Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina pekoč občutek v ustih

pekoč občutek v ustih

Velikokrat (ne pa vedno) se pojavlja v ustih pekoč občutek. Največkrat je lokaliziran na jezik, kotičke ust, pa v želodcu občutim kot neko toploto.

Je kriv želodec, mogoče zgaga. Bi lahko bilo kaj drugega. Se oglasim pri svojem splošnem zdravniku?

Spoštovani!

Ena izmed kar verjetnih možnosti je zgaga. Oglasite se pri zdravniku, ali pa sami poskusite z 2 x 2 tbl Ranitala, ki jih lahko kupite v prosti prodaji v lekarni. Če v treh tednih ne bo bolje, pa le k zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Dr. Kersnik.

Naj povem, da sem obiskala splošnega zdravnika in da mi je rekel, da naj po nekaj dneh (naredil bo še preiskavo blata) začnem z jemanjem tablet.

Pač pa me nekaj zanima. Vprašal me je, ali imam občutek tiščanja v
želodcu ali pa me peče.
Kaj bi mu ta podatek lahko povedal????

Pri meni se namreč pojavlja oboje. Zraven tega pa se še pojavlja, da imam po jedi v glavnem v predelu prsnega koša (v predelu prsnice) pojavlja nekaj med tiščanjem, bolečino, pekočim občutkom. Ne vem, ne znam ta občutek razložiti. Ob tem se pojavlja še pekoč oz. vroč občutek v želodcu in seveda po jeziku. Bi bilo možno, da je vse skupaj vzrok v povišani vsebnosti želodčne kisline?

Hvala za odgovor.

Spoštovani!

Pekoč občutek je bolj značilen za zatekanje želodčne kisline, tiščanje za vneto želodčno sluznico, čeprav se zgolj na podlagi tega ne da popolnoma razlikovati teh dveh težav.

Opisane težave še najbolj kažejo na zatekanje kisline v požiralnik.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close