdravljeni,
vaše stanje na podlagi opisanih simptomov kaže na cervikalgijo, ki nastane kot posledica obrabnih sprememb v vratnem delu hrbtenice. Priporočam, da opravite RTG vratu, s slikami pa se naročite na pregled v eno izmer naših ordinacij: http://www.mo-gy.si/ordinacije-5/
S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere.
lep pozdrav,