Najdi forum

Pedofilija v druzini prijateljice

Lepo pozdravljeni.
Iscem nasvet. Naj ze na zacetku povem, da ne zelim zaljivih komentarjev, prosim tisti, ki se vedno kregate po teh forumih, tega izpustite. Zanima me zgolj kaj storiti in prvic pisem kakrsnokoli temo, zato prosim brez kaksnih neprimernih..
Imam resen problem. Prijateljica ima v druzini pedofila, ki je starejsi gospod, njen dedek. Nadlegoval jo je cca od 8-13 leta, tipal pod oblacili itd- nikoli pa ne posilil. Enako je storil se dvema clanicama druzine,ko sta bili majhni, torej ta clovek je res prasec in pedofil. Vse je nadlegoval do pubertete, nato ne vec. Nobena od njih tega ni povedala komu, so pa kasneje v odraslosti povedale druga drugi. Vse tri imajo psihicne posledice od tega. Zdaj mi ta kolegica pravi, da ima mocnjo slutnjo da tip pri svojih 70ih se vedno to dela 13letni vnukinji, ki zivi v spodnjem nadstropju. Ker je zadnje case kolegica videla nekaj prikritih komentarjev in dotikov do nje, je zacela razmisljati,da se nekaj dogaja. Vse te tri zenske niso nikoli povedale da je njihov bliznji pedofil, ker je to pravzaprav njihov dedek in so se bale, da bi to spoznanje ubilo babico in posledicno bi to unicilo celo druzino. A zdaj, ko je v vprasanju se ena nedolzna punca, kolegica sprasuje za nasvet.
Iti najprej do punce in jo vprasati ce se kaj dogaja?
Poslat vse v k** in povedati to staro boleco skrivnost celi druzini, kljub bolecini babice,ki je ze v letih?
In cetudi to stori, ali mu legalno lahko kaj storijo? Glede na to da nimajo fizicnega dokaza, vsem trem pa je to storil ze vec kot 15,20 let nazaj.. kaj se sploh da narediti in a se splaca kolegici podozivljat travme in hodit po sodiscu z nekom ki je tako ze star; v primeru da npr tamali ni storil nic?
Prosim da je ne obsojate, saj je sama zrtev in si pac do sedaj niti ni upala povedati, niti ni zelela da se izve saj se je sramovala.. razumeti morate tudi, da taka novica lahko unici celo druzino.
Torej upam da mi daste kak dober nasvet, saj je situacija tako tezka da jaz ne vem kaj svetovati.. 🙁 seveda bi rada da prasec placa za vse kar je storil bogve koliko puncam, po drugi strani pa kolegici ne privoscim se vec travm in bolecine. Kaj mislite?
P.s. ali mislite da je res mogoce da bi 70letni starcek se vedno imel potrebe, da bi v takih letih se vedno nadlegoval?

Spoštovani,

Morda je rok za prijavo oziroma za kaznovanje dedka že zastaral… Za informacije glede spolnega nadlegovanja/nasilja se lahko obrnete na Združenje proti spolnemu zlorabljanju.
Pomembno je, da gospe, ki so doživljale spolno nadlegovanje in imajo psihične posledice, poiščejo strokovno pomoč, da bi predelale, kar se jim je dogajalo.

Ker pa obstaja sum, da dedek še vedno nadaljuje s svojimi dejanji, pa je treba biti pozoren in ukrepati. Lahko bi vprašali dekle – odvisno od odnosa, ki ga ima z njo vaša prijateljica oziroma od tega, kako blizu sta si. Nekomu, ki ga vidiš nekajkrat na leto morda težje zaupaš tako stisko. Boljše bi se bilo morda najprej obrniti na dekličine starše. Oni jo poznajo, so z njo vsakodnevno v stiku in morda opažajo spremembe v njenem vedenju, pa ne pomislijo, da bi lahko šlo za kaj takega. Nekako jih je potrebno opozoriti … Če to pomeni povedati svojo bolečo izkušnjo ali jim na kakšen drug način povedati, da morajo biti pozorni, presodite sami.

Srečno!

Suzana Gliha Škufca, univ.dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

Tak pedofil se dobro zaveda sramu in strahu pred razkritjem s strani družinskih članov in to že vsa leta spretno izkorišča. On sam in edino on je odgovoren za vsa svoja dejanja. Družino je uničeval on sam in zakaj mislite, da bo pa zdaj odnehal, ker je star 70 let. Ljudje so spolno aktivni še v kasnejših letih, žal tudi pedofili niso izjema. Če se je spravljal na druge, zakaj bi bila ta deklica izjema? Razumem, da vam je težko, toda prva dolžnost je zaščititi mlado življenje. Najbolj bi pomagalo, če bi tista, ki je bila z njegove strani zlorabljena, tej deklici spregovorila o svoji izkušnji. Potem obstaja velika verjetnost, da se bo sama odprla. Vsekakor pa je nujno jo posvariti. In če se bo izkazalo, da tudi njej počne podobno( sem prepričana, da je tako), je treba stvar enkrat za vselej končati. Za svoje zločine mora odgovarjati! Pogum in srečno!

nova
Uredništvo priporoča

Jaz bi šla na polno, sram gor ali dol, potem če bodo pa kar tiho, pa naj travmirajo do konca življenja. Za take bolane ljudi, ki drugim unicujejo življenja, ni milosti in opravičil. Pred vsemi povedat! Saj bi ena drugi stale ob strani, pa še kdo.

 

 

Normalno da nekako ukrepaj ali koga obvesti…..

to se mora

ooo imajo potrebe, četudi samo otipavajo, taki pokvarjenci imajo potrebo v glavi do konca življenja…premnoge “družine” marsikaj prikrijejo, da se zunaj ne vidi, čeprav njihovi člani trpijo in imajo uničeno življenje, SAMO DA JE NA ZUNJA OK IN KO SE GRE  V CERKEV, DA SE NE VIDI, kjer  je največ takega “zgleda”

Pedofilija ne obstaja!!!

To je ideološki in politični konstrukt!!!

New Report

Close