pekoča bolečina v pljučih
Pozdravljeni.
Prejšnji teden v sredo sem obiskala svojo zdravnica, saj sem imela občutek gnoja/sluzi v grlu. Malce sem tudi težko požirala slino. Zdravnica me je po pregledu – ugotovila je, da imam razdraženo grlo in otečeni se desni mandelj – poslala na odvzem krvi, saj je menila, da imam morda težave s ščitnico (tako kot mami). Izvidi so bili negativni – vse v mejah normale. V sredo se mi še ni pojavil kašelj, me je pa nanj preganjalo v nedeljo, bolj intenzivno pa danes. Vročine nimam, prav tako mi ne teče iz nosu. V sredo sem na silo zgolj izkašljala malo gnoja.
Zdaj imam še vedno občutek sluzi/gnoja v grlu, vendar manj kot prej. Bolj je nadležen kašelj, ki pa ni pogost – samo sili me nanj. Prav tako me malce boli v prsnem košu ko diham in kašljam. Starša sta sicer kadilca in sem tako pogosto nehote izpostavljena cigaretnemu dimu.
Ali gre zgolj za prehlad? Ali imam morda lahko pljučnega raka?
Hvala za vaš odgovor.
Pozdravljena!
Verjetno ste želeli slišati predvsem to, da vaša težava ni ravno sumljiva za pljučnega ali katerega koli drugega raka. Opis pa močno ustreza prehladu, sluz in ostalo lahko izkašljate iz dihal, lahko po zadnji steni žrela tja priteče tudi iz zadnjega dela nosu….in seveda sili na kašelj. V opisu pa ne najdem nič alarmantnega.
Lep pozdrav
Pozdravljeni. Ze kakšna dva tedna me na vsake toliko časa pecejo pljuča pa saj niti nevem, ce me pecejo ali bolijo bolecina je blaga. Hkrati me boli tudi hrbtenica in zdi se kot bi me bolele tudi kosti v prsnem košu ampakvse to so blage bolecine. Zdi se mi , da imam tudi zelo malo energije in da sem ves čas utrujena poleg tega me zadni cas obcasno boli glava ali pa iznenadapostanem zelo rdeca v obraz in mi je zelo vroce. Aja in v glavi mi sumi. Tudi zahripana sem. Imam ogromen strah, da je kaj narobe z mano. Sicer sem stara 17 in zivim stresno zivljenje. Obcasno tudi kadim in imam malo vvečji pritisk. Hvala za vas odziv!
Zdravo Tina
Bolečine v hrbtu in prsnem košu na način, ki ga opisujete in glede na vašo starost običajno ne skrivajo resnih bolezni, pojavljajo se lahko ob virusnih okužbah, slabi drži… …stalna utrujenost je zelo zelo nespecifična težava in j lahko povzroča marsikaj od neprespanosti, slabokrvnosti, preutrujenosti, depresije in še kupa stvari, podobno je s šumenjem v glavi. Iz opisanih problemov se sicer ne da sklepati na kaj konkretnejšega, saj so zelo splošni in pogosti, večinoma pa v ozadju ni resnih bolezni.
Lep pozdrav
Pozdravljeni, prosila bi vas za vase mnenje. Stara sem 28 let, 174cm, 70kg, nekadilka, ne pijem alkohola. Nikoli nisem bila toliko bolana, kot letos…pozimi(feb.) sem zbolela. Sla sem k os.zdr.in predpisala mi je ospen, kajti mocno me je bolelo grlo, sinusi, nos zamasen,temp.38.℃…nisem pa kasljala. Po tem,ko sem koncala z antibiotikom sem zacutila pekoco bolecino v prsih…pricela sem pit sirup za izkasljevanje prospan…bilo je bolje vendar nisem niti takrat pricela kasljat. Kasneje je bolecina sama izginla. Od takrat sem zbolela 2x in to prvic pred 3 tedni…bolecina v usesih,kasneje bolece grlo in temp.37.8℃. Zdravnica mi je dala hiconcil. Po enem tednu se mi je stanje ponovilo,bolecina v usesih,grlo…pregledalai je kri, vodo vse ok. Predpisala mi je amoksiklav 10 tablet…1 na 12h. Danes sem vzela zadnjo pa se mi je pojavila pekoca bolecina v prsih,kot takrat februarja meseca…usesa se majckeno bolijo…grlo dokaj vredu…. Uprasanja: zanima me zakaj me pece v pljucih, kajti nikoli prej nisem mela taksnih p roblemov?Je nevarno? Pljuca mi ni pogledala, ker bolecina se je pojavila kasneje.Kaj naj naredim? Kako si lahko pozdravim to bolecino? Mazili materina dusica,sirupi,tabletami? Zdi se mi cudno, da se vedno cutim majckeno bolecino v usesih? Nasplosno sem zdrava nobenih osenih tezav nimam. Alergicna sem na aspirin in cvetni prah. Prosila bi vas za odg. Najlepsa vam hvala.
