Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Pekoča bolečina na palcu na nogi

Pekoča bolečina na palcu na nogi

Spoštovani,

že nekaj časa čutim močno pekočo bolečino na palcu na nogi, vendar samo kadar so prsti na nogi iztegnjeni (ko si oblačim hlače ali stopim na prste ipd.). Ko je stopalo v normalnem položaju, ne boli. Težave so se začele, ko sem kakšnih 14 dni nosila malo ožje in bolj trde čevlje za dež. Pred tem teh težav nisem imela.

Zanima me, če gre morda za poškodbo živca in ali bi morala iti do zdravnika ali se bo uredilo samo do sebe?

Že vnaprej hvala in lp.

Spoštovani!

Težko, da bi bilo to zaradi čevljev, temveč prej kot posledice draženja živca – išijaza. Stanje se bo verjetno postopno samo uredilo v naslednjih treh tednih.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pavlica

Spoštovani,

2.12.2012

Stara sem 65 let, občasno, ne vedno, ko hodim in imam na nogah obutev, se pojavijo bolečine na nartu desne noge ali pa bolita oba narta.(sezamoidne kosti). Platfusa nimam – imam še preveč spodrezan lok stopala. (redno uživam naravno prehransko dopolnilo Mg in Ca in C vitamin) in po nekaj letnem premoru sem ponovno pričela z vsakodnevnemi Tibetanskimi vajami, po katerih se zelo dobro počutim in med vajo nimam bolečin v stopalih. Se pa že dve leti borim z glivicami na obeh palcih nog, pa mi uspeva zboljšanje zelo počasi? Je morda to vzrok moje teževe z stopali?

Se zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Spoštovani!

Vsaka stvar zase je manjši problem, skupaj ne predstavljata nobene bolezni. Nadaljujte s tem, kar počnete, saj najbrž boljšega ne boste našli.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje. Na desni nogi na palcu imam že 2 dni hude bolečine, in sicer samo na dotik. Palec je otečen. To se mi je že prej pojavljalo ampak so bolečine hitro izginile, v enem dnevu. Zdaj pa bolečine ne izginejo hitro in še bolj me boli, da ne morem hodit. Nisem se udarila, kar na enkrat me je začel prst boleti počasi,potem pa čedalje bolj. Ali veste kaj bi lahko to bilo?

Spoštovani!

Zelo verjetno gre za putiko, tj. bolečine zaradi kopičenja sečne kisline v sklepu pri osbah z motnjo presnove beljakovin. Do napada pride po obilnejšem bljakovinskem obroku, alkoholu in / ali naporu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close