Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Peg Perego – pliko ali atlantico?

Peg Perego – pliko ali atlantico?

Sla sem gledat vozicke in me zanima kaksne izkusnje imate z modeloma Pliko in Atlantic. Rodila bom poleti in bi imela vozicek od zacetka, tako da mora biti primeren tudi za novorojencka. Ali katera priporoca kaksen drug model? Pomembno je, da vozicek ni pretezak – nekateri tehtajo tudi 17 kg!
Hvala in lp, Natasa

Mi imamo Pliko Completo in smo zelo zadovoljni iz več razlogov:
1. Ni težak (še posebej, ker moram z njim po stopnicah – ni dvigala)
2. Zelo enostaven za uporabo – zložljiv v dveh korakih.
3. Gre tako v Clia kot Punta (avta, ki ju imamo).
4. Košara lahko deluje kot zibelka ali pa prenosna posteljica za novorojenčka.
5. Imamo tudi zimsko vrečo – no, vi je ne boste potrebovali.
6. Tudi z avtosedežem smo zadovoljni – lahko ga namestiš tudi na voziček.
7. Dizajn nam je tudi všeč.
8. Za košaro lahko od januarja kupiš tudi nastavek za v avto, tako da jo pritrdiš na sedež, tako kot avtosedež.
9. Držala lahko podaljšaš, če ste npr. malce višje rasti, tako kot smo mi.
10. Med vožnjo je lahko obvladljiv in preprost Prva kolesa so vrtljiva).
11. Ima veliko “dodatne” opreme: zimska vreča, palerina, torba, držalo za stekleničko,…
Atlantica pa ne poznam. Upam, da sem vam pomagala.

LP

Hvala za izcrpne informacije. Zanima me samo se nekaj – kaksno kosaro imate? Meni so namrec v trgovini rekli, da kosare ne potrebujemo in da je otrok lahko kar v vreci. A se mi zdi kosara boljsa za novorojencka, je bolj zasciten.
Kje ste kupili vozicek in kaksna je bila cena (kdaj?)?
Hvala za odgovore in lp, Natasa

tudi jaz ga bom rabila od julija dalje. Ravno tako kot ti sem se odločala med tema dvema modeloma in se odločila za Atlantico. se mi zdi bolj primeren za novorojenčka. Pliko se mi zdi boljši, za potem od caa. 9 meseca dalje. Jaz ne bom vzela nič košare, saj se pri Atlanticu naslonjalo podre do konca, ima pa v ceni že vključeno pokrivalo za noge, če ga bom slučajno potrebovala (poleti??). Je pa res, da ko sem izločil Plikota, sem v izbor dodala še en model – Venezia, isto od Peg Perega. To je predhodni model Atlantica, slabši po tem, da ima malo manjša kolesa, boljši pa po tem, da je za dobro kilo lažji, ter da se ročaj da premakniti naprej in nazaj, kar je dobro da lahko dete gleda naprej ali tebe (oz. ti njega dokler je še baby), ter če piha veter.

sicer pa sem na tem forumu že veliko poizvedovala o teh modelih, išči pod Atlantico, Venezia.

LP

Se strinjam – z vozickom sem zelo zadovoljna iz istih razlogov. Je pa za 30 tisoc cenejsi v Italiji. Uzivaj.

Košara se kupi posebej, je velika (notranjost) kot npr. posteljice v porodnišnici. Mi jo uporabljamo tudi za spanec, če kam gremo, tako ne potrebujemo prenosne posteljice. Zelo je dobra tudi zato, ker se da vzglavje dvigniti, mislim da do 45 stopinj, kar je še posebej ugodno, če morate z malčkom takoj po hranjenju na pot in ni časa, da bi podrl kupček na primer. Košara ima še dve nogici, tako da lahko stoji povsem naravnost, ali pa, kot sem že omenila, deluje kot rahla zibelka, ker je malo usločena. Košara se imenuje Novetta. Zame je pomembno tudi to, da ko grem na sprehod in moram najprej po stopnicah, lahko brez težav v eni roki nosim Matica v košari, v drugi pa zložen voziček (kot marelo). Potem ga v dveh korakih razstavim (voziček), “naložim” košaro in gremo. Povsem enako lahko storiš z avtosedežem. V samem vozičku pa bom jaz vozila sinka, ko bo že lahko sedel, nič prej. Voziček pa mislim, da bomo lahko uporabljali do vsaj 1-2 leti, odvisno, kako bo rasel.

Avtosedež se imenuje Primo Viagio, voziček pa Pliko (Completo). Vse smo kupili ga že decembra (naročiti smo morali košaro, da je prišla iz Italije). Čeprav smo rodili marca, smo ga imeli že toliko časa prej – po nasvetih prodajalk v Baby Centru, češ, da bo januarja inventura in ne bo uvoza, poleg tega pa Peg Perego uvažajo le 4x na leto in če v skladišču ni robe, potem pač čakaš in čakaš.
Točno vseh cen se sedaj ne spomnim, bom pa približno napisala:
Voziček- cca. 50.000
Košara – cca. 48.000
Avtosedež – cca 38.000

Potem smo pa še nek popust dobili, tako da je bilo vse skupaj okrog 120.000, če se ne motim (računa nimam, ker je bilo to darilo staršev). Kupili pa so ga v Baby Centru v Brežicah, a so cene v vseh teh centrih enake in povsod ga imajo (so ga imeli, sedaj ne vem).

Toliko, če je še kaj, kar na plano :-))
Pa lepo soboto želim.

priporočam ti košar, ker je dojenček notri res zaščiten. Pliko pa je po moje primeren za kasnejše mesece (mi ga bomo začeli up, sedaj, ko bo imela naša punčka 7 mesecev). Košara je tudi praktična zato, ker novorojenčki veliko spijo in npr. ko prideš iz sprehoda, samo dvigeš košaro in prestaviš v sobico (ne rabiš vozit celega vozička po stanovanju. mi smo košaro uporabljali v prvih mesecih tudi za posteljico, ko smo šli kam na obisk ali celo tam prespali…

Dober nakup! In seveda vse dobro dojenčku!
Lp, tija.

Pliko. Imamo enako mnenje kot zarja, čeprav smo ga uporabljali samo v športni varianti, ko je že naša sedela. Ko skačeš po robnikih z deset kil otroka in tremi vrečkami iz trgovine se ne ciga. Enkraten. Trpežen, lahek, na malo se zloži.
lp

New Report

Close