Zdravo nensi, tiste bolečina v prsnem košu se pogosto razvije ob recimo kašlju, lahko je tudi nepovezana s prehladom in boli od refluksa, vnetja dihalnih poti… Da pride sezona, ko imamo občutek, da smo bolni nonstop, tudi ni neka redkost, običajno gre za virusne okužbe in te so najpogostejši povzročitelj težav, kadar so izvidi osnovnih krvnih preiskav normalni. Ob virusnih okužbah tudi antibiotiki nimajo učinka. Težko ocenjujem, kako je izgledal vaš pregled, vsekakor pa je pislušanje pljuč v taki primerih povsem osnoven in obvezen del.
Lep pozdrav
Pozdravljeni
Sem kadilka, pijem ne, lani oktobra sem stoje prebolela pljučnico in od takrat me ob kašlju vedno boli desno zadaj v pljučih. sedaj pa se pojavlja nov problem. Pred časom sem imela prehlad, kašelj je postal močno produktiven, izločki rumene barve, sedaj po skoraj mesecu dni me zopet nekaj “lovi”, kašljam suho, peče me grlo, večkrat pa me tudi zaboli v predelu prsi od leve proti sredini prsnega koša, kar je zelo neprijetno in me skrbi, da ni v povezavi s srcem, saj sem imela tudi napade hitrega bitja srca, ki pa so nekako prešle. Zdravnica misli, da je bilo povezano s stresom, ki ga je bilo takrat res veliko.
Hvala za mnenje
Pozdravljeni, bolečine pri kašlju so zelo pogoste in običajno nič posebnega, pač povezane s sunkovitim premikanjem struktur prsnega koša pri kašljanju in zanje ne potrebujete drugega stresa. Obdobje prehladov pa je ravno zdaj in z malo smole, jih lahko imate več zaporedoma. Težave, kot jih opisujete, pa ne spominjajo na nobene težave s srcem.
Lep pozdrav
zivjo. ze 3 teden imam vrocino, ki ne pade pod 37,4. na zacetku je slo samo za prehlad kakor mi je rekla zdravnica. naslednji teden sem bila spet pri zdravnici in prehlad je napredoval v gnojno angino. dobila sem antibiotik (ospen), ki ga tudi redno jemljem. zacela sem se bolk grozno kasljati in izkasljevati gost gnok to traje ze 10 dni brez prestanka.. ko zakasljam imam obcutek kot da mi bo pluca dobesedno razneslo. dosti ostajam brez daha med tem ko govorim ali hodim. ponoci mi je nenormalno vroce obcutek imam kot da gorim ampak moram biti pokrita ce ne me trese..naj omenim se da imam obcutek tezke glave in bolec vrat ter uses..zjutraj se je pojavila se bolecina v zelodcu ki ne mine bruhala sem in pa driskam. ne vidim nobene povezave med zelodcem in pljuci pa vendar.. gre za kaj bolj resnega ali bo z antibiotiki minilo? aja jemljem jih ze 7dan ostali so mi se 3 dni do konca
Pred leti me je oče zabodel v zgornji del pluc ki mi jih je predru. Sedaj pa po petih letih se mi z dneva v dan pojavljajo zelo hude ostre, bolecine ki mi preprecujejo da diham. Strah me je da me bo kap ali kaj drugega ker ne vem kaj je. Sem sel pa danes slikat pljuča ampak bojo jutri slike pri os.zdravniku
Pozdravljeni,
Pred dvema dnevoma se mi je ponoči zapacal nos, bil je čisto zmašen, 2 dni sem uporabljala kapljice za nos aqua maris in kupila sem tablete sinupret.. Telesno temperaturo sem sicer imela 37.5. Sedaj se je to z sinusi in zamašenim nosom umirilo. Danes zjutraj pa sem se zbudila z pekočo bolečino v pljučih. Izkašljujem si zelo gnojno (zeleno) in ko kašljam me v pljučih peče. Je pa pri globokem dihanju slišati nekakšno piskanje v pljučih.
Zanima me kaj bi to bilo in ali moram do osebnega zdravnika?
Pozdravljeni, zanima me, kako se znebiti te pekoce bolecine v pljucih? Opazila sem, da so se mi zacele pojavljati ob vec ali manj zelo stresnih situacijah, a zadnje case tudi ob manj stresnih.. je zelo neprijetno, saj se mi zdi kot da moram neprestano piti vodo, da bi omilila pekoc obcutek, a pomaga le za zalo kratek cas..
Hvala za odgovor, V