Najdi forum

pedofilija v cerkvenih vrstah

http://24ur.com/novice/crna-kronika/ormoski-zupnik-obsojen-pedofilije.html

svinjarija

kam to pelje? Lahko sploh še zaupamo naše otroke krajevnim duhovnikom?

Spoštovana ga. Maja Fabe,

Vas lahko prosim za vaš komentar, oziroma kaj menite o tem, samo ne na splošno, to že poznamo.

Pozdravljena,Majčka!

Kaj menim o pedofeliji, me sprašuješ? Menim,da bi bilo potrebno ljudi ozavestiti,če je takšen človek ali več njih v naši okolici.Da imajo ljudje možnost povedati svoje mnenje, vendar to ne prakticirajo pri nas.Vem za primer,kjer je pedofil odsedel nekaj let kazni,potem pa so ga zaradi lepega obnašanja predčasno spustili na prostost.

Dali so ga med otroke,da se bo socializiral.Tako, da človek,ki je ” ožigosan ” kot pedofil,danes se giblje med otroki,jih uči karateja, košarke.In seveda ti starši ne vedo!!! Sveta pomagavka,kako je to mogoče?
pa vendar je.

Ob tem se sprašujem kako sodnik in vlada dopušča to možnost in ga predajo zopet skušnjavi?! Meni je to nerazumljivo resnično.

Niti si ne morem zamisliti,kako bi se vedla,da bi ta človek učil mojega otroka nekega športa?

Težkos edaj rečem karkoli,ker nisem direktno vpletena v to.Pa vendar razmišljam o tem in vem,da bi napisala pritožbo in še kaj!

Upam,da ti je sestavek dovolj,če pa želiš še kaj konkretnega pa seveda vprašaj!

Hvala na vprašanju in srečno!

lp Maja - moderatorka na forumu za žrtve spolnih zlorab ~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~ Naj ti bo dan s soncem obsijan, z lepimi mislimi obdan in pozitivno naravnan ~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~

Spoštovani, kaj menite o pedofiliji v cerkvenih vrstah???

Pozdravljena,Majčka!

Saj vsi vemo,da pedofelija ali katerakoli zloraba ni prijetna za človeka,
kaj šele za otroško dušo.Zloraba ostane v nas samih do konca življenja, nobena terapija nam ne pomaga.

In nič drugače ni v cerkvenih krogih zloraba.Naj nebi to počeli duhovniki,
ker naj bi imeli višjo izobraženost in tudi psihološki vidik, ki ga predstavijo skozi svoje oči nam ljudem.

To je vsekakor nedopustno,ker naj bi bili Božji poslaniki in naj bi delali za dobro ljudi!Če ali ko se to zgodi,kako to lahko trdimo, da delajo za dobro otrok, za dobro nas ljudi? NIKAKOR !!!

Otroci nikoli ne lažejo o teh rečeh,pa naj še imajo tako bujno domišljijo!
Vedno je na prvem mestu izpoved otroka, da se ga sliši in da je slišan, ter da mu VERJAMEMO.TO JE PREDPOGOJ za vse naprej!

Če je seveda vprašanje nastavljeno konkretno in da se je to dejansko res zgodilo,seveda je potrebno narediti prijavo,pritožbo nad tega človeka.
Potrebno je to ustaviti na vsak način!NIč čakati,da se stvar poleže,ker se ne bo v nobenem primeru.

NE ODOBRAVAM TE VRSTE ZLORABE PA NAJ BO MED CERKVENIMI VRATI ALI DOMAČIMI!

TO ZLO JE POTREBNO USTAVITI IN NOBENE TOLERANCE OB TEM – NOBENE!

Prijeten in miren večer želim,

lp Maja - moderatorka na forumu za žrtve spolnih zlorab ~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~ Naj ti bo dan s soncem obsijan, z lepimi mislimi obdan in pozitivno naravnan ~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~

Hvala vam.

Spoštovana gospa Maja

Absolutno in 110% se strinjam z vami, da je potrebno pedofiliji stopiti na prste in zaščititi naše sončke.

Vam osebno pa polagam na srce, da kot moderator posvetite majčkeno več pozornosti slovnici.

Pozdravljena, mmml !

Hvala na tvojem mnenju, bom pozorna tudi na pravopisne napake. Sem mislila, da sem dovolj, pa očitno ne?

Lep pozdrav,

Kar ne morem mimo tega, da je nekaterim problem pravopis na strani kjer se pogovarjamo o bolj tezkih problemih. Tudi sama sem dozivela pri 12 letih prvo izkusnjo pedofilije….ja v cerkvenih vrstah….. Pa ni problem enkratna zloraba, ni problem kako dalec pride…problem je ko se to kljub temu, da starsem poves dogaja se veliko let…. Ja moji starsi so zatajili, zupnik je to veselo izkoristil….vsa leta, dokler je bil nafari se je dogajalo, da je iskal primeren trenutek, me zgrabil, beri mocno stisnil, za zapestje….ja za nekatere sem izzivala, jaz sem pa otrpnila….nemocna…zal tudi se pri 19 letih, ko je nekajkrat prislo do spolnega odnosa.

Mogoce ne bom razumljena na nacin, kot ga vidim jaz, pa to mi niti ni pomembno.
Pricela sem delati nekaj zase… s pomocjo prijatelja…ker sama tega ne bi zmogla, vsaj prvih korakov ne. Po 33 letih sem poiskala naslov kjer trenutno deluje ta duhovnik…. ze samo glas v telefonski slusalki me je paraliziral, takrat je tudi moj prijatelj uvidel, da so posledice iz otrostva mocno prisotne.

Ob vsakem odrascanju hcera so vedno bolj intenzivno tezave izbruhnile na plano.
se malo, pa bo zadnja polnoletna, vse so z menoj podozivljale travme…. vse so zaznamovane z mojimi problemi zaradi tega.
Ko se obrnes na nadskofijo, te ne slisijo, oziroma ti recejo, da smo vsi krvavi pod kozo, vsi rojeni z izvirnim grehom….no ja, o ubiti dusi pa ne moremo govoriti, saj bog ce se kesas vse odpusti…ti pa lahko vse zivljenje zivis z ubito duso…. lari fari….

Me pa resnicno zanima ali ima kdo tocen podatek kaksen je zastaralni rok za civilno tozbo?

Odlocila sem se, da recem bobu bob in naredim tisto, kar bi moji starsi morali narediti pred 33 leti.

Hvala za vase mnenje…..

Lahko pa tudi napisete kar na mail, [email protected]

Lep dan zelim
Kraksy

New Report

Close