Najdi forum

Pediater v Maribor

Mi smo menjali Babičevo pred letom in pol, ko je bila hčera stara 6 mesecev. Enostavno je ni bilo moč več prebavljati, zaradi že zgoraj opisanih pripomb. Kot starš dobiš občutek, da si najbolj neumno bitje pod soncem. Sedaj hodimo k Škorjančevi, ko je ni, jo zamenja dr.Dovnik in z obema sem ultra zadovoljna.

Jaz lahko samo pohvalim dr.Skokovo. SInu še NIKOLI ni predpisala antibiotoka kar brez veze, za kakšno napotnico ni problem, vedno je prijazna in se prilagaja otroku, vse razloži,… Skratka SRČEK je!!!

Po dolgem iskanju novega pediatra, se obračam na forum. Dr. Dovnik ter Škorjančeva sta oba žal zasedena. Sedaj se odločam med Skokovo ter Krebsovo. Katero naj izberem? Pomembno mi je, da ne predpisuje antibiotikov za vsako diagnozo, kot je to delala sedanja. Res je malo dobrih pediatrov v Mariboru! Prosim za nasvet, saj nujno potrebujeno novega pediatra.

mi imamo dr. skokovo in smo zelo zadovoljni z njo. se res posveti otroku, po mojih izkušnjah opravi vse preiskave, preden predpiše antibiotik…je pa res, da nima naročanja, ampak zadnje čase smo prišli kar hitro na vrsto. max smo čakali 20min.

No, kak smo si različni. Mi smo pa šli stran od Skokove ravno zaradi tega, ker smo bili skozi na antibiotikih in to večinoma “kar na pamet”. Skratka od oktrobra do maja smo vsak prehad zdravili z antibiotiki … Pa konstantno čakanje v čakalnici, polnih bolanih otrko in odraslih. Da o laboratoriju v Jezdarski ne izgubljam besed. En ozek hodnik, poln kašljajočih, šmrkajočih ljudi, dojenčki nimajo prednosti. Tako da smo včasih zabili cel dopoldan z bolanim otrokom v tisti stavbi.

Sedaj smo pri Krebsovi in smo izjemno zadovoljni. Antibiotikov še nismo imeli. Laboratirij je ok, prijazni. Parkirišče (sicer plačljivo) je pred stavbo. Mlajša je, sama ima otroke, mala se z njo pogovarja kot stara znanka …

Ali naj sina vpišem k dr. Krebs? Sem priseljena in ne poznam nobenega zdravnika.

Glede na to, da pišete/sprašujete o pediatrih v Mariboru. Otroka smo imeli pri dr. Seme Ciglenečki. Načeloma brez problemov. Diagnoza je bila vedno: nič ni hudega. Lahko smo imeli vročino štiri dni 39,5 pa ni bilo nič hudega. Ko smo prvič vprašali zakaj otroka sploh voziti k zdravniku, če tako ali tako nikoli nič ni, je nastal problem. Zdravnica je brez pojasnila, obrazložitve … takoj predlagala, da zamenjamo pediatra. Pojasnili smo, da ne dvomimo v njeno strokovnost, da pa si želimo nekoliko širšo obrazložitev kaj se z otrokom dogaja. Brez komentarja je vztrajala, da zamenjamo pediatra in da naj poizkusimo pri kakšnji njeni mlajši kolegici. Če pa želimo pa, da nam lahko vedno predpiše antibiotik.

Toliko v vednost iz naše strani.

Dodajam mnenje o Seme -Ciglenečki. Načeloma dobra in do otrok prijazna zdravnica. Do staršev že malo manj. Zaradi težav smo šli k njej s 14- dnevnim dojenčkom. Po telefonu je patronažni rekla, naj pridemo na dan, ko je imela kurativo. Rekla je naj se ne sekiramo, zaradi kurative, ker nas bo vzela takoj. Ko smo prišli, je sestra vehementno povedala, da nas ne more vzeti prej kot v uri. Ko smo rekli, da ne moremo tako dolgo čakati med bolanimi otroci, nas je poslala eno uro šetat se po MB! S 14 dnevnim dojenčkom! Mož je prosil zdravnico, pa je rekla, da lahko gremo tudi drugam, če nam kaj ne ustreza.

Nato je pri nekaj mesecih otrok zbolel in smo bili naročeni zjutraj ob 7.45. Na vrsto smo prišli ob 8.40. Naslednjič smo bili naročeni ob 13.00 uri, prvi. Zdravnica nas je kot prve vzela ob 13. 35. Tretji obisk – naročeni ob 8.15, na vrsto prišli ob 10.05. Četrti obisk, čakali 2 uri na prvi pregled. Z dojenčkom, v polni čakalnici bolanih otrok.
Rezultat teh čakanj je bil, da sem sama zbolela, zbolel je drugi otrok in dojenček je dobil dodaten virus.
Zraven tega zdravnica non-stop nekaj komentira in te zabija. Verjamem, da je sicer dobra zdravnica, vendar takih je še več. Ni vredno.

Dr. Semetova je neuravnovešena. Lahko je nenormalno prijazna ali pa doživi totalni izpad. Mi smo menjali.

meni najblizji ZD je na Vosnjakovi. Sem priseljene v MB, noseca v 8.mesecu in zelim si izbrati najboljsega pediatra. Koga pripiporocate in zakaj?
hvala

New Report

Close