Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Pekoč občutek v želodcu.

Pekoč občutek v želodcu.

Pozdravljeni. Včeraj sem začutil v želodcu strašansko bolečino. V bistvu ni bolečina, ampak bolj peče kot boli. Peklo me je že večkrat, vendar tako hudo še nikoli. Danes zjutraj sem se zbudil in želodec me je še vedno pekel, hkrati mi je bilo še zelo slabo. Res nevem kaj naj naredim da bi ta občutek minil. Bi potreboval kakšne antibiotike? Rupurut že imam in ga jemljem, danes pa imam še tist pihalni test na bakterijo. Je še kaj kar bi se dalo storiti?

lp

Pozdravljeni! Če vam težave povzroča želodec (in najverjetneje jih), potrebujete nekaj “močnejšega” proti želodčni kislini za 2-3 tedne in gastroskopijo, če se stvari po tem ne uredijo. Antibiotiki s tem nimajo nič, razen če je težava povezana z okužbo z “želodčno bakterijo”, kar se ugotavlja pri gastroskopiji. Če imate od terapije le rupurut in od preiskav le dihalni test, se mi zdi neobičajno (če navedenih stvari seveda niste opravili že prej.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni. Rupurut imam še od prej in ga v bistvu jemljem vedno kadar me peče želodec. Bi se moral oglasiti pri osebnem zdravniku? Skrbi me namreč to, da čez 2 dni odhajam za 1 teden v tujino. Mi predlagate ostati doma? Obstajajo kakšne močnejše tablete za te probleme? (Vem da obstaja Ultop ali nekaj podobnega, vendar se ga dobi le na recept.)

lp

Ja, koristno bi se bilo oglasiti pri zdravniku….najprej da potrdi, da gre res za težave z želodcem, če da, lahko dobite učinkovitejša zdravila in ste napoteni na preiskave, če bo potrebno (v mislih imam gastroskopijo)
Lep pozdrav

Pozdravljeni,

tudi jaz bi imela eno vprašanje. že en teden me občasno boli trebuh oz. imam pekoč občutek v želodcu (ne tako kot takrat ko peče zgaga in se le ta vzdiguje). Vsak dan me bolj boli in danes opažam da imam občasne krče že zelo zelo močne. Ves ta čas imam tudi občutek napihnjenosti in sliši se kot da bi mehurčki z zrakom pokali v trebuhu. Poleg tega imam tudi zelo napihnjen želodec. Naj povem, da hrana ni krivec, saj imamo zelo zdravo, nemastno hrano zaradi 1,5 letnice. Ne kadim in ne pijem. Včeraj sem po vedno hujših bolečinah v želodcu na prigovarjanje moža spila manj kot požirek (alkohola ne prenašam dobro) domačega brinovca. Po 5 min po zaužitju sem za nekaj sekund izgubila zavest, kar je zelo neznačilno zame (to se mi je zgodilo do sedaj smo še enkrat v nosečnosti). Ko sem le malo prišla k sebi me je želodec kakšno uro še vedno zelo bolel, zelo se mi je spahovalo,bila sem omotična, mravljična in čutila sem težo na sebi. Po kaki uri pa je bilo bolje, vendar je danes zjutraj stanje isto ali še celo slabše – glede na bolečine.

Pozdravljeni
Ne bi zanemaril možnosti, da gre za težave z želodcem oz. kislino. Seveda ni izključeno, da gre za (lahko precej banalne, funkcionalne) težave s črevesjem, a takole na pamet in na daleč, bi se najprej odločil za zdravljenje prve možnosti.
Lep pozdrav

New Report

Close