Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Pediatrična klinika

Pediatrična klinika

Z 18. mesečno hčerko imava na pediatrični kliniki v Ljubljani provokacijo na kravje mleko. Zanima me kako to poteka in samo bivanje. Namreč slišala sem, da po novem tudi mamicam, ki so skupaj z otroci pripada obrok.
Glede na to, da hčerka ni bolna in je zelo živahna si kar ne predstavljam, da bi bile več dni samo v sobi. Mamice, ki ste to dale skozi kakšne so vaše izkušnje v zvezi s tem?
Hvala za odgovore pa lep dan!

ojla jaz sem tud bila z hčerko na pediatrični pred dobrim letom in takrat mi ni pripadal obrok,mogoče se je kaj spremenilo.lp

Bila na pediatriji parkrat v zadnjih 8 mesecih, pa nikoli nisem dobila nobenega obroka, Pripada samo mamicam, ki dojijo, vse ostale pa smo se morale na žalost znajti same.Midve sicer nisva smeli z oddelka,samo na hodnik, čeprav sva bili tam na nekem merjenju in ni bila nič bolna.
Pri tebi pa pomoje ne bodo komplicirali,ker je že večja, tko da pomoje vama ne bo treba biti ves čas v sobi.
Upam, da vama čim hitreje mine.

S 1.1.2009 je stopila v veljavo sprememba Pravic obveznega zdr. zavarovanja, po kateri je sobivanje staršev pri bolnem otroku brezplačno.
http://www.ringaraja.net/sobivanje-z-otrokom-v-bolnisnici-je-brezplacno_1536.html
http://www.delo.si/clanek/75393

Ko se v sprejemni pisarni sprejme otrok, gresta na oddelek. Če je potrebno ostat, ti d sestra en papir, ki ga izpolniš in neseš dol v sprejemno. Dobiš kartonček, s katerim v kleti v restavraciji dobiš 4 obroke dnevno. Če je možnost (odvisno od oddelka in zasedenosti) dobiš ležalnik. Za vse to potrebuješ svojo zdravstveno izkaznico.

obrok dobi samo mama ki doji!!!!!!!!!

Jaz sem bila v februarju letos. Sem doječa mamica in pripadajo mi 3 obroi dnevno. od 1.2. dalje malice ni več, tao da tudi 4ih obroov ni, pač pa 3.

Od 1.1.2009 je spremenjen zakon in za otroka do vključno 5. leta je eden od staršev lahko brezplačno zraven. Bivanje in obroki.

Tudi jaz sem bila najprej tam od 2.1. dober teden, pa zadeva še ni bila utečena, potem pa 9.2. spet in sem pri kosilu dobila tudi malico. Torej so bili obroki vseeno štirje.

New Report

Close