Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Pekoč občutek v sečnici

Pekoč občutek v sečnici

Pozdravljeni,

moja zgodba je malce daljša, vendar sem že obupana ob iskanju pomoči, zato upam, da mi boste lahko pomagali.
Vse se je začelo pred približno enim mesecem, ko so se mi začele pojavljati pekoče bolečine v sečnici, vendar brez pogostega uriniranja, prav tako je pekoč občutek ob uriniranju nekoliko izginil, kasneje se je spet pojavil.
Moja osebna zdravnica me je poslala na odvzem krvi in urina, navajam vrednosti (pri krvnih preiskavah samo povečane oz. pomanjšane vrednosti):
Levkociti, število: 10,0 (4,0-10,0)
LY- (rel.): 19% (20-50)
MO (rel.): 12% (2-10)
EO (re.): 0% (1-6)
MO (abs.št.) : 1,2 (0,1-1,0)

(LY, MO in EO sploh ne vem kaj pomeni, samo vrednosti vidim, da niso normalne).

S-CRP : 14 (do 6)

Izvid urina (pišem samo nenormalne vrednosti):
Eritrociti / VP : 2-10 (do 2)
Levkociti / VP : 0-5 (do 5)
Bakterije / VP : MALO (posamezne)

Dobila sem antibiotik Primotren, ki ni pomagal, zato me je zdravnica poslala na testiranje za spolno prenosljive okužbe. Vendar sem v vmesnem času dobila menstruacijo, zaradi nevzdržnih bolečin mi je ginekolog predpisal Summamed 1g (sum na klamidijo), ki sem ga zaužila naenkrat. Po tistem so se težave nekoliko umirile. Nekaj dni po prenehanju jemanja antibiotika, sem na dermatološki kliniki dala urin po PCR, sum na klamidijo in gonorejo ter kri za HIV, hepatitis B in sifilis. Od zadnjega nezaščitenega spolnega odnosa je takrat minilo 60 dni (14. december).
Vendar se mi je zgodila nesreča in sem po pomoti pri dajanju urina zgrešila čisto prvi curek, ki je stekel mimo, šele nato sem hitro podstavila lonček, ostalo je steklo normalno. Sestri sem to povedala, vendar je rekla, da ni nič, zdelo se mi je, da me sploh ne jemlje resno. Stvar sem pustila tako kot je.
Po izvide sem šla 10.1 (šele takrat sem imela datum kontrole), vsi izvidi so bili negativni, zdravnica je rekla, da je po vse verjetnosti šlo za okužbo s klamidijo, ki sem jo z gramom sumameda pozdravila. Vendar so se težave nadaljevale še tisti dan. Ponovno pekoč občutek v sečnici, brez pogostega uriniranja, samo konstanten pekoč občutek.
Ginekologinja na pregledu 18.1 ni opazila ničesar nenavadnega, niso me jemali resno glede ponovnih težav.

Mene je sedaj zelo strah, da se je okužba skrila, saj nisem dala točno prvega curka urina, prav tako to ni bil prvi jutranji urin, kot vsepovsod piše, da mora biti. Ali je možno, da se je okužba skrila? Ali je lahko Primotren dal lažno negativne rezultate? Vsi me pošiljajo k osebnemu zdravniku, ter da gre za vnetje mehurja in to ureja osebni zdravnik, čeprav povem, da takrat Primotren ni prijel. Ali mi lahko svetuje kaj sploh lahko naredim? Pijem brusnični čaj in tekočino, vendar nič ne pomaga. Ne želim ponovno iti na dermatološko kliniko, saj me tam sploh ne jemljejo resno pa še na izvide je potrebno tako dolgo čakati.

Spoštovani!

LY, MO in EO pomeni limfociti, monociti in eozinofilci, to so podvrste belih krvničk (levkocitov).

Glede klamidije je jasno – če ste vzeli azitromicin 1 g, ste jo najverjetneje pozdravili in drugega na to temo, kot da čez 2 meseca ponovno greste na dermatološko kliniko in ponovno oddate vzorce, ni moč reči.

Že prej pa lahko pri vaši zdravnici ponovno date pregledati urin, poskusite lahko tudi s katerim od številnih pripravkov za tovrstne težave pri ženskah, ki jih ponujajo vse lekarne. Poskusite najti takega (brusnice, manoza…), ki vam bo pomagal.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close