Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca pekoč obćutek po glavi

pekoč obćutek po glavi

Že en mesec me boli glava in imam pekoč občutek v ustih.Bila sem pri zdravniku, kri o.k., ščitnica v mejah normale. ginekološko o.k., razen mogoče mena -48 let. Bila sem pri zobozdravniku, ki mi je svetoval izpuliti korenine, bila sem prizdravniku za ustne bolezni- vnetje sluznice. Sedaj imam še gastroskopijo.
Razen amoksiklava 10 tablet, nisem dobila nobenih zdravil. Ko me boli glava vzamem saridon ali aspirin in persen.
Včeraj pa me je pekla glava, kasneje pa še v požiralniku., nekje na sredini in rroke.
Glava me boli na desni strani, bolečina ni močna , je pa nadležna. Ponoči poneha, dopoldne se pa spet pojavi. Tudi mraz jo sproži, če grem ven.

prosim vas za nasvet ,kaj bi še lahko storila.

hvala in lep pozdrav

Spoštovani!

Bolečina je eden izmed zelo pogostih razlogov za obisk zdravnika, pri katerem ste v zadnjih treh letih bili tudi vi. Vzrokov, ki povzročajo bolečino na področju glave, obraza in ust, je več: motnje v delovanju ali nepravilnosti čeljustnega sklepa, bolečine na področju trovejnega živca, fantomska bolečina itd. Težave s čeljustnim sklepom največkrat povzroča pomanjkanje zob. Ob tem se bolečine, ki so tope ali pekoče, pojavljajo v žvekalnih mišicah in čeljustnem sklepu. Lahko se pojavi tudi pokanje ob odpiranju ust ali pa je njihovo odpiranje omejeno.
Nevralgija trovejnega živca je ena izmed najmočnejših bolečin. Trovejni živec je peti možganski živec, ki je sestavljen iz senzibilnega in motoričnega dela. Senzibilni del skrbi za občutljivost kože na obrazu, za občutljivost zob, dlesni, očesne roženice, veznice in nosne votline, medtem ko motorični del živca oskrbuje žvekalne mišice. Bolečina se pojavlja epizodično, nenadoma. Je ostra, nenadna, včasih pulzirajoča. Skoraj vedno se pojavi le na eni strani obraza. Sproži jo lahko mehanski dražljaj: žvečenje, dotik. Pri nekaterih ljudeh se pojavlja kot sezonska bolezen, in sicer spomladi in jeseni. Zelo močna bolečina traja od nekaj sekund do nekaj minut, potem pa nastopi različno dolgo obdobje brez bolečin.
Fantomska bolečina, ki se pojavlja po amputaciji uda, je znana že dolgo časa; le redko pa pomislimo, da jo lahko povzroči tudi izruvan zob. Bolečina je stalna, globoka in topa. Pri večini bolnikov med spanjem izgine in se ponovno pojavi, ko se zbudijo. Rentgenska preiskava ne pokaže posebnosti.
Pri preobremenitvah vratne hrbtenice se bolečine, ki jih spremlja napeto mišičje, širijo proti zatilju, med lopatice in v roke. Bolniki pogosto navajajo žarenje, zbadanje, toploto. Pri vseh opisanih vrstah bolečin se za zdravljenje odločamo glede na to, kaj bolečino povzroča. Včasih ostane bolečina nepojasnjena.
Priporočam vam, da se o vaših težavah pogovorite z vašim izbranim zdravnikom. Po natančnejšem pogovoru in pregledu bo lažje svetovati, ali se bolečina lahko umiri le s pomočjo protibolečinskih zdravil, ali pa bi zdravljenju dodali še fizioterapijo. Včasih lahko za blažitev bolečine najbolj poskrbimo sami s pravilno držo in vsakodnevnim izvajanjem vaj, ki so namenjene vratni hrbtenici. Včasih priporočamo akupunkturo.

Lepo vas pozdravljam.

Danica Rotar Pavlič

lp zadnje case imam pekoč občutek glave na zgornjem delu čela in ib tem zmerni glavobol opazam da sem tudi pod stresom naročena sem že k nevrologu je kakšna povezava z tem ali kaj hujšega
hvala lp

Pozdravljeni!

Podatki, ki ste jih navedli, so skopi in je iz njih prez pregleda težko karkoli predvidevati. V vmesnem času ste verjetno tudi že opravili pregled pri nevrologu. Upam, da so težave izzvenele.
V nasprotnem primeru pa se oglasite, vendar bolj izčrpno opišite svoje težave.

Lep pozdrav
Mateja

New Report

Close