Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Pekoč jezik

Pekoč jezik

Pozdravljeni,

Naša štiriletnica je pred 12 dnevi dobila metuljčkast izpuščaj po licih, kasneje še po telesu. Sklepam, da je šlo za 5. Bolezen, pri pediatru nisva bili, ker je imela le rahlo povišano temperaturo, malo kašlja in izcedka iz nosu, drugače pa je bilo počutje ok. Takrat sem z prehladnimi znaki zbolela tudi jaz – izpuščaja nisem dobila.

Včeraj jo je začel boleti jezik – opisuje pekočo bolečino, od včeraj popolnoma zavrača vso hrano, uspeli smo jo prepričati le, da je popila nekaj vode. Na jeziku je nastal izpuščaj podoben izpuščaju pri škrlatinki.

Bolečine na jeziku so se 4 dni nazaj pojavile tudi pri meni in še vztrajajo – gre za pekoč občutek po celem jeziku, hrana je brez okusa, boli že, če se z jezikom dotaknem zob. Jezik je otekel.

Pri pediatru so ji danes vzeli bris na škrlatinko, ki je negativen. Kakšnega odgovora za kaj gre, nismo dobili. Deklica je utrujena, slabo razpoložena.

Bratec v tem času preboleva norice, ki jih je hčera v zelo blagi obliki prebolela kot dojenčica.

Imate kakšno idejo za kaj bi lahko šlo in kako ji naj pomagam, saj jo res zelo boli? (Odklanja prav vso hrano, tudi sladoled, itd.)

Zanima me, če je mogoče, da bi šlo za herpes zoster v ustih?

 

Hvala za odgovor in lp

 

 

Zoster samo na jeziku in ustni sluznici bi bil nekaj izjemnega. Bolj verjetno gre za neko virusno okućbo,m ki povzroča vnetje ustne  sluznice. Običajno svetujemo analgetike, če je hudo (npr. Calpol, Brufen), lokalne anestetike in primerno hrano, ki hladi.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close