Najdi forum

Pekoča bolečina v nogah

Lep pozdrav

prosila bi za mnenje v zvezi z mojo težavo. Po rednih treningih teka, me je začelo neprestano peči v obeh nogah in sicer v predelu meč vendar ne same mišice. Bolita oziroma pečeta me notranji strani v predelu med golenjo in mišico. Bolečina je izrazita pri hoji po stopnicah in mi praktično onemogoča počep. Bolečino sem skušala odpraviti s hladilnimi mazili in masažo, vendar ne učinkuje. Ker se zadeva vleče že skoraj dva meseca, vas prosim za mnenje in nasvet.

Hvala in lep pozdravček

Spoštovana,

zelo verjetno gre za t.i. vnetje pokostnic, ki se pri tekačih, predvsem v obdobjih intenzivnejših treningov, rado pojavlja.

Priporočam Vam prekiniti s tekom ter obisk Vašega zdravnika. Le-ta bo presodil ali zahteva Vaše stanje morebitno zdravljenje s protivnetnimi zdravili in obisk fizioterapevta. Sam priporočam v takšnih primerih (najprej je treba ugotoviti, ali gre res za vnetje pokostnic) prekinitev obremenitev, 2 tedensko jemanje nesteroidnega protivnetnega zdravila in protivnetno obsevanje na fizioterapiji.

Za preprečevanje ponovitev v prihodnje je zelo pomembno dosledno ogrevanje in raztezanje pred obremenitvami in raztezanje po njih.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close