Pediater v Maribor
Zdravo!
Ima kdo “na zalogi” kakšnega dobrega pediatra v Mariboru? Pa da ima po možnosti urejeno naročanje po telefonu?
Do zdaj smo bili pri dr. Babičevi na Studencih, ki ima zlato sestro, dober sistem naročanja, je strokovnjak, žal pa je obupno nesramna do mamic.
Neskončno bom vesela kakega predloga.
Pozdrav!
Jasna
Pozdravljena!
Mi hodimo v ZD na Vosnajkovi, otrokov izbrani pediater je dr. Bigec, ki je prijazen do starsev in otrok, lepo razlozi kaj in kako, vendar ima velikokrat zelo malo casa ali pa ga ni (ker je hkrati direktor). Ga je pa veckrat v posvetovalnici zamenjala dr. Mojca Zavratnik, ki je pa 300x super, prijazna, nezna in…… Priporocam.
lep pozdrav, Mojca
Mi pa hodimo k Babičevi z obema otrokoma in smo zelo zadovoljni. In do mene ni bila nikoli neprijazna. In kar mi je zelo všeč – ne predpiše antibiotikov vsepovprek. Se mi zdi tudi da je dober diagnostik – hčeri je iz popolnoma netipičnih znakov takoj posumila na škrlatinko, ki jo je test potrdil. Mogoče smo pač uspeli z njo najti skupen jezik. Se pa res ne cedi od prijaznosti, je pa stvarna in ni panik. Kot pravi moj mož – vseke oči imajo svojega malarja.
Pri Dovnikovi smo pa bili enkrat, ko je bila Babičeva na dopustu in je bila do naju z možem zelo neprijazna in naju je mimogrede nadrla.
Mi hodimo k Babičevi pet let s prvim otrokom in sedaj tudi z drugim, ki je dojenček. V glavnem greva oba z možem ali (s tavelikim) mož sam. K njej hodijo s svojimi otroci tudi trije naši prijatelji in vse te mamice se že dalj časa tožijo, da je pogosto neprijazna (sploh če ima gnečo), zelo odrezava in v glavnem neprijetna. Jaz do sedaj nisem imela kake posebej neprijetne izkušnje (prijetne pa tudi vsekakor ne). Ko sem pa zadnjič šla k njej z našim dojenčkom, je bila tako nesramna, da so se mi, ko sem prišla do avta ulile krokodilje solze. Kar koli sem jo vprašala, mi je, preden mi je odgovorila zajedlivo rekla, kako to, da se tega ne spomnim že od prvega otroka. Celoten odnos je bil v glavnem nepopisno nesramen.
Da bi naši otroci bili čimbolj zdravi!
Jasna
Kako pa je s čakanjem na Jezdarski?
Jaz imam svojo osebno zdravnico (Aleksejevo) tam in sem z njo zelo, zelo zadovoljna. Edini problem je, da se skoraj vedno čaka vsaj dve uri. Za mene, če sem bolna to sicer ne predstavlja večjega problema, ker res odtehta njena zavzetost in odnos, z bolnim otročkom pa bi tako čakanje bilo kar težje. Imajo pri pediatrih telefonsko naročanje?
Pozdrav!
Jasna
Že sedem let hodim z otroci v Jezdarsko. S prvim sinom (8let) k dr. Muršakovi, z drugim (15 mes.) k dr. Skokovi. Pred tem sem hodila v zdravst. dom na Vošnjakovi k dr. Bigecu, ker pa ga skoraj nikoli ni bilo (vedno drug zdravnik, ki otroka sploh ne pozna), sem se selila na Jezdarsko. In rečem vam, da bi najraje zahvale pisala z velikimi črkami. Tako Muršakova, kot Skokova sta zdravnici, ki si ta naslov zaslužita. Muršakova se lahko sicer vsak čas upokoji, zato bi več kot priporočala Skokovo, ki je je eno samo veliko srce in posreduje ogromno znanja o otrocih. Spoštuje in posluša mnenje staršev, ki svoje otroke zelo dobro poznamo. Se pravi: tudi če je potrebno včasih počakati, se splača, ker dobiš vedno občutek prijaznosti in strokovnosti.
Veliko sreče in zabave z vašimi malčki!
Irena
Mi hodimo na Jezdarsko, k dr. Mojca Švab Zavratnik. Za mene je dobra zdravnica in krasna ženska, kajti do otrok in mamic ima čudovit odnos. Danes je takih malo. Zravniki mislijo da so Bogovi v belem in si danes malo preveč dovolijo. Nekateri.
Mislim, da v tistem času, ko rabiš človeka s prijazno besedo in nasmehom, in to tam dobiš-ne potrbuješ še nekoga, da bi bil nesramem do tebe. Zelo mi je žal, da se bomo kmalu selili v drugo občino in, da bom morala tam koga poiskat.
Naročiš se po telefonu, oz. takrat ko rabiš, pokličeš, kdaj lahko prideš, da ne bi predolgo čakala.
Je pa res, da sem se hotela po porodu naročit pri dr. Babičevi, ajde da ne bom čakala v ZD-u ko nora, mi ni žal, ker so skoraj vsi prijazni, včasih se že najde kaka čudna sestra. Redko vendar možno.
Jaz s svojo deklico tudi hodim k Babičevi in moram reči, da je super. Sistem naročanja, super sestra, po telefonu lahko ogromno urediš. Na gnečo nisem naletela še nikoli, razen ko je posvetovalnica. Strinjam se z Leno, da je zdravnica super diagnostik in res po nepotrebnem ne predpisuje antibiotikov, mnogokrat smo se za našo tamalo skupaj odločili za altenartivo, ki je pomenila domača oz. naravna zdravila. Je pa res, da je včasih stroga do mamic. Spomnim se, da sva s tamalo prišli poleti po nalivu. Pred nama je bila mamica z deklico, ki je pri 30 stopnijah svoji deklici obleka bodi z dolgimi rokavi in nogavice (štrample) pod hlače. Takrat zna biti Babičeva stroga, v takih primerih, vendar želi pač mamicam samo svetovati.Z otroci pa je res super.
Jaz bi pač samo rekla, da smo ljudje različni in različno odreagiramo različne tipe ljudi. nekateri nam ne pašejo, drugi pač ne.
Sama prisegam in vedno bom na dr. Semetovo v Vošnjakovi. Pokličeš zjutraj, poveš, da smo zboleli, sestra pripravi kartoteko in ti pove uro kdaj priti. Počakaš pet ali deset minut in si na vrsti. Semetova si vzame čas, spoštuje otrokovo individualnost, preden te odpravi ti vvse še enkrat lepo po domače razloži. Veliko stvari (super sestra) lahko urediš tudi po telefonu.
lp, simona