Najdi forum

Kupili bi pekač za kruh pa me zanima če ima že kdo kakšnega in kako je zadovoljen z njim? Na trgu je namreč veliko različnih in ne vem za katerega se odločit…

Živjo!

Jaz imam aparat za peko kruha Severin in sem zelo zadovoljna. Vendar moraš vedeti, da lahko v 3,5 h (toliko časa traja cel program) dobiš samo
1 kg kruha, ne več. Če ti to zadostuje, potem je smiselno kupiti ta aparat – veš kako lepo diši, ko se peče? Mmmm…., meni ni nič žal, mojim pa tudi ne.

Tudi mi smo zadovoljni. Vsekakor se splača.

Sem gledal po internetu za pekač severin in je precej malo o tem. Ve mogoče kdo spletno stran od firme severin?
Na internetu sem zasledil samo modela BM 3932 in BM 3938.
BM 3938 se mi zdi da je novejši model vendar se je o tem modelu pisalo že leta 2002 tako da mislim da je danes zunaj že vsaj en novejši model.
Našel sem tudi da nekdo prodaja malo rabljen model BM 3938 za 11000 SIT ampak ne vem če se splača kupit ker ne vem kakšne so sicer cene novih in kater model je zdaj na trgu…

Zanima me samo še koliko ste dali za nov pekač Severin BM 3983 oz. če se ga še da dobit v trgovini-jaz ga ne najdem…

Jaz že dalj časa gruntam, da bi si kupil kaj takega, a se še nisem odločil. Pa čeprav je kruh danes svinjsko drag. Kar izračunaj: kmet dobi za kilo pšenice okrog 27 – 32 SIT, kila kruha stane pa 350 – 600 SIT, kar je 13 do 18 krat več!!!. Pa primerjaj z mlekom: kmet dobi nekaj čez 67,00 SIT, v štacuni pa mleko stane med 109 in 139 SIT (torej ca. še enkrat več).

Dober tek in na zdravje, ter

obilo uspeha!

Sama razmišljam, da bi za mamo kupila pekač kruha. Vendar mi je sodelavka prinesla košček tako pečenega kruha za probat, pa ni bil okusen. Kruh je bil gost, suh, kar ni šel po grlu. Sama pravi, da je kruh vedno bolj gost, ne rahel kot kupljeni ali pečen v pečici. Tak kruh pa meni in tudi moji mami ne bi bil všeč. Kakšne so pa vaše izkušnje?
Pekač je namreč v Intersparu v akciji in se moram hitro odločiti.

Doma imamo Clatronica (mislim, da je zdaj v akciji v Merkurju), od konca zime, ko smo ga dobili, skoraj ne kupujemo več kruha.
Prvi dva, trije poskusi so se končali precej žalostno, sedaj pa veselo pečemo vse vrste kruha, belega, polnozrnatega, s semenkami, čebulnega, z olivami…kar pač je pri roki in kar se nam ravno takrat je. V glavnem pa uporabljamo kar hiter program – malo manj kot 2 uri.
Poleg tega ima aparat tudi program za marmelado in tudi tega veselo uporabljamo. Kuhamo jo sproti, iz 1 kg sadja in pride ravno prava količina, da napolniš 5-6 kozarčkov, naslednjič pa lahko poskusiš kako drugo vrsto sadja.
Smo ga dobili in kakor smo bili v začetku v dvomu, smo zdaj zadovoljni, da ga imamo.
LP!

Kateri kvas vam je najboljši za peko kruha? Sem zadnjič kupila Mercatorjevega pa mi je tako smrdel, da sem ga kar stran vrgla. Meni se zdi najboljši tisti s slončkom.

Pozdravljena!

Kot sem že prej napisala imam jaz Severina in je super.
Tudi moji prvi poizkusi so bili žalostni. Takoj sem ugotovila, da se je treba strogo držati priloženih navodil iz receptov – torej če piše 1 čajno žličko olja, je to to – ne kar tako približno en curek olja. Če se tega držiš, dobiš kruhek njami njami. Vem pa, da veliko ljudi kuha in peče po občutku. Ob tem aparatu to ne sme bit praksa, še manj pa pravilo. Torej aparat ni kriv, kriv je površni pek.

Moje mnenje! Lp

V mojih navodilih piše suhi kvas in se tega držim. Je čisto OK.
Važno je le, da se držiš vrstnega reda dodajanja sestavin v posodo – najprej vse tekočine, sladkor in sol, nato moko, nazadnje pa suh kvas. Paziti je treba, da ne pride kvas v stik s tekočino, sicer ne bo vzhajal pravilno, s tem bo pa tudi kruh vse prej kot rahel.

Lp

mi imamo isti pekač.. pa se poplnoma strinjam.. tudi mi kruha ne kupujemo več in še posebno smo zadovoljni s pečenjem na hitrem programu
veliko eksperimentiramo….z različnimi mokami…najbojši je pa ajdov z orehi…
o nakupu ne premišljuj…

Naš kruh iz Severinovega pekača je zbit in vlažen in se ne da jest.
Je kriv navaden kvas?

tudi mi smo spekli že precen neužitne izdelke.. samo tukaj pakač ni kriv..
precej sprobavamo..
zaključki na splošno pa so:

hitri program je najboljši
če mešaš kašno drugo moko (koruzno ali ajdovo) jo dodaj največ 15%..ostalo belo .. lahko tudi tip 850…

ajdovo po možnosti popari…
suh kvas…
brez jajc
kruh naj bo pečen eno uro preden vstaneš
dodajanje sirote ali jogurta namesto vode naredi kruh rahel…..
pa dober tek

eno uro naj bo pečeno preden vstaneš? Mi pa damo kruh ven takoj ko se speče ali je to narobe? In v navodilih piše da ga je treba iz pečice dat na rešetko.

Mi uporabljamo navaden kvas, čisto vseeno, kateri proizvajalec.
(mala kocka iz Mercatorja-pakirani sta po 2 skupaj, je ravno za 40 dag moke)

Moko mešamo, delam tudi iz same polnozrnate in še dodajam semena, nekaj takoj, nekaj pozneje (po signalu), da ostajajo sicer vmešana a cela.
Kot tekočino pa običajno uporabim pinjenec ali pa tekoč jogurt.
Tudi sladki kruh z medom, rozinami in jajci ni problematičen.

Količine so bolj na oko, približno tehtam le moko, pa še to samo skupno količino. Potem pa dodajam po občutku; moko ali tekočino.

Držim se le tega, prvo tekočina, nato moka, sol, sladkor, kvas, dodatki.
Ne prakticiram pa nočne peke, raje kdaj pokukam, kaj se dogaja in če je potrebno, kaj dodam.

Kruh včasih pustim še v aparatu, po navadi pa ga vzamem ven in zavijem v servieto; včasih mi celo uspe, da se ohladi, preden ga načnemo :))

mi smo ga do zdaj pekli samo ponoči in mogoče je to krivo ker navaden kvas bi mogoče moral bit takoj v delovanju ne pa da čaka do jutra…?

New Report

Close