Pekoča bolečina okoli popka v nosečnosti!
Spoštovani,
strije ne nastajajo “boleče”, torej niso posledica “travmatičnega raztezanja kože” ampak gre za neboleče, hormonsko pogojeno prerazporejanje kožnih plasti. Bolečine, ki jih občutite so torej nekaj drugega, vendar žal ne vem, od česa. Morda gre za raztegovanje vezivnih tračkov, ki potekajo od popka na različne strani (ostanki iz časa življenja v maternici) zaradi ekstremnih napetosti, ki jih povzroča močno povečana maternica v trebušni votlini. Kakorkoli, omenjeni pojav ni tako zelo redek, nisem pa še slišal, da bi bil posledica česa nevarnega.
Spostovani!
Že enkrat v nosečnosti se mi je pojavila podobna bolečina, a je kmalu popustila.
Danes me že 12ur boli. Okoli popka na desni strani. Bolelo je 5 ur konstantno, še bolj ob miganju bebice – takrat,se je bolečina preselila čez desno stran – cca 10cm od popka proti strani.
Bolelo he tudi ob dviganju iz naslanjala.
Potem so se zzačeli pojavljati ne vem ce krči a vsake toliko kot bi mi nekdo v trebuh zabadal nož. Bolečina še vedno usmerjena bolj v desno stran trebuha. Zdaj ko počivam je bolje, a čutim na desni strani, cm od popka, bolečino. Boli na dotik. Če pritisnem ta boleč del, me zaboliv desno stran trebuha.
Noseča sem 38t.
Ali lahko sumim slepic ali je kaj drugega? Bi lahko bili to popadki-ali vsaj priprave?
Ni otrdevanja v kombinaciji z bolečino, a bolečina včasih kar sapo vzame.
Mogoče če je bolečina desno od popka in navzdol,
Ni kaj nujnega?
Hvala!
Spoštovani,
tudi v nosečnosti se lahko vname slepič, a to dogajanje večinoma spremlja slabost in zelo slabo počutje. diagnoza je zelo težka in jo večinoma pokaže UZ pregled trebuha. Kaj vas boli bi težko rekel, ker se to da preveriti le v osebnem stiku z zdravnikom. Lahko bi bil kriv tudi kak miom, kakšna zarastlina s črevesom ali trebušno steno itd..??? O nujnosti boste žal morali odločiti sami, pač glede na stopnjo težav.
tako velika trebušna kila praviloma ne boli. To je torej malo verjetno, ampak trebušna kila nakazuje tudi sicer slabšo vezivno strukturo v telesu, kar lahko vodi tudi do drugih odklonov, ki bolijo.